Blauwe plekken

<"/> Blauwe plekken - Medische Forum - Dokter.nl

Blauwe plekken

Online ZorgZus
 • #1

  Hoii
  Ik heb al ongeveer 4 maanden erg veel blauwe plekken. Een tijdje ontstonden ze vooral op mijn armen maar nu al 2 maanden bijna alleen op mijn benen. Vaak zijn het grote blauwe plekken. De grootste was bijna zo groot als mijn hand. In 3 maanden tijd heb ik ongeveer 50 blauwe plekken gezien. Ook heb ik bloedarmoede die telkens verergert (ook terwijl ik ijzertabletten slikte). Heel soms voelt mijn hals dik en pijnlijk aan. Mijn milt is vergroot en heb daar vaak last van en een opgezwollen gevoel.
  Ik heb in het verleden een tumor in mijn alvleesklier gehad maar die is operatief verwijderd. begin dit jaar heb ik een bloedonderzoek gehad maar ze hebben niet de witte bloedcellen onderzocht. Alleen op trombocyten. Binnenkort heb ik een gastroscopie. Dit vooral vanwege mijn bloedarmoede. Maar kan een gastroscopie ook de oorzaak van de blauwe plekken achterhalen?

  Wat denkt u dat het handigst is om te doen en waar denkt u aan als u zo mijn klachten bekijkt?

  Vriendelijke groeten!

  Reageer
  #2

  Zou je dit niet allemaal beter met je huisarts of behandelend arts kunnen bespreken?

  Die hebben je complete dossier en kunnen aan de hand daarvan bepalen welke onderzoeken gedaan moeten worden.

  Via een forum kun je dat niet en daarbij zijn hier ook geen artsen aanwezig. Nu gokken wat het zou kunnen zijn, zal geen betrouwbare informatie opleveren. Omdat het niet op onderzoek gebaseerd is.

  Reageer
  #3

  Rond december/januari was er trouwens wel op witte bloedcellen geprikt. Die waarden waren toen goed. Paar maanden later werd er weer bloedgeprikt maar toen alleen op trombocyten.

  Reageer
  #4

   bedankt voor uw reactie. Ik heb dit inderdaad met mijn arts besproken. Ik heb het gevoel dat er niet veel aandacht wordt besteed aan de blauwe plekken maar meer aan de bloedarmoede. Ik ben zelf geen arts dus ik zou niet weten of dit veel met elkaar te maken hebben. Ik zag dat veel mensen hier een berichtje achterlieten dus ik dacht dan probeer ik dat ook.

  weet u dan misschien of met een gastroscopie het oorzaak van de blauwe plekken achterhaalt kan worden? Of moet ik hier echt voor bloedprikken?

  Reageer
Reageer op: Blauwe plekken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif