opgezette lymfeklieren oksels en amandelen

  • #1

    Hallo,
    ik ging begin juli naar de dokter omdat ik een zere amandel/keel had vooral met zingen en een biertje drinken.(ook raak ik stem sneller kwijt) een kliertje in mijn hals was supergevoelig en toen ik er een paar keer aan voelde, was mijn mond de hele avond verdoofd aan 1 kant. De volgende dag ging ik naar de KNO arts die concludeerde dat ik groeven in amandels had, waar viezigheid in kwam. daardoor was vooral 1 kant dikker. Een operatie was de oplossing volgens hem.
    Omdat ik al een maand aan het stressen was over kanker (er zit ook bultje in mijn keel) had ik diarree. Na deze geruststelling had ik opeens een verstopping. mijn rechterzij deed pijn tijdens het poepen en uren daarna. ook met autorijden. De verstopping loste zichzelf wel weer op na een week, maar pijn in mijn zij keert nog regelmatig terug en vreemde soorten poep ook. De dokter keek ook nog even naar mn keel en vond vooral de kleine amandel er "onrustig" uitzien en het was maar goed dat ze er binnenkort uitgaan.
    Na de verstopping dat ik klachtvrij te zijn, maar helaas. Mijn linkeroksel heeft een strip opgezette lymfeklieren aan de bovenkant. In mijn rechteroksel zitten onderin wat hardere kliertjes die af en toe pijn doen of jeuk geven. Ook rond mijn tepels is af en toe pijn. De plek wisselt met de dag. Soms helpt het om er wat overheen te wrijven. In mijn liezen lijken ook dikkere "strengels" te zitten, naast schaamhaar zeg maar. het hals gebied, bij adamsappel en sleutelbenen lijkt ook af en toe gevoelig.
    Het beangstigt mij dat mijn oksels af en toe pijnlijk zijn. Ik heb een paar bloedtesten gehad omdat ik ook moe was. twee weken geleden was CRP wat hoger. een recentere test gaf aan dat ik mijn geen vitamine D had. Mijn huisarts voelde helaas amper aan mijn klieren en verwacht volgens mij gewoon pingpongballen of zo. Hij heeft mijn casus met twee anderen besproken. 1 collega denkt erge dingen, 1 denkt dat ik gewoon gek ben en hijzelf zit er tussenin. Toch wil hij dat ik een maand wacht en vit D pillen slik. Wat moet ik nu doen? om wat voor testen moet ik vragen? klopt het dat bloedtesten weinig zeggen over kankers? Dankjewel

    Reageer
    #2

    Je problemen met je amandelen kunnen natuurlijk de oorzaak zijn van de lymfeklieren. Dat is op zich niet zo vreemd. Omdat er voortdurend infecties zijn, zetten er op verschillende plaatsen lymfeklieren op. Je afweersysteem is dus volop aan het werk. Je CRP was immers ook verhoogd.

    Waarom je een maand zou moeten wachten met de Vit D begrijp ik niet zo goed. De zomer is ver op zijn einde dus van de zon zul je in dit geval niet meer zoveel voordeel hebben.

    Al met al niet zo verwonderlijk dat je vermoeid bent. Je zou natuurlijk zelf met vitamine D kunnen starten.

    Reageer
    #3

    bedankt voor uw antwoord Tandor!
    Misschien was mijn zin wat raar, maar wat ik bedoelde: ik moet een maand niet naar de dokter en in die maand vitamine D slikken om te kijken of ik me beter voel.
    Heeft u toevallig ook informatie (links?)dat amandelen de rest van het lymfesysteem beinvloeden? Ik heb helaas alleen verhalen gelezen van mensen die juist amandelveranderingen kregen door kanker.
    In ieder geval bedankt voor uw reactie en het reageren op iedereens vragen.

    Reageer
    #4

    Okay dan is dat met die Vit D duidelijk.

    Eigenlijk is dat een heel normaal en voor de hand liggen proces.
    Als er een ontsteking of infectie in het lichaam aanwezig is, begint je afweersysteem te werken. IN eerste instantie kunnen daardoor de lymfeklieren die het dichts bij de infectie zitten het eerst opzetten. In jouw geval dus eerst: de hals, nek daarna de oksels en als de infectie lang blijft duren kunnen ook andere lymfeklieren daardoor opzetten.
    Dus eigenlijk zijn die lymfeklieren een goed teken. Ze geven namelijk aan dat het afweersysteem op volle toeren draait om de infectie of ontsteking tegen te gaan

    Reageer
    #5

    Hallo,
    Ik ben de originele poster van deze vraag. even een update en een vraag!Inmiddels zijn mijn amandelen verwijderd. Helaas zijn mijn klachten niet verdwenen. Links boven mijn sleutelbeen word een lymfeklier steeds beter voelbaar. Onder de sleutelbeenderen volgens mij kleintjes die redelijk harder beginnen te worden. In mijn hals zijn aan 1 kant (waar de amandel het grootst was) de klieren nog groter geworden.
    Een maand geleden ben ik nog naar de dokter geweest omdat ook mijn bovenbeen problemen begint te vertonen. In mijn knieholte is het weefsel (klieren?)dikkel en pijnlijker geworden. Aan de voorkant was lange tijd een bult te voelen die een hele spier zeer maakt(e). volgens de dokter een fibroom.
    Maar ik lees ook dat kankerpatienten ook deze symptomen kunnen krijgen door opgezette klieren of tumoren die iets kunnen blokkeren.
    Ik ga vanmiddag naar de dokter en wil dolgraag doorverwezen worden, omdat mijn leven een hel is geworden. De onzekerheid, zieke gevoelens, moeheid en angst.
    Naar wat voor specialist (internist? hematoloog? etc)of test moet ik vragen voor mijn halsklieren? een ct scan?
    En zijn er ook specialisten die eerst kunnen voelen of er iets mis is aan klieren? mijn dokter heeft er echt geen verstand van en is in 2 seconden klaar ipv 10 minuten zoals verschillende knappe specialisten in filmpjes op internet.

    Reageer
    #6

    Dat de lymfeklieren in je hals zijn opgezet, is op zich toch niet zo vreemd.
    Je had al last van de amandelen en nu zijn ze dus verwijderd...Daardoor ontstaan er wonden in je keel. Je afweersysteem draait op volle toeren om infecties tegen te gaan. Opgezette lymfeklieren in hals nek en oksels kunnen daarbij horen. En het kan best wel een tijdje duren voordat die weer tot rust zijn gekomen. Dus niet in paniek raken van een paar opgezette lymfeklieren.
    De specialist die zich hiermee (klieren) bezig houdt is de endocrinoloog.

    Reageer
    #7

    Hallo tandor,
    Ik heb me door laten verwijzen nadat ik weer bij mijn uiterts sceptische dokter ben geweest. Maandag ga ik praten met een internist/oncoloog. Dit is de meest angstige tijd in mijn leven. Elke maand voel ik meer bobbels of pijn in mijn lichaam en neemt de moeheid toe bij activiteit. Ik ben er zelf bijna zeker van dat ik een mond, amandel of non-hodgkinkanker moet hebben.
    De lymfeklieren onder mijn sleutelbeen groeien ook nog steeds en voelen rubberig aan, bijna niet in te drukken. Ik hoop maar dat ik op tijd ben voor genezing of compleet gek ben.

    Reageer
    #8

    Probeer de rust te bewaren en te veel te stressen, want daar ga je je niet beter van voelen. Maandag maar eens even afwachten. Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Weet je al meer inmiddels?

    Reageer
    #10

    Hoi, ik ben de originele vragensteller. Hier een update. Ik ben dus 1 keer naar een internist geweest. Blijkbaar is er een biopt genomen van mijn amandel, die gelukkig wel reactief was. Ze troffen een bacterie aan. De internist belde met een deskundige, maar de bacterie kon er niet voor zorgen dat ik me al zo lang slecht voelde. De internist voelde aan mijn klieren, maar vond het niet heel raar voelen. Toen heeft hij nog een longfoto genomen en een echo van klieren in abdomen. Hier kwam niets uit. Ik had ondertussen steeds wittere plas. Met azijn werd het weer helder. De internist geloofde niet dat het echt "wit" was, maar zei: kun je nu niet in een potje plassen? Ik zei dat het dan ws er wel goed uitzag omdat het vooral sochtends slecht is en na veel vis/vlees. Toen dwongen ze mij min of meer met als gevolg inderdaad prima plas. Zijn assistent belde een dag later dat hij niet wist wat er met me was en dat hij een brief zou schrijven aan mijn huisarts. (Ws dat hij denkt dat ik een hypochonder ben of zo)

    Met een beetje googlen kan ik nu wel mijn klachten grotendeels verklaren. Namelijk: juni: ik krijg last van mijn keel (oorzaak onbekend of die bacterie)>ik raak in de stress omdat ik denk dat het kanker is> een maand lang diarree put het antistress hormoon magnesium uit> pijnlijke verstopping> vit. d word niet meer opgenomen door gebrek aan magnesium. >spier in been komt bobbel in. Pijn/moe etc.>Bijschildklier hormoon word activer en zorgt voor veel fosfor in plas.
    Ik zou dus eigenlijk een bloedtest moeten doen om calcium,fosfaat,vit d en pth te meten om bewijs te vinden bij deze theorie.

    Ik voel me inmiddels ergenieker dan twee maanden geleden. Ik heb nu vooral last van mijn gewrichten. Alles knakt en kaak is pijnlijk. Groeit ook bult op sinds twee weken. Ik word nog elke dag wakker met keelpijn en keel ziet er niet goed uit. 1 kant wittig, andere rood. Tong voelt raar. Weinig spuug, bijna geen snotproductie. Vandaag bij tandarts geweest die klieren in kaak duidelijk voelde en schrok van al dat geknak. Hij heeft me doorverwezen naar een kaakchirurg omdat ie al aan sjorgen ziekte dacht. Dit denk ik zelf niet. Ik denk zelf nu dus aan vit d en calciumgebrek(zelf veroorzaakt door stress) of hyperparathyroid problemen of een of andere kanker die toch klieren en amandelen heeft vergroot.
    Ik weet helaas niet meer wat ik moet doen. De dokters geloven me niet, dus misschien dat ik binnenkort maar bloed laat testen zonder verwijzing of een MRI in Duitsland.

    Reageer
    #11

    Ik ben erg benieuwd hoe het met de vragenstelster is afgelopen. Ik heb dezelfde klachten en word ook steeds weggestuurd bij huisarts. Bloed en halsecho zijn goed maar dat zegt zo weinig. Klachten van halsklieren zijn nu verspreid naar oksel, liezen en knieholte. Ik maak me zorgen.

    Reageer
Reageer op: opgezette lymfeklieren oksels en amandelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief