Langdurig dikke lymfeklier hals

  • #1

    Hi,

    Ik heb nu ruim 2 maanden last van een dikke lymfeklier in m’n hals. Ik heb het idee dat ik die heb gekregen toen ik corona had. Ik was niet heel ziek daarvan en had ook niet echte verkoudheidsklachten of keelpijn. Omdat ik me zo druk erom maak, heb ik een maand geleden een echol laten maken. De radioloog zei dat de klier 6mm was en er “compleet onschuldig” uitziet. Hij zei ook dat er klier zo dik kan blijven. Ik had op andere plekken in m’n hals ook een paar dikkere kliertjes maar volgens hem zijn dauw alle reactief. Omdat de klier in de tussentijd niet kleiner lijkt te worden, ben ik een paar weken terug weer naar de huisarts geweest. Zij maakt zich geen zorgen en zei ook dat lymfeklieren heel lang dik kunnen blijven en ik er gewoon vanaf moet blijven.

    Hoewel de echo goed was en de dokter zich totaal geen zorgen maakt, merk ik toch dat ik het moeilijk uit m’n hoofd kan zetten. Hoe kan het dat een klier zo lang dik blijft? En ook vraag ik mij af in hoeverre ze op een echo kunnen zien of iets goedaardig of kwaadaardig is.

    Trouwens, de klier is niet hard. Ik kan ‘m een beetje indrukken en is een beetje ovaal van vorm. Het is dus niet een harde bult.

    Moet ik me zorgen maken,

    Reageer
    #2

    Ik denk toch dat je dat antwoord al hebt gehad van de radioloog en de huisarts... en daar heb ik verder niets aan toe te voegen

    Reageer
Reageer op: Langdurig dikke lymfeklier hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief