Knobbel in mijn borst

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Geen idee of het van belang is, maar ik ben nu 20 jaar. Ongeveer 8 maanden terug heb ik een heel klein knobbeltje in mijn rechterborst gevoeld. Ik schrok heel erg omdat er 50% kans is dat ik het BRCA gen draag. Mijn vader draagt het en mijn oudere zus ook (zij heeft eierstokkanker). Mijn jongere zusjes, broertje en ik mogen volgens onze huisarts hier pas op getest worden als de jongste 18 jaar oud is.

    Nu ben ik heel spastisch gaan voelen en ben ook bij de huisarts geweest hiermee. Hij heeft niet gevoeld maar denkt dat ik me vooral zelf bang maak (waar ik ook in kan komen, ik wordt gek van die onzekerheid over dat gen)

    Door de maanden heen heb ik onder de douche staan voelen en af en toe was het daar weer, en dan dacht ik weer dat ik mezelf bang zit te maken. Ik weet ten slotte ook niet hoe het voelt als ik toevallig een melkkliertje te pakken heb.
    Sinds eergisteren is mijn rechter borst ontzettend gevoelig, niet helemaal maar aan de rechterzeide. Dit straalt ook uit naar mijn bovenarm/oksel. Als ik met twee vingers erovereen ga voel ik een soort schijfje en als ik dan meer knijp (sorry klink misschien raar) dat voel ik echt wat zitten.

    Ik vind het heel erg moeilijk om hier iets over tegen mijn moeder ofzo te zeggen, omdat ze geheid in paniek raakt. Mijn broer is heel nuchter, maar of ik dat met hem wil bespreken? Ik ben ook bang dat hij in zijn onbenulligheid iets tegen een van onze ouders zegt, en er dan weer vette paniek uitbreekt.

    Ik wil niet weer voor niets naar de huisarts gaan om vervolgens weer weg gestuurd te worden. Maar ik maak me nu echt zorgen. Het zou natuurlijk ook een melkklierontsteking kunnen zijn???? Het is stukken groter dan het knobbeltje van 8 maanden geleden en het voelt heel hard aan.
    Toch maar weer naar de huisarts?

    Reageer
    #2

    Hallo Badeend, je bent 20 dus je moet voor jezelf beslissen, maar ik zou om een mammografie vragen. Ik heb een ontsteking gehad maar dacht ook iets anders. Heb meteen een mammografie gevraagd en bleek gelukkig niets ernstigs. Na een antibioticakuurtje was de ontsteking weg. Ik zou dus teruggaan naar de huisarts. Succes en laat je niet wegsturen. Laat je horen hoe het met je gaat?

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Knobbel in mijn borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief