Hoofd+nekpijn, tintelingen ledematen

  • #1

    Goededag!

    Ik ben een jongen van 22 jaar met een paar zeer vage klachten, ik hoop via deze weg wat meer te weten te komen over de kalchten en misschien zelfs wel een eventuele oplossing.

    Het begon allemaal begin Mei 2011, ik zou een tattoo laten zetten en was hier redelijk gespannen voor.
    Hoe dichterbij de dag van het zetten kwam, hoe meer last ik van allerlei klachten kreeg.

    Het begon twee dagen voor het zetten, ik lag op bed en wou gaan slapen en plots begonnen mijn linker en rechter arm hevig te tintellen en ze voelde aan of ze zweefde, net alsof mijn armen niet meer bij mijn lichaam hoorde.
    Uiteindelijk toch inslaap gevallen en de volgende dag weer naar mijn werk gegaan.

    Aan het einde van de werkdag begonnen de tintelingen in mijn armen weer, en tot mijn verbazing begon het nu ook al in mijn benen!
    Thuis heb ik hier met mijn ouders over gesproken en die kwamen al aan met het verhaal, waarschijnlijk maak je je veels te druk over wat er komen gaat en is het gewoon stress.

    Dit klonk allemaal logisch en ben vervolgens gewoon naar bed gegaan.
    Op dat moment raakte ik ergens in paniek, ik wist opeens totaal niet meer wat ik moest doen, bleef door het huis heen en weer lopen, begon zelfs thee te drinken ( iets wat ik echt nooit doe! ) ging weer 100 verschillende slaaphoudingen in bed uitproberen, niets hielp.
    Ik werd echt gek van het tintellende en zeurende gevoel in mijn armen en benen en inmiddels had ik ook al een stevige hoofdpijn.

    Volgende dag toch de tattoo laten zetten.
    op mijn weg naar huis leek het alsof de klachten weg waren ( Goh, dan was het toch stress ) wel was ik nog aardig moe, maar hé, ik ben een nacht mens met een nachtritme, en nu was ik opeens 8 uur me bed al uit.

    Hele dag verder geen klachten meer gehad, tot de volgende dag..
    Vanaf de volgende dag tot aan nu ( 4 maanden ) heb ik constant last van de tintelingen in mijn armen,handen, benen & voeten, ook heb ik regelmatig last van kleine spierschokjes waar ik totaal geen controlle over heb.

    naar mate de dagen verstreken toch maar naar de huisarts gegaan, eerste bezoek was de diagnose; stress.
    Weer een tijdje aangekeken en toen weer naar de huisarts gegaan omdat ik nu ook pijn in me nek,schouders en in me borst begon te krijgen; dokter heeft uiteindelijk een bloedtest afgenomen ( ook vitb12 gecontroleerd ) en er kwam niets afwijkends aan het licht bij de uitslag.

    Wederom een periode aangekeken, maar omdat ik ook regelmatig angstaanvallen kreeg begon ik steeds meer te denken aan (chronische)hyperventilatie.
    Weer naar de huisarts gegaan, die heeft me naar de cardioloog gestuurd, die heeft tweemaal een hartfilmpje gemaakt en een fietstest afgenomen, alles bleek normaal te zijn.

    Cardioloog heeft me vervolgens naar de neuroloog gestuurd, die heeft een nek mri afgenomen en een onderzoek aan de zenuwen in armen en benen, wederom niets gevonden.
    Nu zegt de neuroloog dat hij niets meer voor mij kan betekenen en dat het vanzelf wel weer overgaat.

    Ik zou dit dolgraag willen geloven, maar ergens ben ik vreselijk bang voor een erge ziekte ( tante is verlede jaar overleden aan MS ).

    Wat zorgt ervoor dat ik nu, 4 maanden later, last heb van; Tintelingen in armen,handen,benen & voeten, vreselijke nekpijn, regelmatig zomaar spierpijn zonder gekke of zware dingen te hebben gedaan,pijn bij mijn kaken, hoofdpijn ter hoogte van mijn slaap & achter me ogen, en zie ik steeds meer flitsen,vlekjes ( ook witte sliertjes in ogen )..

    Hoop dat iemand mij kan helpen, want hier wordt ik echt helemaal gek van!

    Misschien goed om te vermelden, ik was werkzaam in de horeca, mijn hele ritme is hierop aangepast, wordt vaak pas wakker om 10 uur dan al niet later, en ga pas slapen rond 03:00.
    Verder had ik het ook niet erg naar mijn zin op me werk en ben daar nu inmiddels ook vertrokken.
    5 september begin ik bij mijn andere baan, deze keer in de ouderenzorg..

    Groetjes,

    Reageer
    #2

    Niemand ook maar een klein idee wat het kan zijn?

    Reageer
    #3

    Goedendag!

    Als ik jouw klachten lees dan zouden, in ieder geval een aantal daarvan, zeer goed als gevolg van stress/spanningen kunnen ontstaan. Althans dat is mijn ervaring.

    Bijvoorbeeld de pijn in de kaken kan het gevolg zijn van gespannen slapen waarbij je je kaken strak op elkaar houdt.

    De witte sliertjes en wat slechter zien is in mijn geval steeds het gevolg van onrust. In de zin van, te gespannen bezig zijn of iets te snel willen doen. Dus ook stress en spanningen.

    Met andere woorden, de volgende klachten van jou:"vreselijke nekpijn, regelmatig zomaar spierpijn zonder gekke of zware dingen te hebben gedaan,pijn bij mijn kaken, hoofdpijn ter hoogte van mijn slaap & achter me ogen, en zie ik steeds meer flitsen,vlekjes ( ook witte sliertjes in ogen )..".
    en vermoeidheid zijn waarschijnlijk stress gerelateerd.

    Ik ben 48 jaar en heb ook last van tintelingen met name in armen( handen) ,Ben ook al jaren aan het zoeken wat de oorzaak kan zijn en heb daarvoor vaak vele specialisten bezocht. Kennelijk zijn de oorzaak van tintelingen en vage pijn klachten moeilijk te achterhalen. En ongetwijfeld kunnen deze ook als gevolg van een te gespannen houding ontstaan. Wat ik heb gedaan is aan de ene kant leren ontspannen ( bv.Joga) , leren te ontdekken wat het beste bij mijn persoonlijkheid past en me daaraan te houden ( psychische hulp) en ondertussen proberen te ontdekken welke tintelingen en pijn klachten een lichamelijke oorzaak zouden kunnen hebben en daarmee naar de huisarts en specialisten gaan.

    Dit werkt omdat er nu ook lichamelijke oorzaken gevonden zijn, Hoewel vele klachten nog best wel eens aanwezig zijn,kan ik toch beter onderscheiden waar de oorzaak ligt. Dus in paniek raken, met nog meer klachten als gevolg, gebeurt dan niet meer.

    Je noemt ook nog dat je dag/nacht ritme omgekeerd is, althans tot voor kort. Op zich is dit denk ik geen probleem, mits het ook een RITME is, want als je dan weer 's nachts en dan weer overdag leeft en je hebt al veel spanningen, dan is dit wel een probleem.

    Ik hoop dat je hier wat uit kunt halen, zodat je in ieder geval een aantal klachten van je weg kunt nemen.

    Succes!

    Reageer
    #4

    Ik herken je klachten.
    Mss heb je wat aan dry needling of een bottenkraker/ fysiotherapeut.
    Ik zou vooral t eerste is gaan proberen.

    scc6

    Reageer
    #5

    waarschijnlijk heb jij wel zenuwpijn en zit er iets niet goed..misschien een wervel...maar het komt meestal wel van spanning...die flitesen..heb ik ook...migraine..ook moeie armen...cyropracter kan jou waarschijnlijk wel helpen...ontspanning is erg belangrijk!

    Reageer
    #6

    HEY IK BEN EEN VROUW VAN 32HEB ZELF 5 KINDJES EN STA ER ALLEEN VOOR
    NU DE LAATSTE 4 JAAR HEB IK ME BIJNA NIET MEER GOED GEVOELD
    BEGON MET HOOFDPIJN EEN HEEL ZWAAR GEVOEL
    NU EEN DRUK OP MIJN HOOFD EN OGEN
    ENORM VEEL ZWETEN
    TINTELINGEN IN ARMEN EN BENEN
    OOK INEENS BEGINNEN TE HYPERVENTILEREN ,NOOIT GEHAD
    MOE ECHT ENORM MOE
    EN INEENS HEEL BOOS WORDEN
    DE HUISDOKTER STAK HET VROEGER OP CVS
    O LEER ER MAAR MEEM LEVEN
    BEN TWEE JAAR GELEDEN BIJ DE NEUROLOOG GEWEEST DIE ZEI STRESS DIE VASTZIT IN MIJN NEK

    IS ER IEMAND DIE DIT ALLES HERKENT EN ME MISCHIEN IETS OF WAT KAN HELPEN
    GROETJES VAN EEN MAMA VAN 5

    Reageer
    #7

    Klinkt meer alsof jij overspannen bent. Maar dat lijkt me niet raar als moeder van 5 kinderen... Je zou eens naar een acupunctuur kunnen gaan. Ook jezelf dwingen om rust te nemen.

    Succes

    Reageer
    #8

    Ik heb al deze berichten gelezen als ik jullie was zou ik eens bloed laten prikken en op het de stichting van b12 tekort kijken. Ik tob er nu 4 mnd zelf ook mee en krijg injectie"s maar die moeten op de goede manier gezet worden let op! Succes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Laat je eens masseren. Daar knap je van op!

    Reageer
    #10

    Mijn klachten waren dus echt stress gerelateerd.. Heb inmiddels ander werk gevonden en de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon.. God bless

    Reageer
    #11

    heb je weleens aan suikerziekte gedacht?

    Reageer
    #12

    Hey ik herken mezelf compleet in je verhaal alsof ik het zelf geschreven heb.

    Ik ben ook een jongen van 22 jaar ik ben een half jaar geleden alleen gaan wonen, ik heb altijd al last gehad van angstig te zijn maar door een goede thuis is dit nooit doorgebroken.

    een half jaar terug schoot ik een paar weken constant wakker met een hart dat aan het racen was, en staan trillen op mijn benen droge mond... symptomen van hyperventilatie/stress toen had ik al last van kleine spierschokjes.

    Toen het echt bleef duren ben ik naar de huisarts gegaan en die wist me te zeggen dat ik hyperventilatie had en dat dit niks was om me zorgen over te maken.

    Daarna is het ook deels geminderd tot ik een tijdje terug met het werk gaan raften was in durbuy. Vanuit het niks had ik ineens tintelingen in men ringvinger en dit werd altijd maar erger tot heel men hand aan het tintelen was.

    De tintelingen werden als maar frequenter zoals je beschrijfd.

    Dan ben ik weer een paar keer naar de dokter geweest die me elke keer weer opnieuw zei dat ik aan het hyperventileren was, ik kon het echt niet meer geloven omdat het als maar erger begon te worden en omdat ik paranoia werd dat ik een ernstige aandoening heb.

    Dus eiste ik van de dokter dat hij me zou doorverwijzen naar neurologen long hart specialisten... De dokter wou dit echter niet doen omdat niet goed zou zijn voor zijn reputatie omdat ik volgens hem niks symptomen vertoonde van een ernstige aandoening. In plaats daarvan heeft hij me doorverwezen naar een relaxatie therapeut. Waar ik wekelijks ademhaling/kalmeer oefeningen deed. Dit hielp echter weinig.

    Tot ik vorige week donderdag om half 4 snachtsin volle paniek de hulpdiensten gebeld heb die hebben me naar spoed gevoerd. Ook daar zeiden ze dat ik alle symptomen had van paniek/hyperventilatie aanvallen alles behalve de constante spierschokken/spasmes ze vertelde mij dat ik naar de neuroloog moest gaan en dat ik hier eerst voor naar men huisarts moest gaan.

    Dus ben ik vorige week vrijdag naar mijn huisarts gegaan die heeft me doorverwezen naar een neuroloog 20 februari mag ik een onderzoek laten doen.
    Ik heb bij de huisarts ineens een bloedonderzoek laten doen echter alles bleek in orde te zijn, juist het resultaat van vitamine D weet ik nog niet.

    Tegen alle goede raad in van men ouders en dokter ben ik toch op het internet naar men symptomen beginnen zoeken en ik denk dat ik het eindelijk gevonden ik heb. 100% van mijn symptomen komen hiermee overeen.

    http://www.tlichtpuntje.be/info/Chronische%20pijn%20spasmofilie.htm

    Ik hoop dat dokters dit effectief kunnen vaststellen want ik ben er van overtuigd dat het dit is. Aangezien ik je verhaal herken dacht ik dit even met je te delen mss kan het voor jou ook wat closure geven.

    Nu is het even afwachten wat de neuroloog te zeggen heeft, maar hoogstwaarschijnlijk gaat die niks vinden. Begrijp me niet verkeerd maar je verhaal doet me langs een kant deugd om te horen dat ik niet de enige ben die dit allemaal doormaakt, want soms heb ik echt het gevoel dat ik gek aan het worden ben.

    Ik zie dat je klachten geminderd zijn, ik hoop dat het zo blijft! Hou je goed 🙂

    Reageer
    #13

    Ik heb precies dezelfde klachten!!
    Ook erg moe
    Ik ga nu de molen in
    Bloed controle, longfoto, fietstest
    Anders moet ik ademhalingstraining doen
    Heb wel een lage bloeddruk en werkt nu heel vroeg in de ochtend
    Misschien dat oververmoeidheid is en dat dit een reactie daar op is
    Weet jij al wat het is?

    Reageer
    #14

    Ik heb 5 jaar dezelfde klachten gehad en het bleek door chronisch e hyperventilatie te komen. Dit kun je testen op de site van Buteyko.

    Reageer
    #15

    hoi mama van 5.

    Heb net dezelfde klachten als jij, ben zelf mama van 4 en het is helemaal niet simpel om ermee om te gaan als je zo'n pijn hebt. Ik werd begin dit jaar getest op borrelia ( Lyme) dit bleek positief te zijn, heb ondertussen 20 dagen antibiotica achter de rug, maar weinig verbetering.
    Volgens de dokters moet ik genezen zijn dus wijten ze het maar aan stress.
    In februari kan ik eindelijk terecht bij een Lyme specialist, die mij hopelijk van mijn lijden zal verlossen.
    Veel succes in elk geval!

    Reageer
Reageer op: Hoofd+nekpijn, tintelingen ledematen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief