Langdurig opgezette lymfeklieren oksels, hals, oren, achterhoofd

 • #1

  Dag,

  Ik loop een tijdje (2,5 jaar) met lichamelijke klachten, heb hiervoor zeker de huisarts en andere artsen geraadpleegd maar zonder resultaat. Kort gezegd, het ging even goed, het ging beter met me, ongeveer 3/4 jaar, maar nu onderga ik weer pijnlijke klachten die mijn dagelijks leven flink verstoren, daarnaast maakt het me niet heel gelukkig.

  De afgelopen maanden zijn mijn lymfeklieren zo opgezet dat ik er last van ondervind; ik kan mijn armen slecht tot niet bewegen en dit is pijnlijk, nekkrampen/stijve nek/zwaar hoofd, oorpijn/steken en oor suizen. De bulten zijn hard en zeer pijnlijk en bij mijn oren vaak zo opgezet dat ik geen bril op kan. Daarnaast is 1 lieftallige amandel al jarenlang flink opgezet en nooit geslonken, maar niet ontstoken. Ik heb koorts maar niet constant, meer in vlagen en vooral 's avonds en 's nachts, ook ben ik al een flinke tijd vermoeid maar ik merk dat het weer bergafwaarts gaat met mijn energie. Na een dag van inspanning moet ik minimaal 4 dagen bijkomen. Ik was wel gewend dat ik nog geen volle weken kon draaien maar het leek tot 3 maanden terug beter te gaan.

  Ik heb een geschiedenis van langdurige malaise, erge onderbuik/buik/slokdarmklachten, veel willekeurige ontstekingen, huiduitslag en nog meer vage klachten in combinatie met aanhoudende onverklaarbare koorts en nachtzweten. Tot een jaar terug ben ik onderzocht en heb ik wat verklaringen gekregen voor enkele klachten, namelijk: prikkelbare darm syndroom voor de buikregio en slokdarm problemen, en syndroom van Tietze voor de zeer pijnlijke ribben en steken in de borst. De vermoeidheid die ik nu nog steeds heb werd verklaard door deze syndromen en zeer waarschijnlijk in combinatie met een soort van burn-out door veel dingen die daarvoor waren gebeurd. Ook was de koorts zeer waarschijnlijk getriggerd door stress.
  Ik viel niet in de risicogroep voor kanker, ben goed onderzocht in de buikregio voor eventuele problemen dus ik voelde me redelijk opgelucht door de syndroompjes en ik weet dat ik heel stressgevoelig ben dus ik kon mij daar zeker in vinden.
  Daarnaast was ik eigenwijs en heb me nog laten testen op de ziekte van Lyme, voor de zekerheid, zodat ik dat ook uit kon sluiten en die zorgen niet had.

  Dat alles nu weer minder gaat, zo veel minder dat ik er last van ondervind in mijn dagelijks leven maakt me erg verdrietig maar ook angstig. Ik moet nu weer naar de huisarts, misschien dan ook weer naar het ziekenhuis waar heel het proces van onderzoeken weer van start gaat wat ik liever niet wil.
  (Het is fijn om te horen dat je allerlei ziektes/aandoeningen niet hebt, maar om steeds doorverwezen te worden naar andere artsen met 'misschien heb je dit of dat' en je met die angst moet wachten op antwoorden, vervolgens keer op keer te horen te krijgen dat er niks te vinden is, het maar raar is en uiteindelijk de internist zegt 'ach als het zomaar is gekomen, gaat het vast ook vanzelf weer weg', sta ik niet te trappelen om weer naar de huisarts te gaan)

  Sorry voor het lange verhaal, ik wilde dit even delen, anoniem. En jullie reacties lezen. Misschien herkent iemand de langdurige lymfeklier klachten in combinatie met vermoeidheid of zijn er tips om deze klachten te verminderen.

  Ik ben van plan deze week naar de huisarts te gaan, en dan gaan we maar merken wat het is of niet is, of zal zijn. Als het maar niet weer een benaming is van iets wat niet verklaard kan worden, ik wil geen syndromen sparen.

  Groet,

  V 24

  Reactie
  #2

  Candida infectie !!!!!!!

  Reactie
  #3

  Destijds ook gedacht, maar kan me niet voorstellen dat Candida infectie nu nog steeds voor opgezette lymfeklieren zorgt. Al jaren geen schimmelinfectie gehad, was alleen opgekomen toen ik erg ziek was 2 jaar terug maar nu geen last van, ook geen plekjes bij de mond oid.
  Nouja ik kan pas volgende week terecht bij de arts dus zal het aankaarten. Dank voor de reactie.

  Reactie
  #4

  Candida hoeft zich niet persé te uiten in schimmelinfecties. Maar kan ook gewoon in de darmen zitten en daar reageren die lymfeklieren op en je lichaam.

  Reactie
  #5

  Oke ik hoop niet dat het Candida is.
  Inmiddels heb ik na lang opgezette klieren bij m'n hoofd een abces op mijn achterhoofd, net boven de nek, ontwikkeld. Ik moet even afwachten of deze afneemt, heb geen koorts alleen nek en hoofdpijn. Mocht het erger worden dan moet ik het open laten snijden. Ik kan pas over 2 weken weer terecht bij mijn behandelend arts voor controle (Hemelvaart..).
  Gelukkig niets ernstigs maar het zit me toch niet lekker, vooral door de locatie en alle opgezette klieren eromheen als gevolg van de infectie.
  Ik hoop dat de arts probeert de oorzaak te achterhalen, mocht de abces zijn ontstaan door een ontstoken lymfeklier wat kan komen door schimmelinfecties of een afwijking binnen mijn lymfeklieren.
  Ik kan helaas weinig vinden op het internet over abcessen bij het hoofd en wat ik vind is niet altijd even aangenaam.
  Ook weet ik niet of het gevaarlijk is als ik te lang rond blijf lopen met de abces op mijn achterhoofd? Kan ik twee weken wachten? Of merk ik het wel aan heel mijn lichaam als het niet goed gaat zoals hevige koorts en malaise? Want door langdurig ziek zijn zie ik soms door de bomen het bos niet meer en herken ik niet goed wanneer het echt slecht gaat omdat ik veel gewend ben.

  Reactie
  #6

  Het abces*

  Reactie
  #7

  Als het abces erger is geworden, ga dan eerder naar je huisarts.

  Reactie
  #8

  Goedemorgen,

  Al ruim 2 en een half jaar heb ik een klier in mijn hals die opgezet is. Hij is +/- 5mm dik en is wel hard. Hij lijkt niet te groeien en ook geen overige klachten.

  Omdat ik lees dat een verharde klier vaak staat bij de tekenen van enge ziektes maakt mij dit ongerust.

  Ik ben er een jaar geleden mee naar de huisarts geweest en die heeft niks raars gevoeld.

  Wat kan ik het beste doen? Is dit iets onschuldigs of is het verstandig nog eens naar de dokter te gaan

  groet,

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Vergeten erbij te vermelden. Ik ben 23 jaar

  Reactie
  #10

  Als je er ongerust over bent, ga dan gewoon naar de huisarts en laat er nog eens naar kijken

  Reactie
  #11

  Bedankt voor uw antwoord.

  ik denk zelf dat door het voelen het misschien ook wel wat harder word. Het knobbeltje van 5mm verspringt wel, dus zit niet vast. Het is in de afgelopen jaren ook nooit gegroeid en verder ook nergens anders last van klieren.

  Ook ben ik om andere redenen wel bloed geprikt en een thoraxfoto gehad. Hierop is nooit iets afwijkends gevonden maar ik weet ook niet of daar naar gezocht is.

  Wat denkt u dat het kan zijn?

  Reactie
  #12

  Ik enk dat het gewoon een lymfekliertje is. En die kunnen soms zonder veel redenen langdurig aanwezig zijn en zijn geen reden om bezorgd over te zijn. Er voortdurend aan zitten helpt in ieder geval niet

  Reactie
Reageer op: Langdurig opgezette lymfeklieren oksels, hals, oren, achterhoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief