Lymfeklier hals

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds (denk ik, het kan langer zijn maar betwijfel ik) nu al een maand een 'knobbel'/verdikte lymfeklier aan de rechterkant van mijn hals. Ze doet niet pijn en ik heb geen koorts of klachten,...

  Het gekke is, de klier zie/voel je enkel als ik mijn hoofd naar achter houdt zodat m'n nek opgespannen staat.  De liggen van de klier is exact 1-2cm onder het einde van m'n kaakbeen. De klier wordt niet dikker, ook niet dunner.

  Al 2x langs de huisarts geweest:

  1ste keer moest ik afwachten en kreeg ik een antibiotica kuur & een echografie voor de grote van de zwelling te zien. (niet geholpen)

  2de keer, heeft hij een bloedtest gedaan waar niet veel uitkwam maar de boodschap bleef hetzelfde namelijk afwachten. (ben nu nog steeds aan het wachten)

   

  Wat kan ik doen? Moet ik bang hebben voor lymfeklierkanker? Mag ik vragen voor een biopsie of gaan ze tegenwoordig direct over naar een heelkundige verwijdering.

  Ben 19 jaar en heb verschrikkelijk veel bang voor kanker.

  Bedankt!

   

   

  Reactie
  #2

  Een lymfeklier is toch een normaal verschijnsel. En eenmaal aanwezig kan ze maanden aanwezig blijven. Vooral als je er voortdurend aan voelt. Het is geen reden om bezorgd over te zijn. Als er iets zou zijn geweest, dan was dat op de echo wel gezien

  Reactie
  #3

  (Sorry als dit bericht er 2x opkomt, had op 'stel nieuwe vraag gedrukt')

  Bedankt voor het snelle & geruststellende antwoord. Het ding is, ik heb al eens opgezwollen lymfeklieren gehad in combinatie met koorts deze deden toen pijn en waren heel dik. Nu staat er maar eentje een heel klein beetje dik (kleine bobbel) en ik heb geen koorts. Dus het is 'normaal/ geen paniek voor kanker' als dit als even zo is?

   

  Dankuwel!

  Reactie
  #4

  Vooral geen zorgen over maken

  Reactie
Reageer op: Lymfeklier hals
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief