Hoofdpijn + tintelingen linkerarm

 • #1

  Beste mensen,

  Ik heb al sinds ongeveer een half jaar bijna continu hoofdpijn en een raar gevoel in mijn hoofd. Af en toe gaat dit ook samen met tintelingen in mijn linkerhand, of voelt deze arm afgeknepen.
  Ik ben hiervoor al naar de huisarts geweest en deze had het als eerste over spanningshoofdpijn. De klachten bleven echter langer aanhouden waardoor ik nogmaals naar de huisarts ben geweest. De 2e optie die hij mij gaf was dat het aan mijn verkeerde houding ligt. Ik zit namelijk nog al in elkaar en heb een beetje een gebogen nek. Hij verwees mij dus door naar de fysio, waar ik nu ruim een maand bij loop. Zij masseert mij dan los aangezien mijn nekspieren, en dan voornamelijk aan de rechterkant en aan de achterkant van mijn nek, nogal hard en gespannen zijn. Dit wil echter nauwelijks helpen en ik blijf dus last houden van hoofdpijn, tintelingen en af en toe ook een beetje stekende pijn bij mijn rechteroog.

  Mijn vraag is eigenlijk, kunnen als deze klachten door mijn harde nekspieren komen? Dus ook de klachten van een pijnlijk oog en tintelingen in de linkerarm terwijl ik vooral harde nekspieren heb aan de rechterkant van mijn nek?

  Ik ben overigens een jongeman van 23 die in zijn vorige 22 levensjaren zelden tot nooit bij de huisarts kwam...

  Hopelijk kunnen jullie mijn vraag iig een beetje beantwoorden want ik zit er best wel mee aangezien ik de klachten al bijna een half jaar heb.

  Groet,

  Barend-Jan

  Reactie
  #2

  Zou je wat meer kunnen vertellen over jouw lengte en gewicht, of je rookt en hoeveel beweging je per dag hebt?

  Reactie
  #3

  Ik rook niet, ben 1.80 weeg ongeveer 80 kg en beweeg voldoende mijns inziens. Mag ik vragen waarom je dit wilt weten?

  Barend-Jan

  Reactie
  #4

  Dit soort spanningsklachten met vastzittende en verkrampte spieren zijn niet direct problemen die je bij een frisse jonge kerel zou verwachten. Dit zijn echt stress en spannings gerelateerde klachten die je vaak pas op latere leeftijd ziet omdat jongeren toch vaak geregeld, bewegen, fietsen en sporten waardoor dit soort klachten niet kan ontstaan.
  Heb je misschien een auto-ongeluk gehad, of ben je gevallen waarna de klachten zijn ontstaan? Of heb je inderdaad veel last van stress en beweeg je erg weinig? Waar bevinden zich de tintelingen in de linkerarm? Toch vreemd als je normaal beweegt en zegt goed gezond te zijn...

  Reactie
  #5

  Ik heb wel stress, maar dan eigenlijk alleen van wat ik toch met me hoofd heb. Ik ben er 24/7 mee bezig, waardoor ik er waarschijnlijk alleen maar meer last van krijg.

  De tintelingen heb ik meestal aan de linkerkant van mijn elleboog tot aan mijn hand.
  Toevallig heb ik vandaag een heel erg zwaar been, aan de rechterkant welliswaar... Maakt het misschien nog ingewikkelder?

  Barend-Jan

  Reactie
  #6

  Lees ook:

  raar klam gevoel in elleboogstreek rechterarm
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/134282-raar-klam-gevoel-in-elleboogstreek-rechterarm.html

  sulcus nervi ulnaris syndroom
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/134705-sulcus-nervi-ulnaris-syndroom.html

  slapende hand
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110905-slapende-hand.html

  linkerpink en ringvingen gedeeltelijk niet bewegen
  http://www.dokter.nl/forum/Handen-voeten/192575-linkerpink-en-ringvingen-gedeeltelijk-niet-bewegen.html

  Tintelend gevoel in linker pink
  http://www.dokter.nl/forum/Handen-voeten/67588-Tintelend-gevoel-in-linker-pink.html

  Reactie
  #7

  Beste ,

  Kijk eens of er geen link is tussen jouw blootstelling aan hoogfrequente straling als Wifi router, Dect basisstation, gsm...
  Ik had ook dergelijke symptomen en de artsen vonden niets. Het was straling weg- symptomen weg!

  Het kost niets om het eens uit te testen hé.

  Als het zo is, check dan ook eens www.beperkdestraling.org en www.stichtingehs.nl

  Reactie
  #8

  Hi. Mijn vriend heeft hier op dit moment last van. Is het bij hou verholpen ? En wat was het ?

  Groetjes,
  Melissa

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Melissa,

  Geen idee hoe dit voor betreffende persoon is afgelopen maar de tintelingen links doen denken aan een aura bij migraine, de stekende pijn achter het oog zou kunnen passen bij clusterhoofdpijn, maar dan zou je in beide gevallen juist aanvallen van hoofdpijn verwachten. Vandaar dat waarschijnlijk ook de diagnose spierspanningshoofdpijn is gesteld, meer een vergaarbak voor slecht classificeerbare vormen van hoofdpijn dan dat het een duidelijke diagnose is. Stress of houdingsproblemen kunnen daarbij zeker een rol spelen. Verhaal over straling lijkt me onwaarschijnlijk.

  Kan je de hoofdpijn omschrijven? Continu of in aanvallen? Met of zonder tintelingen? Bonzende pijn of stekende pijn of het gevoel een drukkende band om het hoofd te hebben?

  Reactie
  #10

  Is er intussen een diagnose gesteld geweest bij jullie?

  Ik heb dezelfde leeftijd en heb sinds een tijdje exact dezelfde problemen: continue hoofdpijn vooral aan/achter mijn rechteroog maar soms ook hoofdpijn links en rechts + tintelingen in mijn linkerarm, deze voelt soms zelfs koud aan. Nu heb ik sinds kort de tintelingen ook in mijn linkerbeen.

  Reactie
  #11

  Heb dit ook. Echter ook gepaard met rugpijn en pijn in de borst. Alleen de rechterkant van mijn hoofd voel raar aan en mijn linkerarm

  Reactie
  #12

  Beste ricardo,

  Neem eens een kijkje op sosstraling.nl en verglijk jouw klachten met die van deze site. Als de huisarts je heeft onderzocht op alles en het niet duidelijk is wat er met je aan de hand is, dan is het mogelijk dat jij klachten ervaart door blootstelling aan de draadloze velden(zoals inmiddels duizenden alleen al in Nederland), en groeit gestaag door als ik het zo zie.

  Reactie
Reageer op: Hoofdpijn + tintelingen linkerarm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief