Langdurig opgezwollen lymfeklier achterkant nek

 • #1

  Dag allemaal,

  Ik ben er ongeveer 7 weken geleden achtergekomen dat ik een bultje in mijn nek had. Deze voelde als een vetbultje en dit heb ik bij de huisarts laten nakijken. Deze zei dat ze zich geen zorgen maakte maar dat ze niet kan zien of het een bultje of een kliertje was. Ze bood aan om een verwijzing te maken voor een echografie om mij meer gerust te stellen.

  Deze heb ik toen gehad en hieruit bleek dat het een gezwollen lymfeklier was. Ik vertelde er bij dat ik deze al 7 weken heb, maar de vpk. zei dat het waarschijnlijk niks ergs is en dat ik mij geen zorgen hoef te maken.

  Probleem is dat ik bij alle bultjes mij enorm veel zorgen maak tot ik écht concreet hoor dat het geen kanker is, omdat mijn moeder hier een aantal jaar geleden aan overleden is, deels door een onjuiste verwijzing en handeling van de huisarts (andere huisarts dan mijn huidige).

  Ik las online (ja ik weet het, dit is het domste wat je kan doen) dat een lymfeklier gezwollen kan zijn bij ontstekingen en lymfeklierkanker. Kan een lymfeklier ook chronisch ontstoken zijn? Of kunnen er andere chronische ontstekingen zijn in het lichaam waar je niet per sé andere symptomen/gevolgen van merkt? Of moet ik vragen om aanvullend onderzoek (bloedonderzoek etc.)?

  Reageer
  #2

  Ik heb dit ook gehad. Occiptaal noemen ze dat.  Zit achterkant nek. Deze lympfeklieren zijn eigelijk nooit kwaadaardig. Dit omdat het drainage gebied de hoofdhuid is. Dus meestal door een wondje of gwn iets heel kleins wat je zelf niet weet. Bij mij voel ik de klier nog steeds. Nu al een jaar. Dat noemen ze dan reactief. Dan blijft tie gwn een hele tijd zeg maar.. niks ergs aan. Dus geen zorgen maken!

  Reageer
Reageer op: Langdurig opgezwollen lymfeklier achterkant nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief