Knobbel onder schildklier [SPOED!]

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik heb een paar vraagjes over kanker en tumoren, en ten slotte of deze ook bij van toepassing zijn.

  Ik heb ongeveer al 1 jaar een knobbel onder mijn schildklier van 3 cm, deze doet geen pijn en beweegt niet bij het slikken. Wel ben ik bang.

  Ik ben bij de dokter geweest en die zei dat het niks was, maar stuurde me toch door om een echo te maken. Op deze was niets te zien, en er is daarna ook geen punctie/biopsie uitgevoerd. De zuster zei dat de resultaten bij de internist zouden komen.

  Iets nerveuzer, maar toch gelovend in dat als het iets ergs zou zijn men mij telefonisch zou contacteren. De specialist gaf de goede (negatieve) resultaten. Omdat ik bang was, stelde ze me gerust met 'Als ik u was, zou ik niet bang zijn voor kanker'. Ze stuurde me door voor een bloedonderzoek. Ook deze was negatief, en schildklierfunctie was goed. Geen verhoogde of verlaagde waardes. Allemaal perfect.

  Maar toen kwam het, ze stuurde me toch naar een punctie (vandaag), maar ik had geen enkel idee waarom. Dus even duidelijkheid zou goed zijn. En als het slecht is dan krijg je dat toch eerder telefonisch te horen?

  Dan de vragen; laat een echo zien je kanker/ een tumor hebt op die plek? Moet ik mij zorgen maken over de resultaten? Word ik gebeld bij slecht nieuws? Is er kans op slecht nieuws? Wat kan het zijn? Laat een bloedonderzoek zien of je kanker hebt?

  Hartelijk dank,

  P.S. Ik ben een vrouw van 52 jaar.

  Reageer
Reageer op: Knobbel onder schildklier [SPOED!]
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief