Grote, Vrij pijnlijke rode vlek met klein wondje op bovenbeen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo, ik ben jeroen, 19 jaar.
  Ik heb sinds enkele dagen last van een vrij grote pijnlijke rode plek op mijn bovenbeen.
  De plek lijkt 2delig; het hele pakket is zon 10-15 cm bij 7-8 cm (dit is rozeachtig) en binnenin is het echt vuurrood en dat is een cirkel van zo’n 5 cm.
  ongeveer in het midden zit een heel klein wondje.

  Het roze gebied is niet echt pijnlijk, alleen bij hard drukken, maar het rode gebied is al bij zachte aanraking pijnlijk. Verder is het ook gezwollen, en ziet het er best glad uit.
  Vanochtend haalde ik de pleister van het wondje af, en zag dat er een klein beetje bloed op zat (na een hele avond en nacht).

  De plek/wond zit aan de bovenkant van mijn bovenbeen, net naast het zitvlak, wat het een erg vervelende plek maakt.

  Zelf denk ik dat het misschien een ingegroeide haar kan zijn die is gaan ontsteken, of misschien wel een insectenbeet? (ik zit momenteel op malta, had geen last in NL)

  Als pijnstiller neem ik al ibuprofin, en zo gaan we antibiotica halen bij de apotheek, ik hoop dat het genoeg is, maar als iemand hier mij misschien nog kan helpen/tips kan geven zou ik erg blij zijn πŸ™‚

  JXL

  Reactie
  #2

  Hallo JXL, je spreekt van een rode cirkel, dan denk ik aan een tekenbeet. Google eens op ‘images tekenbeet’. Herken jij je eigen plek? Wat zei de arts? Laat je weten hoe het verder gaat met je?

  Olga

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de reactie, de cirkels die op google te vinden zijn lijken niet echt op die van mij.
  De cirkels die jij denk ik bedoelt zijn die om de wond heen en die ik bedoel is meer een rode “schijf”.
  Verder ben ik nog niet bij een dokter geweest, morgen maar doen want vandaag was de lokale praktijk en apotheek dicht (beetje raar maarja..)
  Ibuprofin geeft wel een erg goeie verlichting.. Dus ik kijk morgen even aan wat er gebeurd.

  JXL

  Reactie
  #4

  Update! Het blijkt nagenoeg zeker een ingegroeide haar te zijn..
  probleem blijft natuurlijk dat het ontstoken is..
  Het wondje is nu groter, en is bah.. veel schoonmaken lijkt mij het beste.
  Verder hebben we nu gaasje en grotere pleister, en vanmiddag om half 5 even langs de dokter.. ben de ontsteking nu wel zat!

  JXL

  Reactie
  #5

  Vraag om Fucidine hydrofiele zalf of crème. Dan is de ontsteking binnen no time over. Heb er zelf erg goede ervaring mee. Het is alleen op recept verkrijgbaar.

  Groetjes

  Reactie
  #6

  Ben vandaag langs het ziekenhuis geweest (op advies van de buren), en daar was de eerste opmerking “oh that looks really bad” dat is heel geruststellend..
  Blijkt uiteindelijk toch om een ontstoken insectenbeet te gaan..

  Nu is de wond schoongemaakt en met groot gaaspleisterding afgedekt, en de voorgeschreven antibiotica moeten het probleem binnen 3-7 dagen de wereld uit helpen.
  Iig nog bedankt voor de reactie, ik zal de zalf ook nog in gedachte houden πŸ™‚

  JXL

  Reactie
  #7

  Hallo, fijn dat er nu in ieder geval iets aan gedaan is en dat het vanaf nu alleen maar beter kan gaan. Hadden ze nog enig idee om wat voor insect het is gegaan?

  Groetjes Olga

  Reactie
  #8

  hoi, waarschijnlijk is het gewoon een mug geweest die me op een heel ongelukkige plek heeft gestoken.. met nog extra ongeluk.. lucky me!

  Overigens ziet de wond er nu een stuk schoner uit na schoonmaak, en lijkt het een soort gat in mn been (alsnog bah). Maargoed, schoon=goed en de pijn is ook zo goed als helemaal weg.
  Ik zal nog wel wat laten horen als het meer verbeterd is (en als die mug aan de muur hangt πŸ™‚

  JXL

  Reactie
  #9

  Hoi, ik ken iemand die extreem allergisch reageert op insectensteken – die gaan ‘lekken’ en ontsteken, met koorts en uiteindelijk een soort van rotte plek op de plaats van de steek. Heel vervelend, maar als je eenmaal weet dat je er zo heftig op kunt reageren, zorg dat voor een tubetje Fucidine in de koelkast.

  Groetjes

  Reactie
  #10

  hallo…een vriendin is zwanger en heeft heel pijnlijke benen envoeten maar op haar scheenbeen heeft ze nu een rode vlek gekregen waar allemaal rode bloedpunten in staan…we zijn toch wel ongerust en ze is in het ziekenhuis al enkel uren aan het wachten op een uitslag maar nog steeds weet ze niks….zouden jullie ons eventueel kunnen helpen…aub!!!!

  Reactie
  #11

  Dat is moeilijk te zeggen. Toch maar even de uitslag afwachten.

  Reactie
  #12

  Mogelijk heeft je zwangere vriendin wondroos. Zoek op internet voor de symptonen.

  Reactie
Reageer op: Grote, Vrij pijnlijke rode vlek met klein wondje op bovenbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief