Schildklierknobbel

 • #1

  Goedemiddag,

  Volgende week woensdag krijg ik een echo van mijn schildklier.

  Het leek alsof de dokter bij het onderzoek schrok en hij zei ja dat is je schildklier (zelf nooit aan gedacht). en hij verwees me door voor een echo... heeft ie iets vermoed dat hij er verder helemaal niks over zei? want hij zei ook gelijk het kan zijn dat ze een punctie afnemen voor celletjes te controleren.

  Het is gek, het knobbeltje is hard. Je kunt het wel indrukken en door hoor ik soort van krakend geluid van het weefsel wat is dat? Als ik slik beweegt het mee en als ik inadem ook.

  Ik ben ongeduldig om te wachten op de echo, heeft iemand een idee wat het kan zijn? Ik ben 22 jaar oud.

  Reageer
  #2

  Je zult toch echt even het onderzoek moeten afwachten

  Reageer
  #3

  ik kreeg 5 mei al het onderzoek de echo... had het verkeerd gezien!

  Er is hier uitgekomen dat er niks met mijn schildklier is, ze kon het wel goed voelen maar het knobbeltje leek aan de oppervlakte te zitten maar zo niks van zien.

  Nu heeft ze wel iets lager iets gevonden (wat ze niet kan plaatsen) wat tegen mij slokdarm aan zit.

  Wat kan dit zijn? ik kan pas volgende maandag bellen naar mijn huisarts? radioloog adviseerde mij scan te laten maken. Hoezo moet ik dit zelf regelen met de huisarts? als ze niet eens weet wat het is kan ze toch niet bepalen of het spoed is?

  Kan iemand mij s.v.p. vertellen of ik me zorgen moet maken of wat het miss kan zijn? en waarom er niks uit de knobbel die wel voelbaar is, is gekomen?

   

  Alvast super bedankt!

  ik wacht in spanning af

  Reageer
  #4

  en ohja, ze had het erover dat wat ze had gezien meer in de diepte zat? wat houd dit in? en is dat een slecht of goed teken...

  Reageer
  #5

  Hey,

  Je moet zelf regelen omdat een radioloog geen scan kan aanvragen. De huisarts moet de verwijzing daarvoor sturen naar het ziekenhuis. Spoed zal het niet zijn, dan had de radioloog dat wel duidelijk gezegd.

  Op een scan zijn andere dingen de zien dan een echo. Het hoeft niks ernstigs te zijn, het zal een extra onderzoek zijn omdat de echo niet duidelijk maakt wat het is. Je weet dus evenveel ( weinig ) als voor de echo.

  Verder denk ik dat niemand er iets zinnigs over zeggen kan tot je de scan hebt gehad en de uitslag daarvan hebt. Anders wordt het gissen en daar heb je niks aan,hooguit ga je je meer zorgen maken. Heel vervelend, maar afwachten is het enige wat je doen kunt.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #6

  Ik zou het zo helaas ook niet kunnen zeggen

  Reageer
Reageer op: Schildklierknobbel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief