Lymfeklieren overal opgezwollen

  • #1

    Dag,

    Ik ben een man van 32 jaar en loop al een tijdje met bepaalde klachten. Ik ben zwaar hypochondrisch en heb hier dus nu extreem veel last van. Ik heb drie bolletjes in mijn hals die ik heen en weer kan bewegen. Vorig jaar heb ik bloed laten testen en een echo laten maken waar geen verontrustende dingen uit zijn gekomen. De dokter gaf aan dat me witte bloedcellen ietsjes te hoog waren, maar dat dat goed past bij een infectie of iets dergelijks. Verder geen follow up gehad. In April ben ik wat ziekjes geweest een aantal dagen. Vervolgens voelde ik onder mijn kaakhoeken lymfeklieren die opgezwollen waren aan beide kanten. Hierna ben ik er vaak aan gaan zitten. Vervolgens merkte ik ook een lymfeklier die opgezwollen is in mijn lies. De dokter heeft het toen bekeken en gaf aan dat het lijkt op een virus en dat het niet gek is. Ook omdat ik toen ziek was. De dokter heeft aangegeven dat ik na een maand moet terug komen als ze nog niet kleiner zijn geworden. Sinds kort 2/3 dagen voel ik ook boven mijn sleutelbeen een kliertje waar ik zelf denk dat het een lymfeklier is die opgezwollen is. Hij was erg klein, maar begon er aan te zitten en vervolgens is deze wat groter geworden. Ik heb ook last denk ik van hooikoorts, wat ik elk jaar heb, maar weet dit niet zeker of dit nu ook het geval is. Ik ervaar enorm veel stress en ben mezelf niet. Ik ben in de afgelopen maanden 2 kilo afgevallen maar weet nou niet of dit komt door de stress die ik ervaar. Ik lees op internet allerlei gekke dingen als leukemie en lymfeklier kanker. Ik heb wel een nogal vervelend gevoel in mijn hals maar niet perse keelpijn of iets dergelijks. Vorig jaar heb ik dus bloed laten prikken en een echo gehad. Ik vraag me af kan er in zo’n tijd iets ontwikkeld worden van kanker. Ik ben namelijk erg erg bang voor deze ziektes.
    Hoop snel van je te horen.

    Reageer
    #2

    Je geeft zelf de verklaring al, buiten wat je huisarts al geheel terecht heeft gezegd: je begon er aan te zitten en vervolgens werd de klier groter.
    Door er aan te zitten irriteer je hem (en de anderen) dus zelf!
    En dat heeft helemaal NIKS met kanker te maken

    Reageer
    #3

    Dat snap ik, echter heb ik hier al heel lang last van. Ik denk dat de eerste lymfeklieren al groter werden en bolletjes werden in eind 2022. Daarnaast zwellen ze wel op en sommige raak ik dus bijna niet aan( zoals die bij me lies omdat ik daar niet elk moment aan kan zitten). Ik snap dus niet waarom ze opzwellen en dan opgezwollen blijven. Tevens lees ik ook op internet dat de lymfeklier van mijn linker sleutelbeen altijd verdacht is voor kanker. Ik begrijp hetgeen wat je aangeeft, maar begrijp ook dat ik door hypochondrie zulke dingen niet los kan laten en enkel en enkel daar mee bezig ben. Hierdoor lijkt het momenteel gewoon onmogelijk om het los te laten en er niet aan te zitten. Ik kan wel eerlijk toegeven dat ik zeker met de lymfeklieren voorheen zeker wel dagelijks 20 a 30 keer aan heb gezeten. Nu probeer ik dat veel minder te doen, zeg 2 a 3 keer. Alleen die van mijn sleutelbeen omdat die nieuw is zit ik er nogal vaak aan.

    Reageer
    #4

    Dat is al veel te vaak en voldoende om ze in stand te houden of meer te laten opzetten....
    En dan kan het maanden duren voor ze weer slinken

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie. Ik zal voor de zekerheid toch aandringen op een bloedonderzoek. Even het zekere voor het onzekere. Hoop dat je gelijk hebt en dat het inderdaad niks te maken heeft met kanker. Ik eet alles wat los en vast zit en val alsnog 600 gram of iets dergelijks af. Ik denk dat dat ook wel echt komt door de stress gehalte die ik heb.

    Reageer
Reageer op: Lymfeklieren overal opgezwollen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief