Rode plek hoofdhuid

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik zag vorige week een rode plek op mn hoofdhuid, onder mijn haar. Het is een ronde rode plek, met daarin eigenlijk weer een klein rondje wit.. waarschijnlijk gewoon weer hoofdhuid. Na wat verdere inspectie heb ik nog 2 kleine rode plekjes gevonden, vlak bij elkaar.
  Het jeukt verder niet, ik voel er ook niks van.

  Iemand enig idee wat het kan zijn? Had het voor vorige week nog nooit eerder gezien.

  Reactie
  #2

  Mijn eerste gedachte is psoriasis capitis, een vorm van psoriasis die zich op het hoofd (capitis) bevindt. Maar daarbij zou je wel meer schilfering en jeuk verwachten.

  Een andere voor de hand liggende diagnose zou folliculitis zijn.

  Je bent er nog niet mee naar de huisarts geweest neem ik aan. Waarom niet?

  De huisarts kan het namelijk onderzoeken.

  Wil je laten weten wat het nu was, als je bij de huisarts bent geweest?

  Reactie
  #3

  De rode ronde ringen doen denken aan tinea capitis, oftewel ringworm op de hoofdhuid.

  Reactie
  #4

  Ben je al naar de huisarts geweest. Mijn zoon heeft ook twee ronde plekken onder het haar op zijn hoofd(ongeveer 2 bij 2,5 cm). Het jeukt niet en er zit wel witte schilfers op. Ik vraag me af of het door de shampoo komt. En vraag me ook af of het nodig is om naar de dokter te gaan.

  Reactie
  #5

  Ik heb er zelf ook een stuk of 3, het zijn allemaal ronde rode plekken op mijn hoofdhuid en bij 1 plek groeien er zelfs grijze haren op, wat ik wel bizar vind want ik ben pas 16. Volgens mij ben ik nergens anders grijs en het zijn wel 8 haren ofzo.

  Ik heb trouwens ook als ik shampoo gebruik de volgende dag vreselijk veel uitslag. Overal heb ik dan witte schilveringen. Volgens mij ben ik allergies voor shampoo┬┤s maar het zit bij mij ook in de familie.

  Reactie
  #6

  ik heb een stuk of 6 rode vlekjes op mijn hoofdhuid maar bij mij jeuken die wel heel erg en door het krabben zitten er ook schilfertjes bij...
  wat zou dit kunnen zijn??
  groetjes anoniempje ­čÖé

  Reactie
  #7

  Kun je een foto plaatsen?

  Reactie
  #8

  ─▒k heb vandaag pas ondekt dat ─▒k rodevlekken op me hoofd hebben had vandaag kaal gescheerd en zag ─▒neens rodevlekken ben naar de 1este hulp geweest was er van geschroken maar u─▒te─▒ndel─▒jk z─▒j de ze dat het n─▒et ─▒ets erg ─▒s ze hebben me een p─▒l gegegeven moet b─▒nnen 24 uur weg z─▒jn het komt door versch─▒lende shampoo gebru─▒kenof anders man spullen gebru─▒ken -.
  ,

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  rood plekje op hooft huid juekt niet groen geen haar

   

   

   

  rood plekje ophooft huid kleine haartjes er bij wat is dit.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Reactie
  #10

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
Reageer op: Rode plek hoofdhuid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief