Blauwe plekken wang (klieren?) tijdens ziekte

  • #1

    Ongeveer twee weken geleden was ik zelf ziek geworden: hoge koorts, overgeven en trillen.

    Twee dagen later werd helaas ook mijn zoontje (van net 5) ziek. Het begon eerst met hoge koorts (39,4) en overgeven, en vervolgens breidde het zich uit met oorpijn.

    Omdat de koorts na een week tijd nog niet weg was besloot ik om naar de huisarts te gaan. De huisarts dacht aan Pfeiffer, maar we zouden nog een paar dagen afwachten voor de bloedprik.

    In de tussentijd kreeg mijn zoontje steeds meer pijn aan zijn wang en werden klieren blauw (ik gis oorklier en slijmvliesklier?). Om deze reden ben ik naar de huisartsenpost gegaan en hebben twee artsen er naar gekeken. Beiden hadden geen idee wat het kon zijn. Wel zagen ze een dubbele middenoorontsteking.

    Het blauwe is inmiddels weg, maar toch maak ik mij er nog zorgen over. Niemand lijkt te weten wat het was en ook op internet kan ik er absoluut niks over terugvinden. Ik wil toch wel heel graag weten wat de oorzaak kan zijn van het blauw worden van de klieren en vooral: of er niet een achterliggende ziekte de oorzaak van kan zijn.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    "Beiden hadden geen idee wat het kon zijn. Wel zagen ze een dubbele middenoorontsteking." Het reageren van de klieren was natuurlijk van de oorontsteking. Dat hadden ze toch wel kunnen weten. De verkleuring kan een gevolg van de koorts zijn.

    Reageer
    #3

    Gelukkig maar! Hartelijk dank voor de geruststelling.

    Reageer
Reageer op: Blauwe plekken wang (klieren?) tijdens ziekte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief