Schildklier? Verdikking aanzet hals

  • #1

    Hoi,

    Ik ben een 18 jarige vrouw. De laatste tijd merk ik wat rare klachten bij mezelf op. Ze zijn in principe klein en had ze ook nog niet zo aan elkaar gekoppeld, vond het, het niet waard om hiermee naar de huisarts te gaan.
    Deze klachten zijn o.a.:
    - Slechte concentratie, weinig motivatie voor dingen. (zelfs al weet ik dat iets moét, ik kan me er amper toe zetten)
    - Snel geïrriteerd
    - Vermoeid
    - Slecht slapen, moeite met inslapen, maar als ik het toe zou laten zou ik echt tot in de middag kunnen blijven slapen vervolgens.
    - Vaak koud hebben (vooral 's avonds, dan kan ik het met een dikke trui en warme sokken aan nog steeds koud hebben, ook al is het hier gewoon 19 graden binnen, wat normaal prima is)
    - Van die vage pijntjes, en stijfheid in bijv. mijn heupen wanneer ik opsta na op mijn bureaustoel te hebben gezeten.

    Mijn vermoeden is dat ik of psychisch niet goed in orde ben en daardoor lichamelijke klachten heb. OF dat er iets mis is met mijn schildklier (als in te traag, veel klachten komen overeen), aangezien dit ook kan lijden tot psychische klachten. En ik zit eraan te denken om mijn t3, t4 en tsh waarden te laten checken. (En vitamine d, ben van 10, naar 25 gegaan, moet weer eens een keer laten kijken hoe het daarmee staat)

    Ik moet het eigenlijk gewoon doen, maar ik ben erg druk, vind het lastig om er tijd voor te maken. Al weet ik dat ik het wel moet doen, want het is mijn gezondheid en daar moet ik het nog lang meedoen. Vind het alleen heel lastig om te zeggen, nu is het genoeg. Al ben ik ook een beetje bang dat ik, als ik doorga, ik straks alleen maar een keer heel hard 'onderuit ga', omdat ik er zolang mee door blijf lopen. Dus de huisarts it is...

    Maar nu vraag ik me af, ik heb een beetje een verdikking aan de rechterkant van mijn hals (bij de aanzet). Is dit normaal? Of betekent dit dat er een kans is dat mijn schildklier ietwat vergroot is?
    Het is niet pijnlijk, al heb ik soms wel eens het gevoel van een zwelling in mijn keel.
    Is dit iets om aan te geven, of is zoiets als dit normaal en niks om me druk om te maken?

    Reageer
    #2

    "Ik moet het eigenlijk gewoon doen, maar ik ben erg druk, vind het lastig om er tijd voor te maken" Als dat zo is heb je blijkbaar nog geen klachten genoeg of er nog niet zo veel last van. Misschien ben je een beetje te druk...
    Ga nou om te beginnen maar eens naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Het is meer dat ik heel lang ergens mee door kan lopen. Ben niet iemand die zich gauw ziek meld, eraan toegeeft, mijn instelling is altijd: niet aanstellen en gewoon doorgaan, je overleefd het wel weer.

    Maar ik ben ook van plan om morgen eens te bellen, moet toch voor mn vitamine d bellen, gelijk even een afspraak maken.

    Maar vraag me nog wel af of die zwelling normaal is? Is me nooit eerder opgevallen, maar het is wel duidelijk voelbaar, niet echt te zien. Hebben meer mensen dit?

    Reageer
    #4

    Het is moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Laat de huisarts ernaar kijken. Als je vit D nog steeds te laag is, kan dat je klachten grotendeels wel veroorzaken

    Reageer
    #5

    naar je huisarts is sowieso verstandig.

    Denk verder aan factoren als voeding en tekorten aan bepaalde vitaminen, mineralen en andere stoffen. Eventuele candida kan klachten geven.  Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat schommelingen geeft in je bloedsuikerspiegel, wat allerlei ontregelingen kan geven. Beter dus zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment.

    Veel mensen hebben een magnesiumtekort. Is niet meetbaar in je bloed. Bij vitamine D er sowieso magnesium bij gebruiken. Je zou op zogenaamd alternatief gebied kunnen laten testen wat jouw lichaam nodig heeft. Met een simpel bloedonderzoek kan je namelijk niet alles meten.

    Eventueel pilgebruik kan ook klachten geven.

    Reageer
Reageer op: Schildklier? Verdikking aanzet hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief