Gezwollen lymfeklieren in nek

  • #1

    Hallo,

    ik had een kleine vraag omtrent een verslag die ik onlangs kreeg. Ik heb al meerdere keren last gehad van ‘knobbels’ in mijn nek waarvoor ik telkens naar de dokter ga. Een jaar geleden had ik een knobbel langs mijn schildklier en ik moest toen een echo laten nemen om verder te zien wat dit was. Dit stond er in het verslag “paraat thyroidaal bemerken we in beide laterale compartimenten de aanwezigheid van een subcentrimetische lymfeklier. Echter verder geen bijzonderheden.” Mijn huisarts zei dat ik me geen zorgen moest maken en ik liet het dus gaan. Een halfjaar geleden kreeg ik plots een nieuwe knobbel, deze keer in mijn hals aan de rechterkant. Opnieuw voor een echografie gegaan en dit bleek een calcificatie te zijn van een ligament, de radioloog begreep dit niet want ik ben ‘maar’ 27 jaar. Ze zei dat dit erg jong is voor artrose. Ik moet het dus in de gaten houden. Een paar maand later had ik opnieuw een knobbel naast mijn oor aan de linkerkant. Nogmaals voor een echo moeten gaan, en dit keer staat er in het verslag: aanwezigheid van enkele fysiologische cervicale lymfeklieren. De zwelling links retro auriculair komt overeen met een kleine fysiologische lymfeklier. Geen adenopathieën.” Ik begrijp niet goed wat er bedoelt wordt met fysiologische lymfeklieren? Een lymfeklier zwelt toch niet zomaar op 4 maanden lang? Hij is zelf een klein beetje groter geworden..

    Moet ik mij zorgen maken? Kan ik beter ook voor een second opinion gaan? Mijn dokter twijfelde of ik een mri moest laten maken ook voor de calcificatie maar ik heb niets meer gehoord dus ik denk dat ze zal achten dat het niet nodig is. Ik vertelde haar ook wel dat ik enorm moe ben en vaak in slaap val en nog moe ben..

    Wat denken jullie ? Alvast bedankt..

    Reageer
    #2

    Ik zou dit met de huisarts bespreken.
    Vraag om een goede uitleg.
    Het is begrijpelijk dat je hier over gaat nadenken.
    Je bent ook vermoeid,dit kan ook van de stress komen.
    Dis maak maar even afspraak,een goede uitleg kan heel verhelderend zijn

    Reageer
Reageer op: Gezwollen lymfeklieren in nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief