Klachten door beschadigde zenuw na neus operatie.

 • #1

  In juni van dit jaar (2015) heb ik een septum correctie ondergaan die in eerste instantie goed bleek te zijn gegaan.

  Echter na verloop van tijd kreeg ik klachten aan de linker kant van mijn gezicht terwijl de operatie aan de rechterkant plaats heeft gevonden. In de eerste instantie werd gedacht aan een ontsteking van de holtes en kreeg ik antibiotica voorgeschreven. Dit hielp niet dus werd besloten om een CT scan te laten maken. Daarop was niets vreemds te zien, wel was duidelijk dat de holtes goed schoon waren en dat de operatie goed gelukt was.
  Ondertussen bleven de klachten bestaan, klachten die bestaan uit druk aan de linkerzijde met een vervelend trillen tijdens het praten en vrij regelmatig hoofdpijn (achter linkeroog en bij de slaap). Het is vooral aanwezig wanneer ik actief bezig ben (lezen, praten e.d.).
  Doorverwijzing gekregen voor oogarts en neuroloog en ook daar kwam geen duidelijk antwoord, behalve dat de neuroloog zei dat er wel eens een zenuw beschadigd kon zijn na de operatie.
  Toch maar weer terug naar de KNO arts en ook die zei dat er wel eens een zenuw beschadigd kon zijn al vind hij het erg vreemd dat het aan de andere kant van het operatiegebied zit.
  Nu wil hij weer een CT scan laten maken om te kijken of er iets veranderd is, maar persoonlijk heb ik daar weinig vertrouwen in. Als er op die CT scan niets te zien is wil hij medicijnen voorschrijven tegen zenuwpijn.

  Loop ondertussen ook bij een chiropractor (voor andere klachten) en die is eigenlijk de eerste die mijn klachten een beetje serieus neemt en heeft nu een soort van experimentele therapie voorgeschreven om de gezichtszenuwen te stimuleren. Hij weet niet of dit gaat werken maar ik ben al lang blij dat er iets gedaan wordt. Waar ik minder blij van werd was dat hij wist te vertellen dat de genezing van een zenuw soms wel ruim 1,5 jaar kan duren.

  Ondertussen beheersen de klachten een behoorlijk deel van mijn leven omdat het vrijwel dagelijks aanwezig is. Ook loop ik al voor de derde maal ziek thuis binnen een half jaar en heb ik het idee dat mijn werk niet echt goed door heeft dat ik mij echt niet aanstel. Ik ben wel steeds weer gaan werken maar kan mijn gedachten heel vaak niet bij mijn werk houden door de aanwezigheid van de klachten (al dan niet met pijn).

  Wie komt dit bekend voor en heeft ervaring met bovenstaande klachten of iets wat erop lijkt?
  Ik wil graag met iemand in gesprek komen.

  Reageer
  #2

  Het is inderdaad mogelijk dat er een zenuw is geraakt. Dat is heel vervelend maar helaas niet te voorkomen. Herstel van een zenuw kan inderdaad lang duren. Stimulatie van de zenuw kan helpen. Medicijnen tegen zenuwpijn kunnen tijdelijk een goede oplossing zijn om de klachten te beperken.

  Reageer
  #3

  @Tandoor,

  Bedankt voor uw reactie, dit stel ik enorm op prijs. Ik heb echter nog wel een vraag voor u persoonlijk.
  Uit uw profiel maak ik op dat u op veel klachten/vragen een reactie geeft, wat ik daarom graag zou willen weten of u een medische achtergrond heeft ? Bent u huisarts of iets in die geest?

  Verder hoop ik ook op de reactie van een ervaringsdeskundige, iemand die een soort gelijke klachten range heeft.

  Reageer
  #4

  Ik heb een medische achtergrond maar ben geen arts.

  Reageer
  #5

  Nou zenuw-lijertje is het absoluut niet hoor dat mag je niet zeggen van jezelf want het is al erg genoeg dat je dit nu hebt.

  Ben zelf al 6x geopereerd waarvan 3 x een grote operatie altijd ging het wel aardig goed voor een tijdje maar de 5 de keer niet toen kreeg ik als maar verklevingen kraakbeen uit mijn oor gehaald en in mijn neus gezet wat een drama na 1 jaar.nu 22 juni weer een operatie gehad 2 1/2 uur geduurd dacht zo nu is het klaar maar,na 7 weken kreeg ik pijn boven mijn ;linkeroog.

  Weer naar de KNO arts die zei het is zenuwpijn ja medicijnen en spoelen helpt een beetje  en nu maar hopen dat het niet zolang gaat duren voor ik hier weer van ben verlost afwachten dus.

  heel veel sterkte toegewenst.

   

  Reageer
  #6

  Graag zou ik horen hoe het ‘zenuw-lijertje’ verder is vergaan. Ik heb 6,5 maand geleden een geslaagde fess operatie ondergaan. Ik ben op controle geweest bij de KNO arts en mijn holtes zien er schoon uit. Toch heb ik nog veel klachen, de eerste paar weken herstelde ik aardig maar inmiddels heb ik weer een ‘vol’ hoofd als ik wakker word en heb ik zeurende, wat branderige hoofdpijn bij mijn slaap en die trekt over mijn hele hoofd. Ook is het naast mijn neus heel gevoelig. Ik ben bij de huisarts geweest en heb een bloedonderzoek gehad, daar waren geen ontstekingswaarden te meten. Zou dit ook met een zenuw te maken kunnen hebben?

  Reageer
  #7

  Veel herkenning hier. Ik heb dezelfde neus operatie gehad. Daardoor ben ik alles verloren. Vrienden werk vriendin perspectief. Zelfverzekerdheid

  Klachten allemaal chronisch. pijnlijke neus aangezichtspijn. Verminderde motoriek in gezicht. Knetterende hoofdpijn. Mega veel pijn in mijn kaak wat doorstroomd naar mijn nek en schouder. Zicht problemen en concentratie problemen. 9 jaar lang opgeven en weer afgewezen worden door doctoren on and on... Het is een hel

  Reageer
  #8

  Ik heb een jaar geleden een neus operatie gehad. Het was een open neusoperatie en het bot is daar bij gebroen om het recht te krijgen. Ik ervaar bij tijd en wijle een nare druk achter mijn ogen en alsof iemand ze vinger op het midden van mijn neus drukt.

  Wat zou dit kunnen zijn? Je zou denken dat het na een jaar toch wel hersteld is. Moet ik me zorgen maken?

  Mvg Ramon

   

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Klachten door beschadigde zenuw na neus operatie.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief