Peuter met vaag klachten

 • #1

  Hallo, lieve mensen, ik wil mijn verhaal delen, in hoop dat iemand dit ook heeft meegemaakt. Mijn peuter zit met iets te worstellen vanaf geboorte al, gelukkig word ik nu serieus genomen bij het ziekenhuis en wordt ook onderzoek gedaan.
  Vanaf geboren al, veel huilen en overstrekken.toen zij 8 dagen oud was, is zij opgenomen met een bacteria, streptokok!! Dus anti biotica gekregen voor 10 dagen.maar zij bleef een huilbaby, veel huilen en overstrekken,veel krampjes,veel scheten. Het zou over gaan als zij 6 maanden werd..maar dat ging niet, dus wij dachten aan reflux maar medicijn hiept niet. Maar zij is nu 2,5 en nog steeds zelfde klachten
  Haar klachten zijn:
  Soms overgeven zonder reden,veel grr grrr geluiden bij haar borst, overstrekken, klacht over haar neus (adem haling) ,zij wordt wakker overstuur en gaat huilen en zegt aaauw... en ik hoor raar geluiden bij haar buik.. Maar na 10 minuten stopts het en zij gaat dan weer slapen,hoesten en dan verstikken vanuit haar slaap,gulp gulp geluid vanuit haar keel, zij zegt dat zij buikpijn heeft,
  maar soms zegt zij bij haar billen.. dus bij haar anus, zij is heel erg onrustig en druk (overdag ook maar snacht nog erger) ontzettend veel lucht snachs, 1 nacht geteld, 40+ scheetjes in 1 nacht. Maar wat vreemd is dit.. Overdag doet zij best heel goed, zij is wel een pittig en eigenwijs dametje maar zij houdt spelen, zij is grappig, ontwikkeling is zoo goed,ontzettend slim voor haar leeftijd, zij komt langzaam aan, dus een perfekt kind overdag. Allen snacht.. Kan zij niet in 1 stuk slapen.. .. Zij slaapt als een vis buiten het water. zij is zo moe en slaperig maar zij werd wakker van iets..zij slaapt en soms uit het niks gaat zij verstikken en wordt zij wakker van.

  Kan iemand hier in vinden!?
  En nee, het ligt niet aan haar eten, alles geprobeerd.. geen verandering, niks met melk er in, niks met gluten er in, amper fruit etc.. Zij eet best gezond, zij houdt van aardapels, brocolie, pasta en komkommer.Zij houdt niet van snoepjes, cakes etc. Ik heb haar al eerder haar pro biotica gegeven, dacht misschien darm flora maar zag ook geen verschil. Onlangs tests, bloed en ontlasting, ik wacht nog op resultaat,en in december krijgt zij echo maar mijn nachtmerrie is als zij niks vinden.ik was ook benieuwd als iemand die herkent... Van een moeder die nooit echt slaaptūüėā

  Reactie
  #2

  Huilbaby kan met van alles te maken hebben. Soms slapen op aardstralen, wat verstorend kan werken. Misschien scheefstand van de atlas. Vaccinaties kunnen verstorend werken. Soms kan osteopathie helpen. Antibiotica  verstoren je darmflora maar zorgen ook voor verlies van vitaminen en mineralen dus ook zorgen voor wat extra stofjes maar vraag advies.

  Reactie
  #3

  Mijn dochter van 10 jaar heeft al geruime tijd (zo'n 10 maanden) last van enorme pijn in haar voet.  Straalt uit in haar been en rug. Is alleen de linkerkant. Het zacht aanraken van haar huid doet al pijn. Ze kan haar sport (dansen) al maanden niet meer beoefenen, gymt niet mee op school. Pijn is nu zo erg dat ze amper kan lopen. Koelen of warmte helpt niet. Zit aan de pijnstilling: ibuprofen en paracetamol. Maar pijn komt er door heen. We hebben al een heel medisch rondje gehad: huisarts, rontgen heup/bekken, ronten en echo voet, fysiotherapeut, orthopeed,  bloed prikken. Maar er komt niks uit. Binnenkort moet ze naar de neuroloog. Het is zo lastig, ze heeft zoveel pijn maar er is geen oorzaak te vinden. Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Of hoe de pijn vermindert kan worden?

  Reactie
  #4

  Het zou een zenuwontsteking kunnen zijn. Dus de neuroloog is dan een goed idee.
  Neemt ze de brufen en de paracetamol samen in?

  Reactie
  #5

  Ja ze neemt 3x per dag ibuprofen en paracetamol samen in. Een ontsteking zou er toch met bloedprikken uit moeten komen?

  Reactie
  #6

  Bij een zenuwontsteking niet per definitie.

  Reactie
  #7

  Is een zenuwontsteking op een MRI te zien?

   

  Reactie
  #8

  Dat is niet te zien

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Goedemorgen,

  De klachten van uw dochter lijken veel op wat ik had toen ik zenuwbekellingen door hernia's in mijn rug had ( L3/4, L4,5 en L5/S1 ).  Zeer herkenbaar zijn de enorme pijn in de voet en de uitstraling.  Tijdens de hernia operatie bleek dat er ook een behoorlijke ontsteking op de zenuwen zat, die de felle pijn veroorzaakte. Bij mij is die ontsteking onstaan door een niet goed geplaatste zenuwblokkade door een eerdere behandelaar, die de klachten juist had moeten verminderen. Uiteindelijk is er toen na de operatie opnieuw een zenuwblokkade gedaan, waardoor de  klachten wel verminderd zijn.

  De neuroloog zou bijvoorbeeld een proefblokkade kunnen voorstellen om te kijken of idd deze zenuwen de pijn veroorzaken.

  Heel veel sterkte voor uw dochter, hopelijk kan de neuroloog haar snel helpen!

  Groetjes Suzan

  Reactie
Reageer op: Peuter met vaag klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief