Gezwollen lymfeklieren

 • #1

  Hallo,

  In de meivakantie merkte ik opeens dat ik pijn in mijn hals had, ik voelde even en voelde een klein bultje. Ik maakte me er niet echt druk om omdat mijn moeder zei dat het een opgezette lymfeklier kon zijn omdat ik ook flink verkouden was/ben. Na 2 weken ging het bultje niet weg en voor de zekerheid moest ik naar de huisarts. Ze vond dat het bultje vrij groot was en zei dat als het na een week nog niet weg was dat ik moest bloedprikken. Na een week kreeg ik ook griep achtige klachten zoals hoofdpijn dus weer terug. Uit de bloedtest bleek alles in orde te zijn; BP, suikergehalte, ijzergehalte, schildklier.. allemaal in orde.

  Nu heb ik nogsteeds dat bultje in mijn hals met 2 andere bultjes in mijn hals en pijnsteken in mijn borst. Ik voelde eens en dacht dat daar ook een bultje zat. Sinds kort voel ik ook een bult in mijn nek en heb ik last van spierpijn en stijve spieren en nog altijd hoofdpijn. Doordat ik zo'n pijn in mijn borst heb moest ik gisteren (22-05-16) naar de nightcare waar ik ook weer te horen kreeg dat het niet ernstig aanvoelde maar ik in de gaten moet houden of niks rood wordt ivm. een ontsteking.

  Toch voelt het niet goed voor mijn gevoel aan en maak ik me eigenlijk erg veel zorgen dat het lymfeklierkanker is omdat ik al vaak gehoord heb dat het zelfs zonder enige symptomen kan voorkomen.

  Ik hoop dat iemand mij een beetje kan geruststellen of mij tips kan geven hoe ik verder onderzoek moet vragen?

  M.V.G. Celine (16 jaar)

  Reageer
  #2

  Aangezien je bloedonderzoek in orde was, is lymfeklierkanker niet aan de orde.
  Infecties, zoals verkoudheid en griep, kunnen wel voor opgezette lymfeklieren zorgen. Deze kunnen dan ook best wel enige tijd opgezet blijven. Dat is geen reden tot bezorgdheid.

  Je kunt natuurlijk terug gaan naar de huisarts en om een echo van de lymfeklieren vragen als ze nog erg dik zijn.

  Reageer
Reageer op: Gezwollen lymfeklieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief