Verschillende klachten

  • #1

    Hallo. Ik ben 20 jaar, maar ik zit ergens mee. Sinds een aantal dagen ben ik best moe, heb ik verschillende blauwe plekken niet hele grote maar toch op mijn benen. En last van mijn botten/Gewrichten, nu was ik vandaag bij de huisarts en die zegt dat ik mij geen zorgen moet maken om iets geks omdat mijn bloeduitslagen van inmiddels augustus vorig jaar goed waren. Maar dan denk ik dat is inmiddels een half jaar terug, en nog steeds is hij niet ongerust. Wat vinden jullie toch wel nog een keer terug gaan of vertrouwen op wat de dokter zegt. Dankjewel alvast

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Ik denk (weet wel zeker) dat je maar beter kunt vertrouwen op wat je dokter zegt.
    Die heeft een lange studie achter de rug om dat te kunnen zeggen en "wij" zijn helemaal geen dokters....

    Reageer
    #3

    Sorry maar hier ben ik het niet mee eens. Dat ze een lange studie achter de rug hebben wil niet zeggen dat ze het meteen goed hebben. Ik zou als je het niet vertrouwd er juist achteraan gaan. Ik heb zelf ook 3 jaar lang moeten zeuren bij de dokter (die een lange studie achter de rug heeft gehad) en die gaf mij elke keer weer aan dat er niks was en dat ik er niet zo mee moet zitten. Nadat ik echt even ruzie met mijn huisarts heb gehad mocht ik toch een onderzoek doen. En ja wat bleek het te zijn? Een tumor in mijn alvleesklier. Ik ben blij dat ik de dokter niet vertrouwde en op mijn gevoel afging. Ik ken mijn lichaam en weet wanneer ik me niet goed voel.
    Als je het niet vertrouwd zou ik er zeker achteraan gaan. Anders blijft het in je achterhoofd en ja te veel stressen wordt je ook ziek van!

    succes nog!

    Reageer
    #4

    Dat je bij je huisarts aandringt op verder onderzoek als je het niet vertrouwt, kan ik begrijpen. Dan zoek je het hogerop.

    Maar dat mensen op een forum gaan vragen of hun arts gelijk heeft,begrijp ik niet. Want op dit forum heeft helemaal niemand voor arts gestudeerd. Dus hoe verwacht je dan dat iemand het hier beter zou kunnen weten dan de arts waar je onder behandeling bent of dat je huisarts gelijk heeft of niet? Een second opinion of verder onderzoek doe je bij een arst, kliniek of ziekenhuis, niet op een forum waar geen artsen zijn.

    Reageer
    #5

    Ik heb niet aangegeven dat de mensen hier het beter weten. Hij/zij vraagt duidelijk naar de mening van iemand: “wat vinden jullie”. Hiervoor is dit forum toch bedoeld? Daarom geef ik mijn mening gebaseerd op mijn ervaring. En dat is dat de dokters niet ALTIJD gelijk hebben (zoals u wel aangeeft) en dat hij niks te verliezen heeft als hij er achteraan gaat, omdat hij het niet vertrouwd.

    Dat was mijn mening 🙂

    Reageer
    #6

    In mijn ogen is een forum als dit bedoeld voor simpele vragen.
    Als je over complexere dingen de mening gaat vragen van mensen die daar niet voor gestudeerd hebben/toe bevoegd zijn /de juiste informatie hebben en in de juiste context kunnen interpreteren, dan heb je grote kans dat je informatie krijgt die juist verwarrend gaat werken.
    Zeker voor de vele mensen op dit forum die last van hypochondrie hebben en daarom hier een 2e ( 3e, 4e, 5e) opinie vragen.
    Veel mensen hier twijfelen daardoor aan wat hun arts zegt en zoeken net zo lang tot er iemand reageert die wel mee gaat in hun verhaal. Zonder dat dat gebaseerd is op kennis, onderzoek of andere testen.
    Mijn mening is daarom dat je voor een second opinion naar een andere arts gaat en niet naar een forum.
    En als mensen dan toch met complexe klachten hier terechtkomen en daar een mening over vragen, vind ik dat het stellen van een diagnose voorbehouden is aan een arts of andere specialist.
    Onderling ervaringen uitwisselen kan prima, maar aan de hand daarvan kun je niet vaststellen dat persoon A ook daadwerkelijk hetzelfde mankeert als persoon B.
    Als mensen hier dus vragen wat "jullie" vinden, antwoord ik dat ik vind dat op dit forum niet de mensen aanwezig zijn om die vraag goed te kunnen beantwoorden en het daarom bij een arts neer te leggen.

    Reageer
Reageer op: Verschillende klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief