Hoofdpijn of hersentumor?

arts-die-fotoos-bekijkt-van

“Dokter, ik ben bang dat ik een hersentumor heb” is een veel gehoorde vraag in de huisartsenpraktijk. Gelukkig worden de meeste patiënten gerustgesteld. Hoofdpijn wordt namelijk zeer zelden door een hersentumor veroorzaakt.

Maar hoofdpijn blijft een vervelende kwaal voor ruim 20% van alle Nederlanders. De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Het best laat het zich omschrijven als druk aan beide zijden van het hoofd, alsof er een te strakke band om zit. Spanningshoofdpijn is, zoals de naam al zegt, een gevolg van een te hoge spanning op de spieren van de schouders, de nek, de kaken en het voorhoofd. De oorzaak is vaak stress.

Migraine

Migraine is een andere veel voorkomende vorm van hoofdpijn. Migraine kenmerkt zich door aanvallen van eenzijdige kloppende hoofdpijn die verergert bij lichamelijke inspanning. Een migraineaanval gaat vaak gepaard met misselijkheid, braken en een opvallende overgevoeligheid voor licht en geluid.

Clusterhoofdpijn

Een derde vorm van hoofdpijn is gelukkig veel zeldzamer: clusterhoofdpijn. Clusterhoofdpijn geeft een van de meest hevige, bijna ondraaglijke pijn, aan één kant van het hoofd. Clusterhoofdpijn komt acuut opzetten en duurt gemiddeld een uur.
Een moderne variant van hoofdpijn is de medicatieafhankelijke hoofdpijn. Vreemd genoed ontstaat deze hoofdpijn juist als een gevolg van de hoofdpijnmedicatie.

Hoe weet de dokter dat het geen hersentumor is?

Een hersentumor geeft zelden hoofdpijn als eerste klacht. Pas als de tumor erg groot is of heel snel groeit kan een hersentumor hoofdpijn geven. Omdat de tumor de hersenen beschadigt, vertoont de patiënt symptomen van functie uitval van dat deel van de hersenen dat een bepaalde taak in het lichaam vervult. Zo kan een patiënt zich opvallend anders gaan gedragen (psychisch) of verlamd raken aan een arm, been, of bijvoorbeeld slecht gaan spreken. Een laatste kenmerk van een hersentumor kan epilepsie zijn. Deze symptomen geven geen informatie over de mogelijke goed- of kwaadaardigheid van de tumor. Gelukkig zijn hersentumoren erg zeldzaam.

Om uit te vinden welke vorm van hoofdpijn bij u een rol speelt, adviseert het Nederlands Huisartsen Genootschap een hoofdpijndagboek bij te houden. Zo kunt samen met uw huisarts gemakkelijker bepalen wat u aan uw hoofdpijn kunt doen.

Delen:  
722 reacties op “Hoofdpijn of hersentumor?
 1. heb een vraag mijn kind van 4 heeft al 3 weken dagelijks pijn in het achterhoofd en bonzende pijn wat kan hier de oorzaak van zijn??

  Geschreven door hanneke op
  • Ik zou naar het ziekenhuis of huisarts gaan

   Geschreven door Papo op
  • Gevoelens lopen via het achterhoofd naar het bewustzijn. Een kind kan moeilijke gevoelens hebben en deze zo blokkeren.

   Geschreven door vlinder op
   • Gevoelens lopen via het achterhoofd naar het bewustzijn… Dit is oprecht het meest belachelijke wat ik ooit heb gehoord ?????

    Geschreven door Geendoktermaarwelgezondverstand op
 2. Waarom ga je niet even naar de huisarts. Als ik met deze gegevens in zou moeten gaan op je vraag dan zou het antwoord wel eens heel erg lang kunnen worden, wat het allemaal kan zijn, en de kansen dat het dat ook daadwerkelijk is. Daarvoor ga je dus naar de huisarts, en zeker bij een kind van 4 jaar, dan had je, vind ik, al veel eerder moeten gaan!

  Geschreven door Marc op
 3. Ik ben geen doktor of iets dergelijks,
  maar wat misschien zou kunnen helpen is

  1 geen kraanwater laten drinken maar spa blauw.(eigen ervaring)!

  2 als iemand veel binnen zit dan naar buiten gaan voor frisse lucht.

  3 De complete hoofd masseren!

  Ik hoop dat iemand er wat aan heeft.

  Geschreven door jan op
 4. ik heb een grote buld bij mijn oog wat moet ik doen???????

  Geschreven door pascalevan beukering op
  • tip 1, vooral niet gaan wrijven!

   Geschreven door hanna op
   • Zien jullie niet dat die vragen 9 jaar geleden gesteld zijn? ?

    Geschreven door CC op
    • whaaha

     Geschreven door aliasdeman op
     • Mensen die pas deze site openen hebben er misschien wel wat aan dus er is er niks raars aan

      Geschreven door Anoniem op
    • Hahaha ik ga stuk

     Geschreven door Anoniem op
  • Ik heb ook hoofdpijn.

   Geschreven door Anoniem op
 5. Ga naar de huisarts. De huisarts is de eerstelijnszorg die lichamelijk onderzoek kan doen en eventueel een verwijzing kan verzorgen naar de tweede lijn.

  Geschreven door Anoniem op
  • Naar de huisarts gaan, misschien is het een vocht bultje, of een kieste..

   Geschreven door Medina op
  • Naar de huisarts gaan, misschien is het een vocht bultje, of een kieste..

   Geschreven door Medina op
  • Naar de huisarts gaan, misschien is het een vocht bultje, of een kieste..

   Geschreven door Medina op
 6. hallo,
  ik heb in allebei me ogen een gele streep lopen. wat zou dat kunnen zijn. en aan de linker kant boven me oor zeg maar. ongeveer 4 dagen wat van die steken . heeft dat ook met me ogen te maken dan of anders om?

  mvg
  miranda

  Geschreven door miranda op
 7. Ga even naar de huisarts

  Geschreven door Anoniem op
 8. Ik heb al een paar weken last van bultjes/ten op mijn hoofdhuid.
  Het zijn er 2 en liggen niet ver van elkaar af. Het zijn geen puistjes ofzoiets, als ik er op druk doet het erg zeer. Ze zijn volgens mij kleurloos. In die streek op mijn hoofd heb ik ook vaak hoofdpijn. Ik ben al bij de dokter geweest, maar die was er niet duidelijk over. Weet iemand wat dit is?

  Groetjess!

  Geschreven door anoniem op
 9. ik wil graag anoniem blijven daar ik voor de laatste 23 jaar h.i.v.positief ben maar met ondectecteerbare viral load.
  T 4 staat op 390.Ik heb sinds een maand steken in mijn linker voorhoofd,als ik hoest,buk of lach.Dus met name als er een druk op mijn hoofd staat.Nu ben ik al bij mijn huisarts geweest en die heeft me doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een foto van mijn sinussen maar ik ben helemaal niet verkouden en geen pijn bij het drukken op mijn voorhoofd of langs mijn neus.Nou is er een echo gemaakt maar ik weet dat daar niks uit zal komen?!
  nou lees ik net dat hersentumoren sporadisch hoofdpijn geven maar ik ben nou erg bezorgd.Ik weet dat de coctail medicijnen die ik nou al meer dan 20 jaar slik op de lange termijn ook als bijverschijnsel kanker kan veroorzaken.Sinds gisteren is de hoofdpijn continue.Waar kan dit aan liggen?

  Geschreven door Anoniem op
 10. ik heb al 3 dagen last van kloppende hoofdpijn vooral als ik beweeg is dat ook mirgraine maar hoe komt het dan dat ik het al een paar dagen heb?

  groetjes

  Geschreven door thirza op
 11. Volgens mij heb je dan een loslatend netvlies, want mijn vader had dat ook.

  Geschreven door Zara op
 12. ik heb al een 1 week hoofdpijn, en heb zelfs tramadol 3x per dag gebruikt (op dokters recept), wat moet ik nu doen??? ik heb vroeger epeleptie gehad maar daar ben ik al over heen gegroeit ben nu 20 jaar aanval vrij verklaard.

  Geschreven door anoniem7 op
 13. Ik ben 2w ben zo bang voor hersentumoren als ik als wat in me hoofdvoel denk ik als dat ik er 1 heb hoe weetje eigenlijk dat je het heb

  Geschreven door Anoniem op
 14. ik heb pijn aan mijn hoofd en ogen al ongeveer een maand na de operatie aan mijn neus de dokter zei dat dat na een week na de operatie weg zou gaan maar het word alleen erger ik pak dafalgan maar dat helpt niet veel ibubrofen helpt ook niet dus wat kan dat zijn

  Geschreven door lesouplejessica op
 15. Ik ben een migraine patient, maar ik heb ook last van woede aanvallen. Ik ga dan helemaal door het lint en ken mezelf niet meer terug. Nou had ik hier gisteren ook last van en toen opeens leek het of er in mijn hoofd wat knapte. En vandaag heb ik opeens last van ontzettende hoofdpijn achter mijn rechteroor. Echt heel erg. Het is niet constant maar het komt en het gaat. Normaal als ik migraine heb dan heb ik pijn bij mijn slapen, deze pijn is nieuw voor mij. Kent iemand dit?

  Geschreven door Pooky op
 16. ik heb al 8 weken last van hoofdpijn en stekende pijn in me oor en druk op me ogen een beetje verkoudengevoel ook ik ben al 2 keer bij de kno artys geweest en 6 keer bij de huisarts en ze zeggen dat ik niks heb maar maak me zo zoregn dat ik er snachs niet van kan slapen ik haal ook heel moelijk adem denk ook dat dat kom omdat ik me zo druk maak en vaak als gewoon me dagelijkse dingen doet ben ik ook vaak duizelig ben zo bang dat ik een hersentumor heb of wat anders ergs kan iemand mij gerust stellen

  Geschreven door Anoniem op
 17. ik heb bijna een jaar hoofdpijn . ik word wakker met hoofdpijn in mijn achterhoofd en loop van de dag word het minder. ik raak de controle over mijn lichaam kwijt denkend dat ik zo ga vallen. concentratie is veel minder geworden. mijn hoofd is zo gevoelig geworden dat ik letterlijk geen cola of koffie of medicijnen kan gebruiken.

  wat is dit ? en wat moet ik doen ?
  0620049766 HELP HELP HELP

  Geschreven door mo op
 18. Hey,

  Je hoeft je geen zorgen te maken(al zeg ik het zelf).Heb van een aantal week geleden zwaar last gehad van hyperventilatie en dat zakt nu langzamerhand.
  Ook had ik last van duizeligheid, en een erg benauwt gevoel.Nu vooral ’s avonds.Het komt ook mede door alle spanningen en stress mocht je die hebben.
  En ook heb ik nog steeds bijna elke dag hoofdpijn.
  Vooral steken in me hoofd op verschillende plekken.
  Ben er al meerdere keren mee heengeweest.En ook tegen mij zeggen ze dat het niks is, maar puur spanning en stress. Ik weet er alles van.Al maak je je daar heel vaak druk om en bang bent dat er iets gebeurd.Ik hoop dat je al een oplossing hebt kunnen vinden,zo niet dan hoop ik dat je hier wat mee kunt.

  Gr.Majorie

  Geschreven door Majorie op
  • idd dat heb ik ook. die enge steken op verschillende plekken. brrrrr

   Geschreven door bahar op
 19. Hoi,

  Ik loop al langer dan een jaar met een te hoge bloeddruk, hoofdpijn, slecht zicht, snel achteruitgaande ogen, vaak een dronkenmansloopje (onzekere tred), tintelingen handen en voeten + een doof gevoel en wegrakingen.Concentratieproblemen, slecht geheugen en stemmingswisselingen. Ik heb mijn eigen al laten onderzoeken door een internist, nefroloog, cardioloog, kno arts, oogarts, optometrist en de neuroloog. Niemand kan mij vertellen waar dit plots allemaal vandaan is gekomen, nu voel ik me net een proefkonijn, ik krijg veel verschillende medicijnen om uit te proberen maar wordt nog niks wijzer van, nu gebruik ik bisoprolol voor mijn bloeddruk, en regelmatig tramadol (morfine) om de dag door te komen.
  Maar ik zou er graag vanaf willen zijn! Is er iemand die dit herkent?

  Zou graag met mensen in contact willen komen die zoiets dergelijks mee maken of meegemaakt hebben.

  Geschreven door Anoniem op
  • Al eens extra goed gecheckt op een tekort aan vitamine B12 en/of vitamine D? Lees je even in bij de patientenverenigingen alvorens je naar de dokter gaat 🙂

   Geschreven door Vogeltje op
 20. dan kan het zijn dat je je trommelvlies hebt gescheurt heb ik ook gehad ben je ergens geweest met harde muziek voordat je het kreeg? of heb je gevoelige oren die normale geluiden niet aan kan. dan gaan een gescheurde trommelvlies dus de oorzaak zien

  Geschreven door sanne op
 21. had je ook last van als je ‘savonds in ben lag dat je soms had dat het leek dat je geen lucht meer kreeg? dat heb ik namelijk wel

  Geschreven door sanne op
 22. vandaag heb ik bijna de hele dag binnen gezeten ben natuurlijk wel buiten geweest ik heb ruzie gehad met mijn kapster ze had me haar veel te kort geknipt en toen kwamen me ouders er ook nog eens tussen toen had ik met 3 mensen in een keer ruzie ik heb heel lang zitten huilen en nu lig ik in bed en ben heel trillerig en duizelig en als ik wil gaan slapen , dan net voordat ik in slaap val krijg ik ineens geen lucht meer.

  weet iemand hier de oorzaak van misschien van de stress ik heb hier namelijk wel vaker last van als ik ruzie heb gehad alsjeblieft geef me hier antwoordt op

  xx

  Geschreven door sanne op
 23. hallo, ik heb nu 5 weeken stevig hoofd pijn ,ogen doen pijn tranen, bijk pijn, en ik druk mijn gebid stevig onder elkaar heel hard . dit deet ik niet erder. ben bij de huis aarst geweest , en die vroeg mij , wat denk je dat je hebt. ik heb stevig hoofdpijn , en weet geen raat wat ik moet doen. ik slaap al een week niet..
  gaarne uw reactie.
  alvast bedankt

  Geschreven door boijke op
 24. Is dat erg?
  Mijn vriendin heeft precies het zelfde, 16, maar heeft het gevolgen voor later?

  Geschreven door Jurjen op
 25. Ben je al naar de Huisarts geweest?
  Zo ja, wat is daar uitgekomen?
  Mijn dochter van 4 klaagt namelijk nu ook al een paar dagen over pijn in het achterhoofd. Ze kan de pijn niet echt beschrijven wat het is.
  En van de ene op het andere moment is het dan ook weer over.

  Graag reactie.

  Geschreven door D. op
 26. Naar de dokter toe

  Geschreven door Dokter op
  • Hoi,

   Ik heb sinds een paar weken, een drukkend gevoel links boven mijn oor… Soms gaat het weg en op het ene moment voel ik het weer.. behoorlijk hinderlijk… Het doet geen pijn… Wat kan dit zijn ?! Ik denk natuurlijk gelijk aan de ergste dingen ! Ik sport wel veel, heeft dit hier misschien mee te maken ?

   Groetjes

   Geschreven door Anoniem op
 27. hee
  ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb heel vaak last van hoofdpijn. en hij zit achter in mijn hoofd maar hij dreunt overal door. ook als ik lig heb ik heb gevoel dat door mijn hoofdpijn ik naar beneden wordt getrokken waardoor de pijn nog meer wordt. en als ik mijn ogen dicht doe gaat de pijn achter weg maar trekt hij door heel mijn hoofd. ik vergeet heel snel ook dingen en gezegdes en dergelijke haal ik door elkaar. en met het schrijven of bedenken van zinnen gaat het ook heel moeizaam. ik dacht dat het stres was maar ik heb net 1 week vakantie gehad en daarna 1 week kamp met school en nog steeds heb ik het. ik heb ook al heel mijn leven last van moeheid. daarmee heb ik al bij iedere dokter aan de deur geklopt en niemand kan me helpen. weet iemand wat dit is en wie me kan helpen?
  xxxxx

  Geschreven door balans op
 28. Hoi,
  Ik heb een vriendin (14) En ze heeft al 4 maanden hoofpijn (voorhoofd) ze is al heelvaak naar het ziekenhuis/dokter geweest maar ze kunnen niks vinden… Weten jullie/U misschien wat het kan zijn? Ze heeft ook hoofpijn als ze bukt. Graag Reactie
  Groetjes..

  Geschreven door Meisje op
 29. Hey
  Ik ben 16 jaar oud,
  en heb al een paar weken vreselijke hoofdpijn aan m’n achter- en voorhoofd, ook heb ik een hartslag van 140 in rust, tijdens de inspanning loopt dat vaak uit tot 190/200.
  Kan m’n hartslag m’n hoofdpijn veroorzaken?

  Geschreven door Roos op
 30. Hallo, sinds enkele dagen heb ik pijn aan het hoofd bij het naar school gaan tot ik thuiskom. Later in de avond komt het hoofdpijn meestal terug en voel ik mij misselijk.
  Meestal heb ik pijn aan het voorste deel van mijn hoofd.
  Wat kan de oorzaak hiervan zijn en wat kan ik hier tegen doen?
  Mijn moeder zegt dat dit te wijten is aan te veel stress

  Geschreven door Anoniem op
 31. ik heb een lichte druk aan de rechterkant van mijn hoofd ik moet wel zeggen dat ik echt niet lekker in mijn vel zit de laatste tijd koorts,moe,huiduitslag,oorontsteking en als ik snuit voel ik mijn oren opengaan maar ik kreeg toenstraks opeens druk in mijn hoofd oh god laat het geen tumor zijn ik ben pas 16 jaar! en

  Geschreven door nick lemmens op
 32. hallo ik ben 15 jaar. ik heb elkedag hoofdpijn en pijn achter mijn ogen dus mijn vraag is is dat normaal op mijn leeftijd en ik wil graag weten wat dat precies is ?

  Geschreven door sabah op
 33. hallo ik ben hier nieuw ik begon met hyperventilatie en nu heb ik drukkende hoofdpijn en mijn oren doen er van pijn maar ik weet dat hyperventilatie dit bij mij veroorzaakt weinig lucht hartkloppingen pijn aan linker arm en benen krop in mijn keel dat komt daar allemaal van gr

  Geschreven door miranda op
 34. Ik ben een meisje van 16 jaar, ik heb al 2 jaar last van veel hoofdpijn, eerst dacht ik dat het niet echt iets was. maar toen begon ik ’s ochtends wel eens flauw te vallen bij het opstaan door de druk op mijn hoofd. Vooral tussen mijn ogen. Ik heb het gevoel dat mijn hoofd te klein is voor mijn hersenen. Ook wanneer ik ga zitten en op moet staan zie ik bijna altijd wel sterretjes. Ik loop ook al bij een fysiotherapeut die mij behandelt voor mijn nekpijn, ik dacht namelijk dat hier mijn hoofdpijn van kwam. Hij dacht dat het wel eens nuttig zou kunnen zijn dit aan de huisarts voor te leggen, maar ik weet zelf niet zo goed of dit wel nodig is. Want ik heb ook al foto’s laten maken voor een scheefstaand stuitbeentje wat niet het geval was. en ik wil mijn moeder ook niet onnodig zorgen baren. Dus ik zou hier graag een advies op krijgen,
  groetjes M

  Geschreven door MMPCH op
 35. hoi,

  heb deze laatste tijd enorme veel stekende hoofdpijn aan mijn linker kant van mijn hoofd bovenaan.

  kan iema,d me vertellen wat het kan zijn?

  stress?…

  Geschreven door racmac op
 36. Sinds een tijdje heb ik migraine met verlammingsverschijnselen, zoals niet meer uit woorden kunnen komen, niet kunnen lopen enz enz.
  Het komt in 1 keer opzetten, en geen medicijn dat het tegenhoud.
  Laatst had ik zoveel aanvallen in 1 week,
  dat ik ben opgenomen.

  Als je je heel erg zorgen maakt over je hoofdpijn,
  vraag dan om een MRI-scan.
  Mijn arts kwam er zelf mee, toen moest ik met spoed een scan.
  Half uur later lag ik er al, mocht overal voor.
  Gelukkig kwam daar niks uit.

  Dat je zoveel hoofdpijn hebt kan ook gewoon dom pech zijn!
  Het klinkt heel onlogisch, maar soms is er gewoon geen reden voor.
  De dokters konden bij mij ook niks vinden..
  Maar sinds ik uit het ziekenhuis ben, heb ik nog niet weer een aanval gehad!

  Succes iedereen. Hoofdpijn is verschrikkelijk!
  En niet direct denken aan een hersentumor, dat gaat een beetje ver vind je niet??

  Geschreven door op
 37. Ik heb ook wel eens dagen dat er heftige steken in mijn hoofd zijn, en ik ben ook vaak bang, maar men zegt, niet negatief gaan denken,want je leest op internet zoveel dingen om je bang te maken, en door de angst wat je gaat denken, dat heb ik, dan krijg je het ook vaak, ik noem het gewoon een angstziekte, stress doet ook veel,want als ik niet gestrest ben en heb goed uitgerust, dan heb ik geen last van steken, maar toch wil ik voor de zekerheid een MRI-scan, het is toch mijn lichaam en leven, morgen ga ik naar de dokter, ben benieuwd, ik haat het als ze dan zeggen, geen zorgen das stress, jaja ik word altijd gestrest door dat men mij niet geloofd terwijl ze niet eens kunnen zien van de binnenkant waar ik last van heb,
  ik heb al een half jaar last van mijn spieren en binnenkort moet ik naar de neuroloog, wat een leven met al mijn pech, kan niet eens werken kwa zwaar werk, helaas in de ziektewet of ja ww. echt balen,want ik word als een gek gebelt door bedrijven om te werken, het enige wat ik nu wens om weer gezond te zijn, lekker kan werken 😀 Dus mensen maak je aub niet te bang, echt niet nodig,want ik heb me al zo vaak gek gemaakt pfff, posetief denken en neem genoeg afleiding,succes!

  Geschreven door leroy op
 38. ps. ik heb ook nog eens overal last van mijn spieren,benen,armen het maakt niet uit, ze hebben al via de orthopedie de uitslag gehad dat ze 2 punten zagen van het probleem, nek en schouders, nu gaan ze mij verder onderzoeken via de neuroloog… sorry dat het niks met deze onderwerp te maken heeft maar toch, de problemen kunnen ergens anders veroorzaken en dat reageert op je hele lichaam af, en door te veel denken en stress maakt men het alleen maar erger, gewoon naar de dokter gaan mensen, MRI-scan als het echt moet en dan voor elke mens hopen dat het niks is en ga dan lekker genieten, zo kom je van al je pijn af… onthoudt het,
  ik ben 27 en heb al een half jaar de klachten, zodra ik rust en lekker ga shoppen of zo, dan voel ik me super,
  ik voel ook bij mijn gezicht een brand gevoel en ook bij mijn armen enz, steken ook, maar als ik nergens aan denk, dan voel ik niks, maar goed ik ga morgen naar de dokter, ben benieuwd

  Geschreven door leroy op
 39. sinds vrijdag 08-04 zat 09-09 en zon 10-04-11wordt alles wazig voor mijn rechteoog daarna druk op mijn oog en dan steretjes lijk me golfstertejes waren en dan hevige hoofdpijn op mijn linker kant van mijn hoofd gehad.help. Ik moet effe toevoegen sinda januari dit jaar doe ik 4 keer p/w sporten en sinds maart doe ik ook dieet er bij en geen tussen doortjes.

  Geschreven door Belinda op
 40. 20 jaar geleden heb ik een ernstig verkeersongeval gehad waarbij ik ongeveer twee week in een comateuse toestand geweest ben.
  Als rest veschijnsel heb ik er een licht vorm van epilepsie aan over gehouden, verder heb ik nog bijna dagelijks last van hoofdpijn, de ene dag meer dan de andere.
  De bron van die hoofdpijn is voornamelijk lawaai en drukte om mij heen, of eigenlijk alles wat boven een normaal gesprek uit gaat heb ik veel moeite mee.
  Een verjaardag kost mij enkele dagen tot soms een week om van te herstellen.
  Een paar week geleden ben ik een dag met mijn bejaarde vader een dag met de bus en boot weg geweest, en mijn oorproppen vergeten, met als resultaat, ruim een week suf, moe en hoofdpijn, en eigenlijk is het nog niet over.
  Mijn neuroloog en huisarts vertelden mij dat het overbelastings verschijnselen waren, die wel weer over gingen.
  De laatste schreef mij drie x daags een vitamine B complex tabletje, waar ik normaal goed op reageer, of eigenlijk ik kan er niet zonder, zonder dat zou het de gehele dag mijn oorproppen in de gordijnen dicht en verder bijna niets doen.
  Mijn vraag, is hier meer aan te doen, en heeft het een naam, zodat ik eventueel kontakt kan zoeken met mede lotgenoten.

  Geschreven door Rudy op
 41. Mijn man heeft anderhalve week geleden een steek achter zijn rechteroor gekregen en sindsdien hoofdpijn gehouden, erg moe en hij heeft het warm, maar geen koorts. Bij inspanning, zoals tillen wordt de hoofdpijn erger. Hij is er voor naar de huisarts geweest en moet vrijdag terug. Vorig jaar heeft hij plotseling een paar insulten gehad. In januari en in Mei ook 2 keer. Hij was in behandeling van de Neuroloog, maar omdat het maar een paar insulten waren en niet al te vaak hebben ze hem nog geen medicatie gegeven. Nu maak ik me toch wel zorgen over de hoofdpijn die hij heeft. Het is ook constante hoofdpijn. Wie heeft dit eens meegemaakt, of wie kan vertellen wat dit kan zijn?

  Geschreven door Yvonne1414 op
 42. Hallo rudy, je hebt waarschijnlijk niet aangeboren hersenletsel (nah)Kijk eens bij het forum van http://www.cerebraal.nl voor lotgenotencontact!

  Geschreven door maartje op
 43. ik heb veel last van hoofdpijn vooral ’s ochtends of de hele dag maar de avond daarvoor ga ik niet laat naar bed. ik voel ook een soort knobbel boven me oor is dat normaal of is het iets het is best hard een soort bot ofso

  Geschreven door Lois op
 44. Ik vind dit zorgelijk, zeker in combinatie met de voorgeschiedenis. Is er al nieuws?

  Geschreven door Martijn op
 45. hoe weet je dat je hersen tumor heb

  Geschreven door alpacino op
 46. soms wanner ik op sta heb ik vaak hoofdpijn en dan zie ik iets zo zwart en dan krijg hoofd pijn en dan gaat het over bijvoorbeeld wanner ik zit en 10 min zit en dan weer opsta dan heb ik weer hoofd pijn kunnun jullie vertelen wat dit kan zijn ??

  Geschreven door alpacino op
 47. Ondertussen weer terug geweest bij de huisarts. Deze heeft contact opgenomen met de neuroloog. Toch kan mijn man pas 30 juni terecht. De neuroloog vind het niet zorgelijk na de uitslagen van de laatste keer ( aug.2010) Geprobeerd eerder langs te mogen komen, maar helaas. De hoofdpijn is er nog en zeker met inspanning wordt deze erger.

  Geschreven door Yvonne Been op
 48. stekende pijn in me hoofd het meest rechts en dat doet dat super pijn ben bang vor 1 tumor of wat dan ook kan er door moelijk naar denke en me oge brande en ben gauw moe maak me zorge help me ik weet het niet meer dokter zeg toch weer o stres weer denk ik hihi

  Geschreven door Anoniem op
 49. Heb je neurologische uitval, bijvoorbeeld van de ogen (blindheid), of mond (hangt de mondhoek naar beneden), of armen en benen (ben je verlamd?)? Zo nee, dan lijkt het er echt niet op dat je een hersentumor hebt. Dan lijkt het erop dat je spanningshoofdpijn hebt.

  Geschreven door Anoniem op
  • Wat een slecht advies zeg ik had hoofdpijn al een tijdje maar geen scheve mond en dergelijke maar na zeuren heeft de neuroloog testen bij me gedaan deze waren ook allemaal goed omdat ik vond dat er aktie ondernomen moest worden en ik haar zei deze hoofdpijn is niet normaal heeft ze me om gerust te stellen onder de mri gegooid en toen bleek dat ik inmiddels al 7 hersensinfarcten had gekregen en werd met spoed opgenomen dus zo zie je maar niet altijd hoef je de sympronen te hebben en ik zou zeggen langer dan een week hoofdpijn ga naar de neuroloog huisarts heeft geen nut!!!

   Geschreven door Isabel op
   • Isabel

    Kun je een beetje context geven over je infarct en. Bloeddruk, type hoofdpijn etcetera. Je creëert hier natuurlijk een scenario die niet alledaags is en zonder je symptomen kun je onnodig angst bij andere genereren. Er zijn namelijk heel veel scenario dat uit mri niks komt.

    Geschreven door Sica op
 50. Ik heb sins een tijdje terug elke avond en soms ook smorgens hoofdpijn aan 1 kant het doet niet super veel zeer heb. Ik heb zelf ook wel eens dagen zonder hoofdpijn. Wat kan de oorzaak Ijn en wat moet ik doen

  Geschreven door Hobie op
  • Hoe is het afegelopen voor jou?

   Geschreven door Chantal op
 51. Mijn huisarts kan mij niet helpen!
  ik had vaak vreselijk hoofdpijn van uit mijn nek en boven mijn linker ogen. Dan neem ik een paracetamol in en is na 5 minuten voorbij. Ook is mijn zichtvermogen achteruitgegaan, dit kan ook ervelijk wezen, mijn moeder had op zelfde leeftijd. Natuurlijk maak ik mij zorgen over mijn gezondheid, er zit boven mijn linkeroog een ader, het is of mijn ooglid iets naar benede gezakt is waardoor de ader goed voelbaar is. Aan de anderekant van mijn ooglid is het niet mogelijk deze ader voelen. Ik denk dat de doorbloeding niet goed is in mijn hoofd.

  Geschreven door JER0EN R0LAND op
 52. Volgens mij is dit gewoon hoofdpijn als gevolg van spanning, piekeren en nervositeit!

  Geschreven door Lieke op
 53. hoi Lieke, ik had vaak hoofdpijn dan kan ik geen TL licht verdragen, geen dachtlicht, geen geluid en het bonkt in mijn hoofd, de pijn had ik meestal boven mijn linker oog, ik heb toen met mijn vinder boven het linker ooglid geduwd precies boven mijn wenkbrouw,.

  Ik weet niet hoe het kan dat mijn linker ooglid iets gezakt is en de ader plotseling voelbaar was, en leek wel of mijn recht oog iets scheef stond, en mijn linker oog ook was geiriteerd. ‘ik heb laatst lopen duwen daar boven mijn wenkbrouw, eenkeer raakt ik iets dicht bij een ader van het oog, of er een spaning van af kwam, en met geluk raakt ik een botje precies boven mijn wenkbrouw, en toen ging mijn ooglid weer normaal, nu is de ader weer op zijn plaats, en je kan niet meer voelen als je met een vinger die plaats aanraakte, vreemd he! Ik heb mijn les er wel van geleerd!!!!!!!! Ik ga nooit meer aan mijn oog zitten poeren!

  Geschreven door JER0EN R0LAND op
 54. hallo ik heb last van hogebloeddruk
  en hooftpijn en zwaar in de benen
  en druk op mijn ogen en mijn adertjes in mijn ogen springen spontaan
  en nu heb ik een gevoelige plek links boven mijn linker kant van mijn boven oog bij de slaap er net boven als ik daar op druk
  trek het door mijn hooft heen
  en het blijft dan ook
  wie heeft dit ook eof wie ken dit

  gr jos

  Geschreven door jos op
 55. ik heb rare klachten
  eneigenlijk zijn het er teveel
  ik heb veel pijn als ik ga slapen
  je zou denken dat als je ligt je juist nergens last van zou hebben omdat jeje dan niet inspant.
  maar als ik ga liggen heb ik enorm veel pijn aan mijn rechter boven dijbeen
  ook heb ik last van tintelende armen
  maar t ergste vind ik de pijn in mijnogen
  als ik wakker word moet ik eerst even recht opstaan anders kunnen mijn ogen niet open dat doet vreselijk pijn.
  het lijkt wel of ik mijn lichaam niet meer tegen liggen kan ik vind dit erg eng vooral omdat mijn rechterdijbeen nu ook erg pijn doet de dokter zegt dat het mijn spieren zijn vind dat maar raar

  Geschreven door natali op
 56. Heeft de huisarts jou al eens goed onderzocht? Wat was de uitslag van dit onderzoek? Hoe is jouw mentale status?

  Geschreven door Anoniem op
 57. Ik heb sinds enkele weken hoofdpijn aan de linker kant. Kan het iets te maken hebben met de oren? Ik heb regelmatig last gehad van oorpijn de laatste tijd. Het is meer een zeurende pijn.

  Geschreven door Cindy op
 58. Ja, hoofdpijn kan worden veroorzaakt door een probleem met de oren. Ga naar uw huisarts voor onderzoek en controle.

  Geschreven door Bas op
 59. Ik heb elke dag hoofdpijn 🙁 al 1 jaar lang,, ben al naar de dokter geweest die heeft me medicijnen geven ,, help te niet ,, weer terug en naar de oogarts geweest en die vond ook niks . Ik ben ook al naar de KNO geweest ,, ben ook al 7 jaar verkouden maar die kon niks vinden ,, Begin er gek van te worden ,, wie heeft wat advies ??

  Geschreven door Jasmin op
  • mijn schoonzus had dit ook en toen bleek dat waar normaal haar neusholte zit, nu een holle gat is .ze is er zo mee geboren

   Geschreven door oum op
  • mijn schoonzus had dit ook en toen bleek dat waar normaal haar neusholte zit, nu een holle gat is .ze is er zo mee geboren

   Geschreven door oump op
  • mijn schoonzus had dit ook en toen bleek dat waar normaal haar neusholte zit, nu een holle gat is .ze is er zo mee geboren

   Geschreven door oump op
 60. Een verkoudheid van 7 jaar bestaat niet. Een virale infectie duurt in de regel hooguit 14 dagen. Kan er sprake zijn van een allergie? Is dit onderzocht? Hoofdpijn kan inderdaad een gevolg zijn van problemen met de luchtwegen. Laat de huisarts een diagnose stellen voor uw klachten.

  Geschreven door Pim op
 61. Ik loop al ruim 4 jaar bij de KNO en die konden niks vinden over allergie enzo,, Heb verschillende testen gehad maar kwam niks uit ,,

  Geschreven door Jasmin op
 62. Leef je wel gezond? Gezond leven bevordert het functioneren van het immuunsysteem waardoor de gevoeligheid voor deze vervelende klachten afneemt; goed eten, een gezond gewicht, voldoende bewegen, niet roken, enz. Heel saai, maar heel duidelijk dus.

  Geschreven door Priem op
 63. laatst schreef de dokter mij Halcion voor als slaapmiddel.

  Toen ik hiermee stopte had ik last van zware hoofdpijn en nachtmerries.

  Zijn er nog meer personen die dit hebben ervaren na het gebruik van slaapmiddelen ?

  Geschreven door Dewulf Mia op
 64. Ja, dat is niet ongebruikelijk. Probeer veel tijd in de buitenlucht door te brengen, maak lekkere wandelingen, en probeer te ontspannen en te relaxen. Slaap en eet gezond, dan gaat het `t snelste over.

  Geschreven door Manon op
 65. Ik heb laatste tijd veel last van hoofdpijn. Spanningshoofdpijn, druk achter mijn ogen en breidt uit naar mijn slapen. Soms helpt het als ik tegendruk geef tegen mijn voortanden. Voel me ook heel afwezig, kan me niet concentreren en presteer niet zoals ik eerder kon. Moe, geen puf om te sporten terwijl dat altijd m`n lust en leven was, naar in m`n hoofd, afwezig, niet alert. Heb mn studie af moeten breken omdat het gewoon niet ging. Dit terwijl ik zeg maar 2 jaar geleden altijd alles kon en overal in slaagde. Ik eet gezond, ik probeer vanalles om me weer goed te voelen maar het baat eigenlijk niet. Heeft iemand tips?

  Geschreven door Stef op
 66. Als je hier al twee jaar last van hebt, en je hebt er zelfs jouw studie voor moeten afbreken, dan lijkt het mij verstandig dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de spanningshoofdpijn. Meestal zijn dit psychische oorzaken als angst, stress en spanningen. Heb je enig idee wat je al die tijd zo dwars zit? Heb je al eens een psycholoog geconsulteerd om een oorzaak te achterhalen zodat je er eindelijk iets aan zou kunnen doen, in plaats van je erbij neerleggen en afwachten en veel belangrijker steeds verder wegzakken. Open jouw ogen en probeer onder ogen te zien wat jou dwars zit, en vraag er hulp bij als het je alleen niet lukt. Hoofdpijn is namelijk geen ziekte maar een symptoom, een kenmerk.

  Geschreven door Emile op
 67. vanaf midden 13de levensjaar =continue hoofdpijn ,pijn met de jaren erger ,tintelt,druk voornamelijk rechts boven oor +achter oog =ook “helm” effect op zijn tijd, draaierig – fietsen =hierdoor zeer inspannend…. , ben autistisch= signalen worden anders verwerkt =te veel prikkels=hogere druk /draaierig gevoel bij het bijvoorbeeld naar school gaan / boodschappen doen , sociale contacten maken= ook problematisch doordat dit weer “druk” teweeg brengt.Ik hou het op spanningshoofdpijn (stress gerelateerd wat verergerd wordt door teveel prikkels die niet goed verwerkt worden door de autistische problemen. Indien andere mening graag!!!! want 18 jaar naar de ********************* = uiterst onaangenaam……

  Geschreven door psj op
 68. ik heb voortdurend pijn aan mijn hoofd meestal lang achteren. het is al jaren dat ik er last van heb. het gebeurd ook dat ik pijn aan mijn ogen heb niet tussen mijn ogen maar op mij ogen en dat gaat samen met pijn in mijn nek en achter mijn oren hhet is net alsof mijn hoofd 100kg weegt de pijn voelt aan als steken en zoals de ritme van je hart het is echt onaangenaam en wil weten wat ik er aan kan doen? ik heb pijn aan beide kanten van het hoofd ( heb laag bloeddruk omdat ik groot ben 1m78 68 kg (19j)

  Geschreven door wendy op
 69. hoi, ik ben een meisje van 14 jaar ik heb nu denk ik al 5 maanden erge last van hoofdpijn. ik heb het echt elke dag! soms is het erger als de andere keer. ik ben er al 3x voor bij de dokter geweest en moest een dagboekje bijhouden over mijn hoofdpijn. verder was alles goed aan mij ik heb nergens last van alleen de hoofdpijn. de hoofdpijn zit zeg maar van de ene slaap naar de andere (mn hele voorhoofd) ik ben vandaag bij de kinderarts geweest en ook hier was verder alles gewoon goed. en ook de kinderarts wist niet wat het was. heeft iemand dezelfde problemen of oplossingen? want ik weet niet meer wat ik moet doen voor de hoofdpijn. het is elke dag en het echt erg.

  Geschreven door Richelle op
 70. Ik heb dit precies het zelfde, maar k ben 13 jaar en een meisje, maar k heb ook hele erge hoofdpijn, ik denk zelf dat het voorhoofdholtonsteking is, en eerst dacht k bloedarmoede, k had een vingerprik gehad en toen er kwam uit dat k het niet had. Ik voel ook alsof k niet leef enso.. Ben je al bij de dokter geweest?

  Geschreven door op
 71. hoi,
  Dit zijn de symptonen van migraine.
  Wat het best helpt is in donkere stille kamer liggen en proberen te slapen!!

  courag en succes

  Geschreven door Delphine op
 72. Hallo, ik ben een jongen van 14 jaar oud en heb de laatste tijd van hoofdpijn, duizelig zijn en vermoeidheid. Ik heb al een keer de ziekte van pfeiffer gehad, maar dat is weer over. Ik heb ook last van kloppende aders over mijn hele lichaam verspreid. En soms hebben mijn arm en mond trekjes. Ik hoop dat een van jullie mij kan helpen… Bij voorbaat dank.

  Geschreven door Dennis op
 73. Hallo mensen.. ik lees hier van alles. ik zelf ben 21 en heb al jaren hoofdpijn. eerst was het spanningshoofdpijn en jaren later toch migraine. het heeft mij heel erg moeite gekost om mijn studie afteronden ( pedagogisch werker) helaas heb ik nu nog last maar dit keer is het anders. mijn linker kant van mijn gezicht voelt raar aan heb stekend vooral drukkend pijn. straalt naar mijn oor en mond/kaak. ook werdt ik een keer wakker en mijn linkeroog ging niet goed open ( soort van hangende oog) heb 13 feb 2012 afspraak bij een nuroloog. ik herriner me vaak niet wat ik gisteren heb gedaan. moet dan egt goed nadenken.
  ben benieuwd wat de nuroloog zal zegge. (waarscheinlijk niets )

  Maar voor de mensen die rust nodig hebben in hun leven teveel in hun hoof hebben raad ik jullie haptonomie aan.
  het is een rustgevend therapie.

  Geschreven door nietnodig op
 74. hoi ik heb al een jaar lang last van een drukkend gevoel in mijn voorhoofd dit alleen op school. Is dit vermoeidheid of iets anders gaarne hier een reactie op.

  Geschreven door Ruben op
 75. Hallo,
  ik heb al sinds de tweede week van de kerstvakantie last van moeheid en lichte stekende hoofdpijn (vaak drukkende hoofdpijn achter de ogen en op andere plekken van het hoofd vaak steekjes). Het is nu voorjaarsvakantie, dus dat is al aardig lang. Ik heb soms alleen moeheid, soms alleen licht stekende hoofdpijn, soms beide en soms dagenlang niks. Ik ben pas 16 en ik dacht inderdaad ook dat ik een hersentumor had. Twee weken na de eerste dag van mijn klachten ging ik naar de dokter. De dokter had mijn bloed onderzocht en hij kon ernstige afwijkingen in het bloed vinden. Hier en daar week een stofje een beetje af van het maximale gemiddelde, maar dat was heel normaal zei hij. Nu is het dus voorjaarsvakantie en ik heb nog steeds de klachten. Ondanks dat de dokter zei dat alles in orde was, was ik toch doodsbang dat ik een hersentumor zou hebben en dat ik binnen de kortste keren met een kale kop in het ziekenhuis afscheid van mijn familie en vrienden moest gaan nemen. Bij het kleinste hoofdsteekje werd ik bang. Het is niet zo dat ik lichaamsfuncties verloor ofzo. Betekend dit dat ik nergens bang voor hoef te zijn?

  Geschreven door Lennaert Boelens op
 76. Wat ik vergeten te zeggen ben: Ik ben een paar maanden geleden flauwgevallen (ook toen had ik last van hoofdpijn, ineens was ik weg), en ik heb erg veel last van vermoeidheid.

  Geschreven door Lisa op
 77. omdat ik al 8 maanden een heel moei en waaiend gevoel in mijn hoofd heb en zelfs moeite heb om de krant te lezen zou ik graag iemand weten die dit bekend voor komt en mij misschien kan helpen GRAAG UW REACTIE

  Geschreven door riet op
 78. Ik wilde even mijn verhaal een beetje vertellen in de hoop dat meer mensen dit herkennen! Ik ben echt ten einde raad.

  Anderhalf jaar geleden zijn de klachten ongeveer ontstaan..
  Ik heb altijd al vaak hoofdpijn gehad, maar dit keer is het andere hoofdpijn.
  – Hoofdpijn (echt elke dag) beetje raar, wazig gevoel in me hoofd.
  Geen pijn maar een licht gevoel alsof er watten in me hoofd zitten,
  onwerkelijk gevoel door heel mijn hoofd.
  – Duizelig zonder draaiduizelingen (elke dag)
  – Tintelingen in armen en benen en soms ook in het gezicht bij mijn
  mond.
  – Gevoelloosheid in ledematen meestal onderarm.
  – Gevoel van “dronken” zijn.
  – Wazig zien
  – 1 keer dubbel gezien met rechter oog.
  – Hart gaat tekeer
  – Hartbonzen
  – Hartkloppingen vooral als ik in bed lig.
  – Als ik uit bed kom en heb geslapen heb ik nergens last van. Begint dus halverwege de dag.
  – Onzekerheid/emotioneel (vaak huilen, boos)
  – Opgeblazen gevoel in mijn maag (net ofdat er een strakke band om mijn maag zit)
  – Soms gevoel van stikken, (krop in mijn keel)
  – Gevoel niet goed te kunnen ademen, alsof er iets blokkeerd in mijn lichaam.
  – Last van schouders, nek vooral spieren!
  – Angst/paniek als ik een aanval krijg.
  – Gevoel alsof ik in een hele andere wereld leef/ben. Soort droom ofzo.
  – Soms heel afwezig, als mensen tegen mij praten hoor ik het wel, maar dringt soms niet echt door.
  – Af en toe heel gevoelig voor hard geluid en of licht.
  – Koude voeten/handen
  – Vaak het gevoel alsof er iets stroomt door mijn handen ( weet niet goed hoe ik het moet uitleggen)

  Daarnaast ben ik echt heel erg bang voor een beroerte of hersentumor! Ik sta er mee op en ga ermee naar bed.
  Dit beinvloed zo mijn leven. Ben bang om alleen ergens naar toe te gaan met de gedachte STEL DAT er iets gebeurd met me..
  Steeds moet ik de bevestiging krijgen dat er niets met me aan de hand is.. Dan voel ik me eventjes goed, maar daarna gaat het weer mis.
  Lijkt net ofdat ik die gedachte niet tegen kan houden ofzo.

  Ik wil er zo graag vanaf! Zou er echt zoveel voor op willen geven om me weer goed te voelen en geen last meer te hebben..
  Ben zo bang dat ik wat ergs heb! De artsen zeggen allemaal wat anders. En ben al zovaak naar de huisarts, chiropractor en optometrist geweest, wat dus niet helpt!

  Liefs,
  Dagmar

  Geschreven door Dagmar90 op
  • Ben je er na al die jaren al uit wat de oorzaak was? Ik heb precies dezelfde klachten.

   Geschreven door Marjon op
   • Ik ook hier…@Marjon al enige verbetering?

    Geschreven door SiCa op
   • @Marjon
    ben jij er al af?

    Geschreven door Dark op
 79. Hello Dagmar,
  Ik heb al jaren dezelfde problemen als jou
  en ook ik moet steeds weer naar de psycholoog en huisarts.Het gevolg is dat ik nergens nog mijn werk kan behouden wat zeer frusterend is.
  Het enige wat wel al wat helpt is het ademen van uit de buik zodat ik toch al iets rustiger word en de druk en tintelingen toch iets minder zijn hierdoor.Dit is me aangeleerd bij de kinesist.Wil je er met me over praten
  laat me maar iets weten dan.

  grtj
  Franky

  Geschreven door Franky op
 80. Toen ik deze week iets ging drinken met vrienden kreeg ik hevige hoofdpijn, ik voelde de pijn tot aan mijn oogkas. Het bonsde en het was onverdraaglijk. Na ongeveer 1 u ging de pijn weg.
  Toen ik diezelfde dag nog naar huis reed (ik reed niet zelf) kreeg ik terug hevige hoofdpijn, maar wel tweemaal zo erg.
  Het bonsde bovenaan mijn hoofd, net alsof het ging ontploffen.
  Vooraan aan mijn hoofd doet het enorm veel pijn.
  De pijn komt en gaat & het is soms zo onverdraagzaam.
  vanaf dat moment heb ik iedere dag zo’n steken in mijn hoofd.

  Help mij!
  Wat moet ik doen?

  Geschreven door Annlies93 op
 81. ik heb precies de zefde problemen als u meerdere malen huisarts doorverwezen naar bijna alles waar u ook geweest ben niks aan de hand zeggen ze is psygisch nou ik weet ut niet word er ook echt gek en bang van wil er super graag van af maar daar in tegen word ut alleen maar erger .

  Geschreven door corina van de kerkhof op
 82. Hoi Annelies.Ik ben net als jij onlangs bekend geworden met hoofpijn dat maar weinig mensen begrijpen.
  Geen paniek ik weet hoe erg het is maar het is een soort migraine wat soms elke dag terugkomt en dan weer een tijd wegblijft.Bij mij tenminste.Als het begint te zeuren in mn hoofd(meestal als ik wakker word)neem ik zo snel mogelijk een paar bakken koffie wat een aanval kan stoppen.Frisse lucht is ook belangrijk!meestal heb ik ook een verstopte neus aan de kant waar de pijn zit.Daar kan een neuspray op recept goed voor helpen.Als ik een aanval voel opkomen masseer ik mn hoofd en snuif frisse lucht op en probeer niet misselijk te worden want vergeven met een clusterhoofpijn is niet tof.Ij wens je sterkte en hoop dat je hier wat aan hebt….Johan

  Geschreven door Johan op
 83. Ik heb nu al ruim een week een hoofdpijn die ’s nachts ineens opkomt. Eerst slaap ik heel diep, dat word ik wakker, vaak ook warm en heb ik een stekende pijn aan de linkerkant in mijn hoofd. Vannacht was het minder maar kwam het op bij het opstaan en nu heb ik zeurende pijn boven mijn linker wenkbrauw. Heeft iemand een idee wat voor hoofdpijn dit is?

  Geschreven door Henk op
 84. ik heb dagelijks echt heel veel last van hoofdpijn en dit is al een paar jaar zo en gaat niet voorbij
  maar t word steeds erger
  ’s ochtends val ik voortaan flauw en ben heel erg moe hoe goed ik ook slaap moe ben ik
  wat moet ik doen ???

  Geschreven door 14 jarige op
 85. Hallo 14 jarige, ben jij met jouw klachten al eens bij de huisarts geweest? En wat zegt jouw mama er van? Elke ochtend flauwvallen is niet normaal hoor.

  Geschreven door Anoniem1 op
 86. Sinds 5 jaar loop ik alleen maar met hoofdpijn te klote. Heb al van alles geprobeerd. Alle mogelijke medicijnen voor migraine. dat dacht de neuroloog 5 jaar gelden. In de afgelopen 5 jaar waren er periodes dat ik geen hoofdpijn had en periodes met heel veel hoofdpijn bijna elke dag.

  Sinds Januari dit jaar heb ik continu hoofdpijn. Het is nog geen dag weg geweest. S ochtends is het altijd het eerst. Ik omschrijf het als een drukkend gevoel in het hoofd en vooral achter de ogen. Voor de rest loop ik sinds 2 maanden ook bij de Manueel therapeut. Hij constateerde jaren lange overbelaste kaakspieren. Nu helpt de fysio nog niet echt. Maar ik vertrouw er niet op dat dit de hoofdpijn veroorzaakt en de Manueel therapeut gelooft hier ook niet in. Na dat ik me heb ingespannen wordt het ook altijd erger. Als of de druk in je hoofd groter wordt en je hoofd wil ontploffen.

  Ik weet niet meer wat ik moet dan telkens alleen maar naar de huisarts, fysio en de neuroloog. Voor de rest moet ik melden dat ik een 18 jarige meisje ben. Vroeger heb ik veel hersenschuddingen gehad, toen ik 9 maanden was de eerst. en op mijn 13 heb ik een hockeystick tegen mijn oogkas aan gehad.

  Weten jullie meer, of zijn er mensen met het zelfde gevoel, laat het me weten!

  Geschreven door Linde op
 87. Sinds 5 jaar loop ik alleen maar met hoofdpijn te klote. Heb al van alles geprobeerd. Alle mogelijke medicijnen voor migraine. dat dacht de neuroloog 5 jaar gelden. In de afgelopen 5 jaar waren er periodes dat ik geen hoofdpijn had en periodes met heel veel hoofdpijn bijna elke dag.

  Sinds Januari dit jaar heb ik continu hoofdpijn. Het is nog geen dag weg geweest. S ochtends is het altijd het eerst. Ik omschrijf het als een drukkend gevoel in het hoofd en vooral achter de ogen. Voor de rest loop ik sinds 2 maanden ook bij de Manueel therapeut. Hij constateerde jaren lange overbelaste kaakspieren. Nu helpt de fysio nog niet echt. Maar ik vertrouw er niet op dat dit de hoofdpijn veroorzaakt en de Manueel therapeut gelooft hier ook niet in. Na dat ik me heb ingespannen wordt het ook altijd erger. Als of de druk in je hoofd groter wordt en je hoofd wil ontploffen.

  Ik weet niet meer wat ik moet dan telkens alleen maar naar de huisarts, fysio en de neuroloog. Voor de rest moet ik melden dat ik een 18 jarige meisje ben. Vroeger heb ik veel hersenschuddingen gehad, toen ik 9 maanden was de eerst. en op mijn 13 heb ik een hockeystick tegen mijn oogkas aan gehad.

  Weten jullie meer, of zijn er mensen met het zelfde gevoel, laat het me weten!

  Geschreven door Anoniem1 op
 88. Alles is energie en heeft een bepaalde frequentie . Je bent een energetisch wezen en je lichaam werkt op electriciteit . Je hebt verschillende energiebanen in je lichaam , deze kunnen verstoord ofwel geblokkerd raken.
  Probeer aub voor jezelf een energyworker. Pijn is niet goed of slecht het is een signaal van je lichaam, probeer de oorzaak te vinden op een ander vlak .
  Succes en liefs , Mark

  Geschreven door Mark op
 89. Beste Henk,
  Als je s,nachts wakker wordt met hoofdpijn ga meteen onder de douche , hoogstwaaschijnlijk is het meteen verdwenen . Kijk wat er gebeurt en wat je voelt als het weer terugkomt.
  Als het meteen verdwijnt als je onder de douche uitkomt dan ik wil je graag helpen en advies geven .

  Geschreven door Anoniem1 op
 90. Hoi,
  Ik ben een meisje van 11 en ik heb ongeveer 9 dagen erg hoofdpijn.wat is of kan dit zijn?

  Geschreven door ano op
 91. ik ben een man van 45 jaar en heb sinds februari ssd.
  sinds dien heb ik ook dagelijks last van ernstige hoofdpijn.
  er zijn scans gemaakt,maar er is helemaal niets uitgekomen.
  krijg binnenkort een cross toestel om deze ook te kunnen testen.
  alleen hier blijf ik wel met de hoofdpijn zitten.
  slaap er ook heel slecht door ben 3 tot 4 keer per nacht wakker van de hoofdpijn.
  wat is er nog over om hier aan te doen?

  Geschreven door jan op
 92. hallo, een jaar geleden werd bij mij een macroprolactinoom vastgesteld en ik neem hier ook de medicatie voor (sostilar 2x per week) maar toch gisteren middag ineens prikkende bonzende hoofdpijn die niet weggaat…ben continu moe, duizelig,misselijk en het gevoel flauw te vallen… pijnstillers werken ook niet wat nu te doen, graag antwoordt

  Geschreven door annickske willeme op
 93. in de vakantie kreeg mjn vriend last van oorpijn en had er erg veel last van.dus zijn we na de huisarts geweest die zei het niet in zijn oor zat maar in zijn keel. Klonk logisch hij kree antibiotica alleen na een paar dagen kreeg hij weer last van zijn oor. Ook begon hij zich anders te gedragen afstandelijk en aggressief. Ook begon hij moeite te krijgen bij het krijge van ee orgasme en is hij snel buiten adem en transpireert veel meer. Nu is het nieuwste symptoom hele erge hoofdpijn aan de achterkant van zijn hoofd na het krijgen van een orgasme wat houd deze hoofdpijn in?

  Geschreven door andy op
 94. hoi ik heb namelijk al jaren last van te lage bloeddruk en ijzertekort mijn ijzertekort is namelijk nu al even op peil maar de lage bloeddruk blijft schommelen. ook heb ik zeer veel last van drukkende hoofdpijn aan de soms linkerkant van mijn voorhoofd en zijkant(slaapers)en soms rechterkant soms ook beide ook heb ik soms zo hevige hoofdpijn dat ik namelijk niks meer kan doen bewegen gaat niet praten luisteren niks enkel slapen en hopen dat deze als ik wakker word over is :s wat niet altijd zo is 🙁 ook heb ik veel last van plot draaien misselijk resent platter afgaan (mijn exuses voor het detail)plotse trillen in sommige spieren vooral linker arm linker lies en plots blauweplekken hebben en spierpijn zoals je kramp hebt gehad maar deze heb ik niet :s ook plots beven in mijn armen zware ben en lichthoofdig zijn soms ook heb ik soms steken in men borst en soms in men buik kan iemand mij helpen aub de dokters sturen mij van pier naar pol en begin beetje met veel vragen te zitten ben nammelijk ook heel belemmerd om zware inspanningen te doen en kan ook nog steeds niet gaan werken graag zou ik langs deze mssn iets meer te weten willen komen

  Geschreven door nicky op
 95. chiropractor?

  Geschreven door Anoniem1 op
 96. Sinds een aantal maanden heb ik benauwdheids misselijkheid en duizelgheids klachten en is mijn ontlasting vaak aan de dunne kant.
  Sinds vorig week woensdag ernstige hoofdpijn en wer misselijk en raar in me hoofd voel me aldagen niet goed maar de huisarts stuurt me telkens weer weg maar het voelt echt niet goed en bang dat er meer aan de hand is maar wat??? en wat moet ik nu als de huisarts je niet serieus neemt

  Geschreven door anoniem op
 97. Sinds een aantal maanden heb ik benauwdheids misselijkheid en duizelgheids klachten en is mijn ontlasting vaak aan de dunne kant.
  Sinds vorig week woensdag ernstige hoofdpijn en wer misselijk en raar in me hoofd voel me aldagen niet goed maar de huisarts stuurt me telkens weer weg maar het voelt echt niet goed en bang dat er meer aan de hand is maar wat??? en wat moet ik nu als de huisarts je niet serieus neemt

  Geschreven door mik op
 98. Ik heb een vraagje mijn dochter van acht heeft sinds twee dagen last van hoofdpijn in het voorhoofd ,ze zegt dat het ineens opkomt en ook snel weer weg is om vervolgens weer op te komen..verder is ze gewoon levendig en haar normale zelf ,ze is ook niet misselijk of draaierig.ze heeft wel haar hoofd gestoten bij een vriendinnetje maar ik weet niet of het daarmee te maken heeft aangezien ze gewoon bij de tijd is..
  Moet ik me zorgen maken en naar de dokter gaan of moet ik het even aankijken?

  Geschreven door Debbie op
 99. Hallo ik heb al paar weken last van hoofdpijn (soms alleen aan de rechter kant), misselijkheid, druk op me borst (kant soms moeilijk adem halen), eet slecht, kan zicht moeilijk concentreren… Weten jullie misschien wat het is?
  Alvast bedankt..

  Groetjes

  Geschreven door Nina Bajrovic op
 100. Aan anoniem.
  Heb ook al enkele maanden hoofdpijn. Meestal steken rond de slaap maar ook soms rond de ogen. Voel me ook vaak licht in het hoofd , …
  Bij mij is dit begonnen na hyperventilatie aanval. Heb ook al bloed laten trekken en meerdere malen bij dokter geweest. Niets te vinden. Blijkbaar is het psychisch. Omdat je je erge zorgen maakt krijg je stress en zit je in een soort vicieuze cirkel.
  Mijn dof gevoel in het hoofd (tgv chronische hyperventilatie) is ondertussen weg maar mijn hoofdpijn niet. Maar hoofdpijn tgv van stress of trauma kan zeeeeeer lang aanhouden.
  mvg

  Geschreven door Benny op
 101. ho alemaal,
  ik heb een pijn in hoofd vlak bij die oor aan die rechterkant en die trekt naar mijn oog. dat kijkt er uit te worden gedrukt, maar dat is niet zo. Ik be daar ziek van. en ik zie niet zo scherp meer soms. wat moet ikdoen

  Geschreven door ritcha brustwic op
 102. Maak een afspraak met je huisarts en laat je doorverwijzen naar een oogarts. Succes.

  Geschreven door Anoniem1 op
 103. Hallo allemaal,
  Ik ben een meisje van 15 en ik heb sinds een paar dagen terug een druk op mijn hoofd en dat straalt uit naar mijn aangezicht (rond mijn ogen, kaken, neus, tussen de ogen, zijkanten van het hoofd,…) als de druk erger wordt beginnen mijn ogen soms een beetje te tranen, en als ik mijn hoofd masseer verbeterd die druk, maar als ik stop, krijg ik meteen weer die drukkende pijn, het is geen constante pijn, maar ik heb het wel heel vaak. als ik kauw verbetert die pijn ook, het klinkt misschien niet zo erg maar hierdoor kan ik niet slapen en het is een redelijke irritante druk, precies dat mijn hoofd gaat ontploffen. ik maak me enorm zorgen en ik ben nog zo jong. Bij elk beetje pijn dat ik heb, denk ik meteen a het ergste.. dit is niet fijn.
  Kan me alsjeblieft iemand helpen? Moet i biik de dokter of niet? Of welke medicatie kan ik hiervoor nemen?

  alvast bedankt,
  Bezorgd meisje

  Geschreven door bezorgd meisje op
 104. hallo

  het gaat om mijn dochter van 18 ,die al langtijd met miraine loopt alle stappen plannen onder nomen,eerst huisarts medicijnen gekregen werkte niet vandaar uit naar hooftpijn neurologie ziekenhuis wat testjes gedaan bij haar en weer medicijnen gehad .sumatriptan en propranolol.werkte even nu heeft ze 5 weken achtermekaar elke dag hooftpijn .ze heeft onder tussen ook nog een bril voor druk boven haar ogen .haar studie en sosiaal leven lijd er erg onder .we gaan weer trug naar ziekenhuis maar geven elke keer pillen wat niet aan slaat wat moet ik nu nog doen om haar van hooftpijn af tehelpen

  bezorden moeder

  Geschreven door lenneke van ewijk op
 105. hallo, ik heb al 4 weken elke avond heel erger hoofdpijn stekende en een band om mij achterhoofd heet meest aan de linker kant en word elke keer misselijk. de pijn is haast niet te verdragen.wat kan ik doen

  Geschreven door Anoniem op
 106. ja ik slik ibfurofen 800mg maar het zak niet weg

  Geschreven door corine op
 107. hallo , ik heb al een half jaar heel veel hooft pijn en ik weet niet wat het kan zijn , op het begin was het niet zo erg en kwam het maar 1 a 2 uur op een dag voor, en nu ik al een paar manden verder ben woord het allen maar erger , bijvoorbeeld ik kan niet meer goed werken op school en kan niet goed nadenken als ik met mensen praat of met vrienden weg ga ook heb ik last van dat ik helemaal niets meer wil doen en omdat ik nog vrij jong ben, want ik ben 14 denk ik dat er iets niet helemaal goed gaat ( ps ik ben al naar de dokter gegaan maar die nemen me niet serieus )

  Geschreven door tyra op
 108. Al eens op vitamine B-12 laten testen?
  Bij een gebrek aan Vit B-12 ontstaan namelijk een heel scala aan klachten,en de meeste huisartsen onderkennen dit niet als oorzaak voor symptomen
  Gevolgen kunnen zijn,zenuwen die afsterven/afasie(warrig praten,de juiste woorden niet kunnen vinden),evenwichtsstoornissen,koude vingertoppen/voeten,gevoelloosheid in ledematen enz enz.

  Geschreven door Arsenic op
 109. Hallo, ik heb nu al 3 dagen last van hoofdpijn. En dan vooral achter mijn ogen. Als ik mijn hoofd stil en recht hou en dan met mijn ogen naar beneden, links of rechts kijk, is dit zeer vervelend.
  Ik heb al nagedacht of te weinig drinken en slaap de oorzaak is, maar ik doe dit niet minder dan normaal.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Geschreven door Judith (16) op
 110. Hallo allemaal,
  2,5 week geleden is uiteindelijk bij de kaakchirurg een kies verwijderd waar een mega grote ontsteking onder bleek te zitten. Hij wilde eerst apex doen(voor de 4e keer) maar ik zei haal hem er maar uit, ik was er klaar mee. Had al weken pijn in mijn hoofd aan de kant van die kies. Dus hij heeft hem verwijderd en dat werd een complete operatie. De ontsteking zat zo diep dat hij met heel veel moeite hem eruit kon krijgen(hard stuk shit). Hij was door mijn kaakbot heen gegaan richting mijn neus. Met vele hechtingen alles aan elkaar genaaid en het ging eerst beter. Nu ineens is mijn wenkbrauw blauw en mijn neus aan die kant van kies en sterf ik van de hoofdpijn aan de rechterkant(allemaal de kant van die etterkies). Nu moet er dinsdag nog een kies uit(onderin nu). Maar maak mij ongerust over die ondraaglijke pijn, met tranend oog…….alles doet pijn, oog, hoofd, oor, neus……..alles rechts. Vandaag ivm blauwe neus(alleen rechts) naar chp gegaan en hij weet het niet. Misschien dat jullie iets weten of dat iemand denkt dat had ik ook. Lijkt mij toch stug dat ik ineens 2,5 week later nog blauwe plekken ga krijgen???? Vind het ook beangstigend. Krijg je weer pijnstillers mee………..maar van de bijwerkingen(die ik helaas altijd heb) werd ik niet vrolijk, dussssss nu straks voor ik ga slapen maar een paar para’s nemen, mag niet teveel want krijg natuurlijk dinsdag de volgende ingreep. Wat een feest! Klote pijn! Sterkte voor iedereen. Groetjes Anria

  Geschreven door Anria op
 111. Hoi,
  Ik heb al een tijdje last van kniezingen en trekkingen aan de rechterknt van men hoofd en toch wl 2x in de week hevige hoofdpijn dat ik niets kan verdragen, misselijk en draaierig.
  Ik heb nu nog maar bloed latn trekken n alles was in orde maar ik voel net op de achterkant van men hoofd en het doet enorm veel zeer als ik er aankom en het is van gisteren naar vandaag wat grooter geworden.
  Moet ik me laten onderzoeken door scan of moet ik me geen zorgn maken. Ik ben bang voor tumor…

  Geschreven door Anoniem op
 112. Hoi,
  Ik zou zoals ik gedaan heb koude compressen erop leggen en er niet aanzitten, want ik zat er continu aan omdat het zo’n pijn deed. Ik ben er ijskoude compressen op gaan leggen en rustig gaan liggen en er niet meer aangezeten. De dag erna ging het al wat beter en nu is ie weg. Wel heb ik nog steeds die ondraaglijke hoofdpijn recht, de bal zat links achter mijn oor. Maar als je het niet vertrouwd moet je er zeker naar laten kijken. Ik sta nu op wachtlijst neuroloog. Sterkte. Groetjes.

  Geschreven door Anria op
 113. Ik heb al eens naar een neuroloog geweest, en dat was in de zomervakantie en toen was er niets tezien ik had toen 4scans ondergaan. Voor die pijn, maar da bultje is veel later gekomen.
  Dus denk dat ik wel eens terug ga gaan.
  maar die compresen ga ik zeker proberen bedankt. Grtjs;D

  Geschreven door Anoniem op
 114. Mijn ziin heeft al geruime tijd een heel doof zeurend gevoel in zijn hoofd
  Voor jaren terug is hij gevallen op zijn hoofd met skien,en hij meent dat dat er misschien iets mee te maken heeft .
  De heeft al van alles ondernomen maar veel doktoren nemen hem niet serieus
  aHij zegt tis net zo n hgevoel of ik de hele dag gedronken heb ,een soort kater dus
  Heeft iemand hier ervaring mee ,of misschien de oplossing????

  Geschreven door fien op
 115. Ben sinds week wrg verkouden, verstopte neus en denk ook verstopte holtes. Nu heb ik al sinds paar weken drukkende hoofdijn aan de linkerzijde en achter mijn linkeroog, vooral met bukken : ( zou dit iets ernstigs kunnen betekenen??? Al zijnde hersentumor of iets???

  Geschreven door Tallie op
 116. Klinkt als voorhoofdholteontsteking

  Geschreven door Anoniem1 op
 117. mijn dochter heeft en hersenbloeding gekregen van wat krijg men dat

  Geschreven door de meersman marleen op
 118. Ik heb al een jaartje last van heel onduidelijk heid ik heb pas een nieuwe bril en zie nog steeds niet helder ik kan ook niet lang maar een ding kijken want ik kan dan daarbij niet goed nadenken ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet maar het ligt niet aan mijn ogen maar aan mijn hersenen denk ik , ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen of iemand weet wat het is ! Ben er erg verdrietig over want daarm ben ik ook elke keer zo misselijk 🙁 HELP???

  Geschreven door Melissa op
 119. Hi tyra, ik heb dit ook een hele tijd gehad en de dokter nam mij ook niet serieus, ik ben toen via internet naar een chiropractor (kraker) opzoek gegaan, die heeft toen mijn nekwerfels nagekeken en daar bleek iets heel kleins scheef te staan en drukte op een zenuw. Dit kan komen door een groeispurt of zelfs nog vanuit je babytijd, maar ook door zware rugzakken. Na een paar behandelingen heb ik nooit meer hoofdpijn gehad! Ik heb dit wel zelf betaald omdat het niet via de huisarts ging, maar het was zeker de moeite waard. Hoop dat je er wat aan hebt!

  Geschreven door Anoniem op
 120. Ik heb zelf ook jaren hoofdpijn gehad, uiteindelijk bleken mijn nek en rugwervels scheef te staan waardoor spieren en zenuwen in mijn nek en hoofd belast werden. Ik ben zelf naar een Chiropractor gegaan die ik op internet had gevonden. Na een aantal behandelingen ben ik er nu van af. Misschien dat dit kan helpen. Zat niet in mijn hoofd maar aan de buitenkant. De huisarts heeft het altijd afgedaan als stress.

  Geschreven door Anoniem op
 121. Ik ben een jongen van 20 jaar. Recent geleden (3week) heb ik het gevoel gekregen dat ik mijn hart in mijn rechteroor kan horen/voelen. Dit is vooral als ik in bed lig of als ik buk. Ook als ik mezelf druk maak. Het is dan maximaal 10 seconden en dan is het weer weg. Ik heb nu ook sinds een dag of 3/4 een continue steek in de rechterkant van mijn hoofd. Iemand enig idee? Mijn moeder is vorig jaar rond deze tijd overleden dus iedereen zegt dat het stress is, maar ik baar me toch zorgen. Dank!

  Geschreven door Frans op
 122. ik heb een hevige hoofdpijn maar alleen aan mijn linkerkant van mijn hoofd, die trekt door naar mijn oor,ogen en kaak, wat kan eraan doen?

  Geschreven door angela op
 123. Ik heb sinds en jaar gelden een bril gekregn omdat ik hele erge hoofdpijnen had. volgens de oogarst lag het aan mijn ogen en moest het overzijn als ik een bril kreeg. Het is nu nog steed niet over en mijn hoofdpijn wordt steeds erger, soms moet ik ook gewoon gaan liggen omdat het anders niet goed gaat. Mijn oeder zei dat ik meer moest gaan drinken, maar dat helpt ook niet. Soms kan ik niet eens mijn huiswerk maken door de hoofdpijn. Wat raade jullie aan?

  Geschreven door angelica op
 124. Hallo ben stefan ik heb de ook allemaal last van ik ben al bij de dokter enzo geweest maar het komt volgens hun door stress en spaning en door verkeert andemhallen en onbewust maak je je zorgen enzw krijg je als maar meer klachten ik heb ook heel veel hoofpijn vast nek spieren pijn in me onder rug maar het is allemaal erg vervelend. Maar probeer een beetje rust te vinden is het beste en ik ben ook soms veel duizellig erg vervelend strekte de mee Gr. Stefan

  Geschreven door Stefan op
 125. Ik heb al 2 maanden last van een druk achter de oren en op mijn kaken. De dokter zegt dat het spanningshoofdpijn is. Nu heb ik al alles gedaan om mij te ontspannen, baden nemen, kersepitkussen, relaxatieoefeningen, spierontspanners, slaapthee enzovoort.. Maar het gaat nie weg… De laatste tijd zet het hem vooral op mijn achterhoofd, zie ik ook wazig en heb ik ook last van erge oorsuizingen, het is vooral smorgens, in de loop van de dag wordt het iets beter. Heeft iemand tips? En de laatste keer dat ik bij de huisarts ging duwde ze ook boven de ogen net onder het uiteinde van mijn wenkbrauwen aan de binnenkant. Dit deed veel pijn , maar ik heb niet echt gevraagd waarom ze daar nu net duwde, wat ze daarmee wou testen, weet iemand dit?

  Geschreven door Anoniem op
 126. dag allemaal ik heb last van ademhalen en ik heb pijn aan de linkerkant van mijn hoofd weet niet wat het is

  Geschreven door nabil op
 127. Ben je al bij de huisarts geweest met deze klacht?

  Geschreven door Anoniem1 op
 128. Verleden jaar een keer gepost over elke nacht hoofdpijn (post 4-5-2012). Afgelopen voorjaar bleek het om een hersentumor te gaan. Toevallig ontdekt en gelukkig goedaardig. Mijn advies voor anderen: wacht toch niet te lang voor een bezoek aan een arts en eventueel een neuroloog!

  Geschreven door Henk op
 129. Verleden jaar een keer gepost over elke nacht hoofdpijn (post 4-5-2012). Afgelopen voorjaar bleek het om een hersentumor te gaan. Toevallig ontdekt en gelukkig goedaardig. Mijn advies voor anderen: wacht toch niet te lang voor een bezoek aan een arts en eventueel een neuroloog!

  Geschreven door Anoniem op
 130. Hoe zijn ze daar dan achter gekomen?

  Geschreven door Anoniem1 op
 131. hallo ik heb een vraagje..
  ik loop al jaren met hoofdpijn..
  en aan mijn linker zijkant van mijn hoofd is ook een knobbel te voelen….( het zijn niet de spieren want die liggen op die knobbel.. je kunt dat duidelijk voelen )
  als ik buk, nies, tillen enz.. begint het alleen meer pijnlijker te worden…
  momenteel zie ik in vlagen van uren… ook wazig, of dubbel..
  ik vergeet heel veel… op de makkelijkste woorden kan ik niet opkomen
  en het raarste is..bijv. ik zie de deurpost of tafel… en als nog knal ik tegen de deurpost op.. of knal ik tegen de tafel..
  wie kan me helpen? maak me niet druk of het ernstig is… maar misschien herkend iemand anders dit ook?

  Geschreven door valene op
 132. Ik heb doffe zeurende hoofdpijn links bovenop hoofd en een suizend oor aan dezelfde kant. Ook voel ik me misselijk en duizelig.. Iemand een idee?

  Geschreven door Bloem op
 133. Beste allemaal,
  ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met stekende hoofdpijn op een specifieke plek links achter aan de bovenkant van het hoofd. De pijn kwam bij mij anderhalve maand geleden op en komt in golven. Soms voel ik urenlang niks bijzonders en dan in een keer gaat het een soort steken en krampen in mijn hoofd. Precies links boven op mijn achterhoofd. Volgens de huisarts is er niks bijzonders aan de hand, aangezien ik geen last heb van neurologische uitvalsverschijnselen. Volgens hem begint een tumor ook zelden met hoofdpijn. Ik ben overigens 32 jaar oud, leef erg gezond en sport veel. Wie weet wat ik mankeer?
  Groetjes, Anne-Mette

  Geschreven door Anne-Mette op
 134. Hallo ik ben 17 jaar en ik heb al meer dan 10 jaar last van hoofdpijn. Het is niet continu maar wel elke dag. Ik ben al zo vaak bij de huisarts geweest en die heeft me al heel vaak doorverwezen naar oa fysio, kaakchirurg, kno arts, psycholoog en oogarts. Uiteindelijk bleek ik snachts mijn kaken op elkaar te klemmen waarvoor ik nu een soort bitje heb waardoor dat niet meer kan. Ik heb pychologische testen gehad waaruit bleek dat ik teveel druk op mezelf legde om mijn prestaties te verbeteren ook hier ben ik grotendeels al overheen door veel hulp met school en goede gesprekken met mijn psycholoog. Lichamelijk is er volgens mijn fysiotherapeut niet echt iets wat mijn hoofdpijn kan verklaren. Ik heb ook al een paar jaar een bril dus het kan ook niet aan mijn ogen liggen. Ook heb ik al een ct scan en een mri scan gehad. Daaruit bleek dat ik een sinusinfectie had hier ben ik aan geopereerd en ook dit is dus niet meer iets wat mijn hoofdpijn kan veroorzaken. Ik heb verschillende pijnmedicaties geprobeerd maar niks helpt tot nu toe. we merk ik dat als ik iets koels op mijn hoofd leg dat het iets eter wordt en dit is ook zo als ik iets zouts eet. Al mijn dokters vinden dit raar en kunnen het niet verklaren. Er was zelfs 1 die zei dat dat niet kon en dat ik niet tegen hem moest liegen. Nu wou ik dus vragen of iemand nog een idee heeft wat mijn hoofdpijn nou wel zou kunnen veroorzaken omdat ik er ondertussen helemaal klaar mee ben en het me steeds meer begint te belemmeren in het dagelijkse leven.

  Geschreven door Liz op
 135. Ik zou graag iets meet info hebben.
  Ben je wel eens bij een neuroloog geweest?
  Heb je over- of ondergewicht?
  Hoe zwaar ben je en wat is je lengte?
  Doe je aan sport?
  Hoeveel en wat drink je per dag?

  Geschreven door Tandor op
 136. Hallo Me naam is rob ben 25 en heb al en jaar last van zeurende hoofdpijn van af me nek naar de rechter kant van me oog het begon toen ik egt en zware migraine kreeg dat ik dacht dat ik flauwviel kan geen eens normaal douchen zonder te hyperventileren ben al en paar keer naar de fysio geweest maar heb er nog steeds last van is het verstandig om en fhoto van me nek te maken of heb het egt met spier spanning te maken,?

  Geschreven door Rob op
 137. ik heb een dochter van 18 jaar heeft vanaf haar geboorte altijd problemen met haar oren gehad laatste paar jaar heeft ze bijna altijd hoofdpijn in 2010zijn er foto’s gemaakt geen mri maar gewoon foto’s daar kwam niets uit ook heeft ze de laatste tijd last van haar neus je mag haar neus stukje tussen haar ogen niet aanraken omdat dat pijn doet wie heeft dit ook

  Geschreven door anoniem op
 138. Hallo Allemaal,

  Ik heb nu al 5 weken een ontzettende druk boven op mijn hoofd en voor hoofd.
  Mijn rechter ooglid trilt steeds.
  Het is een irritant gevoel.
  Heb tintelingen in handen en vingers en soms in gezicht.
  Internist en neuroloog denken aan chronische hyperventilatie.
  Heb een verzijzing gekregen naar fysio want nek en schouders zitten helemaal vast en krijg ademhalings technieken.
  Ik ben zo bang voor die druk in mijn hoofd. Hebben meer mensen hier last van?
  Oh ja ik ben 38 jaar.

  Geschreven door wendy op
 139. Hallo

  Ik heb ook al een tijdje last van hoofdpijn
  In het begin trok het naar enkele minuuten soms uuren weer weg maar nu heb ik al sinds maandag
  Hele erge hoofdpijn en het is nu bijna vrijdag
  Ik ben moe slap geiriteerd kan me niet meer consentreren en zie wazig nou heb ik een vermoede dat het door me werk komt ik werk namelijk in de schoonmaak en werk dagelijks met schoonmaak middelen heb gehoort dat je hier dus de schilders ziekte van kunt krijgen door die stoffen die in die middelen zitten je kunt er zelfs blijvende hersen letsel van oplopen en geheugen verlies ik weet soms namelijk ook niet meer waar ik over praat of anderen als ze tegen me praten ! Dus mischien als je veel poetst of schilder bent dan kan dat ook een oorzaak zijn ! Mischien heb je er wat aan.

  Geschreven door kirsten op
 140. hallo

  ik heb sinds kort

  scherpe steken door mijn hoofd

  z w rechte links middenop

  zou graag willen weten

  wat het kan zijn en wat er tegen te doen

  m vr groet Elly

  Geschreven door Mevr H Ruitenbeek op
 141. hey kan je pijn hebben in het hoofd van onstoken tanden
  ik heb stekende pijnscheuten gehad de eerste keer nu langs mijn rechterkant kramt en steekt het constant word er wa bang van zelfs
  moedeer is overleden en toen heftige steek gehad erna gebleven
  iemand raad
  anneke

  Geschreven door ann op
 142. Ik heb elke dag hele dag door hoofdpijn inderdaad bijde kanten op de slaap..maar licht verergert het wel en tis soms of ik tussen een bankschroef lig.

  Geschreven door hedwig kolkman op
 143. Hallo, ik,ben een vrouw van 41 en heb nu al drigen ontzettende hoofdpijn.het is echt ondragelijk! Het begon rechs bij mijn slaapp en zi nu weer links. Ik heb een druk op mn hoofd en het lijkt erop dat er verband ligt met mn menstruate. Wat is hier aan te doen? Ik rook en drink niet en leef vrij gezond

  Geschreven door susan… op
 144. Mijn zoon van 6 jaar klaagt al tijdje over hoofdpijn, daarbij heeft hij ook vaak bloedneuzen, die komen uit t niets ineens opzetten
  Even neus snuiten en klaar,maar toch zeker om de week wel Een Bloedneis. NU klaagt hij ook Elke dag over hoofdpijn? Graag t advies van Wat ik moet doen
  Groetjes cindy

  Geschreven door cindy vos op
 145. hoi ik ben dineke ik heb hele erge hoofdpijn ben vaak misselijk en gevoelig voor licht en geluid ik heb al een afspraak bij de neuroloog wat kan ik hebben groetjes dineke

  Geschreven door dineke op
 146. Hallo ik Ben 19 jaar. En ik heb laatste paar weken Last van hoofdpijn. Het Start Met mijn Buik Gaat naar mijn hoofd en Dan wordt ik misselijk en Dan Gaat mijn borst pijn doen.. Daarna krijg ik amper Lucht en Dan is alles weer over en Alleen mijn hoofd nog Niet ik Ben hartstikke Slap en Licht in mijn hoofd. Wat betekent dit!?

  Geschreven door Youandi op
 147. Hallo. Mijn broer had wat last van hoofdpijn het werd steeds erger op een dag was het zo erg, het was echt eng, we belde eerst het ziekenhuis maar die zeide dat het maar een virus was een dag later was hij dodd..

  Geschreven door Anoniem op
 148. Hallo lieve mensen ,ik ben aan het overwinteren op Aruba op dit moment.Ik heb al bijna twee weken af en toe hoofd pijn rechterkant bij mijn oor loop naar boven naar mijn slaap tot naar mijn hoofd ik heb boenborstel diabetisch type 2 en ik ben patient van de Salto voorbeeldnummers dus ik slik plaspillen en nageschreeuwd.ik heb medicijnen voor alles.
  Irbersartan150mgr Metoprolol 200mgr Netvoeding 500mgr Hijdrochloorthiaside 25 mgr Pantoprazol 40 mgr Acenocoumorol 1mgr 5 tabletten per keer alles is 1keer daags mMethformine 2keer daags .

  Mijn vraag kan de hoofdpijn van deze combinatie komen, het is veel wat ik slik.

  Goeie dag lieve Jensen
  Wachten op een goede antwoord
  Y

  Geschreven door Erma Imelda Hughes op
 149. Ik heb nu al vanaf zaterdag aan de rechter kant van mijn hoofd een enorme druk. Op de bovenkant van mijn kaak en slaap. Soms ook op twee plekken van mijn voorhoofd.
  De linker kant van mijn gezicht tintelt steeds.

  Wat kan ik hier mee?

  Geschreven door Joyce op
 150. Ik zou met de klachten in ieder geval naar de huisarts gaan. Het zou een ontsteking van je aangezichtszenuw kunnen zijn.

  Geschreven door Tandor1 op
 151. [quote=Gemma H][quote=Gemma ]Ik heb opeens heftige stekende pijnen in de linkerhelft van mijn schedel. Het is een kloppende pijn die de hele dag doorgaat.
  Moet ik me zorgen maken en naar de huisarts gaan ?
  Normaal heb ik nooit hoofdpijn. Gisteren is het begonnen.

  Bedankt, GH[/quote][/quote]

  Geschreven door Gemma op
 152. Aangezien dit klachten zijn die je normaal nooit hebt zou ik wel even contact opnemen met de huisarts cq huisartsenpost

  Geschreven door Tandor1 op
 153. ik heb vaak last van hoofdpijn altijd zit de hoofdpijn aan de zelfde kant links is dat ook normaal, of moet ik me zorgen om maken

  Geschreven door jolanda op
 154. Het zou een vorm van migraine kunnen zijn. Ben je met de klachten wel eens bij de huisarts geweest? Hoe lang heb je de klachten al?

  Geschreven door Tandor1 op
 155. @Valene volgens mij hen je problemen met je dieptezicht. K zou het toch effe chekke bij de dokter.

  Geschreven door anoniem op
 156. Volgens mij was dat een hersenvliesontsteking, als je daar niet op tijd bij bent dan ga je dood. Maar hoofdpijn is een heel ongebruikelijk symptoom. Meestal is het oorpijn en versuft zijn enzo…

  Geschreven door anoniem op
 157. Het zou een vorm van migraine kunnen zijn. Ik zou je adviseren om inderdaad terug te gaan en een verwijskaart voor de neuroloog te vragen.

  Geschreven door Tandor1 op
 158. Bijna elke ochtend tot ik paracetamol neem, vurige rode wangen en dan later zeer zware links zijdige hoofd pijn, boven het oog.
  Specialist kan ik pas 14 mrt. Bezoeken. In verband met netelroos en noten allergie.
  Begin mij ongerust te maken.

  Geschreven door Hennie op
 159. het zou inderdaad een allergische reactie kunnen zijn, maar helaas zul je toch even moeten afwachten.

  Geschreven door Tandor1 op
 160. Hoi!

  Ik ben 15 jaar en heb 3 jaar geleden een trap op mijn neus gehad waardoor mijn neusbotje tegen mijn hersenen is geschoten. Hierdoor had ik een hersenkneuzing.
  Nu drie jaar later heb ik nog steeds dezelfde hoofdpijn en zit mijn neus altijs vol en heb ik een druk op mijn neus.

  Ik ben al naar de huisarts geweest, naar het ziekenhuis voor een scan, maar daar zagen ze niks.

  Weet iemand wat ik er aan kan doen?

  Geschreven door Merlin op
 161. Hallo Merlin.
  Ik zal je vraag doorsturen naar de KNO arts.
  Je krijgt nog een antwoord. Dat kan wel enkele dagen duren.

  Geschreven door Tandor1 op
 162. Hallo,

  heel erg bedankt! Ik ben zelf ook naar KNO arts geweest maar die heeft niet veel onderzocht! We waren van plan naar een andere te gaan, maar mijn moeder twijfelde nog! Ik wacht deze af! Beda kt!

  Geschreven door Merlin op
 163. hallo , ik heb blijvende hoofdpijn dat maar niet weggaat. maar het is een andere pijn dan dat ik normaal heb als ik hoofdpijn heb. het lijkt of er continu op mijn schedel wordt gedrukt.. wat kan dit zijn? ik heb er heel veel last van .. en soms lijkt het ook net alsof ik wegval

  Geschreven door de lima op
 164. Moeilijk te zeggen wat het zou kunnen zijn.
  Ga eens met je klachten naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor1 op
 165. Beste,
  Ik ben een meisje van 24 en zit de laatste tijd met een raar gevoel in mijn hoofd.
  Ook mijn darmen en maag doen raar. Ik bn ook de laatste tijd
  vergeetachtig en dat vind ik zou vreemd. Bn nu ziek geweest
  En ben 4 dagen niet buiten geweest. ik moest daarstraks iets
  uit mijn auto nemen en ik voelde mij echt draaierig en Had
  precies kei zware benen. Echt raar. Ben ook momenteel naar de kinesist ant gaan voor mijn spanningshoofdpijn. Maar nog
  niet echt resultaten. Kan iemand mij helpen? .

  Geschreven door anoniem34 op
 166. Spanningshoofdpijn en wellicht een virusinfectie (griep) is een vervelende combinatie. Dus uitzieken en toch nog even naar de kinesist blijven gaan. Het kan wel even duren voordat er resultaat is.

  Geschreven door Tandor1 op
 167. Dank u voor de informatie. Dus ik hoef mij verder ni teveel zorgen temake over mijn
  vergeetachtig situatie? Ik dacht al even aan dementie ofzo..
  maar op mijn leeftijd? Of zou dat kunnen?

  Geschreven door anoniem34 op
 168. Dementie kan op jonge leeftijd wel voorkomen maar dat is toch zeer uitzonderlijk.
  Ziek een paar dagen goed uit. Dan nog wat kine en volgens mij zal het dan beter gaan. Als dat niet zo is ga dan even langs bij de huisarts.

  Geschreven door Tandor1 op
 169. Halli

  Ik heb al bijna zeven dagen drukkend gevoel in mijn hoofd op.1plek link achter. Ik had Ik waar last van mijn nek. Huisarts zegt dat er spieren vast zitten en daarom aan aan mijn schedel trekt.

  Nu diclofinac gehad. Twee keer in genomen maar merk Nog geen verschil. Ben ik bang dat ik een hersentumor heb tis zo vreselijk zeurend gevoel.

  Geschreven door Deb op
 170. De problemen gaan ook niet over van de diclofenac. Dat is alleen maar een pijnstiller. Ga voor de spierklachten naar de fysiotherapeut.

  Geschreven door Tandor1 op
 171. ik heb al 3 weken last van hoofdpijn aan de rechter kand van mijn hoofd.
  zou het een hersentumor zijn ?

  Geschreven door demi op
 172. Een hersentumor is wel meteen heel erg fors. Er kunnen ook nog andere oorzaken zijn. Ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 173. Geachte heer/mevrouw,

  3 maanden geleden was ik verkouden en mijn spatdaders in mijn voorhoofd begonnen te tikken. Ik heb elke dag hoofdpijn en mijn spataders stoppen niet met tikken. Als ik een pijnstiller inneem dat begint mijn voorhoofd over een uur te tikken. Het doet meestal aan de rechterkant pijn, soms doet het heel erg pijn dat ik zelfs niet kan slapen. Mijn schedel doet aan de rechterkant heel erg pijn en ik weet niet wat ik heb.

  In afwachtig van uw antwoordt.

  Geschreven door Bluegirl op
 174. Het zou heel goed kunnen zijn dat je een bijholte ontsteking hebt. Ik adviseer je om met de klachten naar de huisarts te gaan.

  Geschreven door Tandor op
 175. Ik heb al twee jaar lang non stop hoofdpijn en ik ben bij de neuroloog geweest heb medicijnen gekregen (amitriptyline 25mg) maar dat helpt niet. Ook ben ik al onder behandeling geweest bij verschillende fysiotherapeuten zonder succes. Ook ben ik onder behandeling geweest bij een osteopaath zonder succes. En uit een CT scan komt ook niks. Mijn hoofdpijn zit vaak aan de kanten bij mn slapen en op mn voorhoofd en dat trekt naar achteren. Altijd als ik opsta word ik ligt in mn hoofd en zie ik een paar seconden niks meer, dit komt niet omdat ik een te laag HB heb want dat is getest. Ik vraag me echt af waar deze hoofdpijn vandaan komt. Want ik ben het wel zat na 2 jaar. Kunnen jullie mij helpen? Alvast bedankt!

  Geschreven door Nienke op
 176. Dat is natuurlijk wel heel vervelend. Is je bloeddruk goed? Heb je nog andere lichamelijk klachten of ziekten? Hoe oud ben Je?

  Geschreven door Tandor op
 177. Denk eraan dat uw klachten ook van een gluten-allergie afkomstig kunnen zijn. Ik zelf ben namelijk 15 en had al jaren last van hoofdpijn en allerlei rare kwaaltjes. We zijn naar fe pneumoloog geweest, dan naar de neuroloog en blijkt dat ik een zware allergie aan gluten heb. Sinds ik een gluten-vrij dieet volg is mijn hoofdpijn quasi over

  Geschreven door Anoniem op
 178. Ja mijn bloeddruk is gewoon goed en verder heb ik nergens last van, alleen ik word s ochtends wakker met hoofdpijn en ik kom vaak moeilijk in slaap door de hoofdpijn. Ik ben 16 jaar, en ik drink en rook niet.

  Geschreven door Nienke op
 179. Nienke,
  weet je of je veel en hard snurkt?

  Geschreven door Tandor op
 180. Ik snurk helemaal niet, haha is getest. En het ligt ook niet aan knarsen van mn tanden. Het is een groot raadsel!

  Geschreven door Nienke op
 181. Dan is het inderdaad een groot raadsel. Ik zou dan ook niets meer kunnen bedenken dat je klachten zou kunnen veroorzaken. Je zou hooguit nog kunnen vragen of er een MRI gemaakt kan worden van hoofd en nek.

  Geschreven door Tandor op
 182. Hallo,
  Ik ben 21 jaar en ik heb nu sinds een week een vreemde hoofdpijn. Het is niet aanhoudend maar het steekt in mijn linker hersenhelft. Het zijn een aantal steken en dan weer en paar minuten niks of soms een halfuur niets. maar dan heb ik weer een paar pijnlijke steken.

  Ik weet niet wat het is, als ik het opzoek op internet dan komt het neer op een tumor ofzo.

  Het is steeds het zelfde plekje echt steeds de zelfde pijn. het begon met pijn als ik mijn kaak bewoog maar nu is er de hele dag door al.

  Enig idee wat het is.?
  Groeten
  Jongen van 21.

  Geschreven door Anonieme jongen op
 183. Het zou kunnen dat het een ontsteking is van een zenuw in je aangezicht. Ga eens met je klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 184. Ik heb een stekende pijn aan de linkerkant van mijn hoofd ik weet niet of het hier mee te maken heeft maar als iemands dat weet hoor ik het graag. Ik denk dat het met iets ergs te maken heeft maar dat weet ik niet ben nog niet zo oud en me vader en moede zeggen dat ik niet altijd zo. Negatief moet denken kan iemand helpen wat ik nu moet doen?

  Geschreven door Anoniempjee op
 185. Hoofdpijn kan natuurlijk nog veel meer andere oorzaken hebben. Je hoeft daarbij ook niet meteen aan het aller ergste te denken. En dat zullen je ouders waarschijnlijk bedoelen. Maar als je de klachten al langer hebt of vaker hebt is dat wel een reden om even bij de huisarts langs te gaan.

  Geschreven door Tandor op
 186. ik heb 3 maanden geleden hevige hoofdpijn gekregen, dat ik mijn hoofd moet vasthouden. ik voelde dat er water in beide zijden van het hoofd in een buis rent. Gisteren avond had ik het weer. Wat kan dat zijn??

  Geschreven door shuri op
 187. Dat is moeilijk te zeggen zo. Er kan vocht achter je trommelvliezen zitten. Ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 188. Hallo allemaal
  Ik loop al weken met een hele rare hoofpijn
  Heb pijn achter op me hoofd aan de rechter zijkant ongeveer bij me oor kan die pijn Amber verdragen en heb het gevoel of er iets op klappen staat nu heb ik sinds twee weken als ik die pijn heb dat ik op me voorhoofd een zwelling krijg die doet niet echt pijn maar lijkt steeds groter te worden ook voel ik me steeds beroerder.
  Heeft iemand dit of weet iemand wat het kan zijn?

  Geschreven door Wendy op
 189. Geen idee, maar ik denk wel dat het een klacht is waar je mee naar je huisarts moet gaan.

  Geschreven door Tandor op
 190. Dank je wel voor je bericht! En weet dat ik eigelijk eve naar me huisarts moet maar stel het steeds uit weet niet waarom want wil toch weten wat het is maar denk toch stiekem bang.

  Geschreven door Wendy op
 191. Met uitstellen kom je er natuurlijk niet achter. Je moet ook niet meteen bang zijn.
  Probeer je er overheen te zetten en maak een afspraak met je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 192. ik heb sinds een paar dagen, als ik van uit zitten/liggen opsta er na een paar +/- 10 seconden een erg pijnlijke kloppende/stekende pijn krijg in mijn hoofd… deze verdwijnt dan ook weer snel, maar ben wel even uit mij doen…

  Geschreven door patries op
 193. Het is mogelijk dat je bloeddruk niet helemaal in orde is. Ga even naar je huisarts en laat je bloeddruk even controleren.

  Geschreven door Tandor op
 194. beste me dochter heeft nu al 3dagen steken in haar hoofd ze slaapt ook niet veel de steken zijn als een scherp voorwerp in het hoofd de pijn ga weg en komt terug

  Geschreven door goethals natascha op
 195. heb begon met achteraan pijn in hoofd, naar boven toe en voelt net koud aan. het is nu al van 30 december…

  ben al naar de dokter geweest, en die zei dat ik zenuwpijn heb en van lange duur. heb ook vitamine b moeten nemen.

  maar nog steeds dezelfde klachten.
  sta er mee op en ga ermee slapen. de ene keer zit het boven mijn hoofd en dan rechts, ook opzij en aan mijn rechtse wenkbrauw. wel nog nooit links gehad.

  ik heb soms zo schrik dat ik een beroerte zou krijgen… pfff

  Geschreven door isje op
 196. beste naar dokter geweest geen zorgen maken me dochter is vermoeideid en stress

  Geschreven door goethals natascha op
 197. beste duw eens aan u kkakbeen als die ook zeer doen is het de vermoeidheid en stress

  Geschreven door goethals natascha op
 198. beste heb je ook kaakbeen pijn zo ja als je er op duw en op je hoofd een bepaalde deel waar je op duwd niet te hard dan is het vermoeidheid en de stress

  Geschreven door goethals natascha op
 199. Hallo,

  Ik heb al zo’n drie jaar links op mijn achterhoofd een lichte lijn en drukkend gevoel. Dit heb ik alleen als ik op dat gedeelte van mijn hoofd lig of als ik eraan zit. Ik heb verder af en toe last van hoofdpijn maar niet dat het opvallend vaak is of dat ik denk dat het er mee te maken heeft. Wel ben ik ontzettend moe. Dit al echt heel erg lang. Bloed laten prikken maar er is verder niks uit gekomen. Heeft iemand wnig idee of ik me zorgen moet maken of niet? Ik heb altijd gedacht, het zal wel niks zijn. Maar ik voel de "pijn" steeds vaker.

  Geschreven door Loes op
 200. De klachten zouden veroorzaakt kunnen worden door een irritatie van een zenuw. Ga met de klachten naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 201. ik heb dat ook gehad ben zelf naar een genezingsdienst gegaan..ze hebben gebeden voor mij. ik heb er nu geen last meer van

  Geschreven door enter your name…joan op
 202. Hoi dokter.
  Ik ben bang dat ik een hersentumor Heb want ik heb altijd hoofdpijn en beetje duizelig en als ik mijn.ogen beweeg is dat niet fijn.
  Wat heb ik?

  Geschreven door …… op
 203. Het kan migraine zijn,maar ook je ogen kunnen een probleem zijn. Ga met de klachten naar je huisarts en laat dan ook je ogen controleren.

  Geschreven door Tandor op
 204. Hallo , ik heb al een paar maanden klachten van misselijkheid, pijn in mijn botten, hoofdpijn , snel uitgeput, vergeet dingen en hoofdpijn.
  Wat kan dit zijn en/of moet ik doen?

  Geschreven door anomiem- op
 205. Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen wat het is, maar ik denk wel dat het goed is om naar je huisarts te gaan met de klachten.

  Geschreven door Tandor op
 206. Beste,
  Ik heb nu al 4 dagen de volgende symptomen:
  vanaf 21u heb ik beginnende last van hoofdpijn, in de nacht begint de koorts, ik wordt dan volledig nat wakker. Neem ik paracetamol 1g in en dan voel ik me heel de dag goed. nu voel begint nog wat keelpijn erbij…Wat zou dit zijn?

  Geschreven door Jamal op
 207. De griep? Dat lijkt mij tenminste erg voor de hand liggend gezien de klachten.

  Geschreven door Tandor op
 208. Beste,

  Ik heb sinds 3 weken geleden last van verschillende klachten.
  Van het begin tot nu heb ik 3 aanvallen gehad waarvan mijn huisarts en spoedarts het vermoeden hebben dat ik lijdt aan hyperventilaties/ paniekaanvallen en/ of stress. Nou heb ik verschillende klachten
  Waaronder:

  Maagklachten
  Geen energie
  "rillerig gevoel
  Al 3 weken een loopneus, zit verder niet verstopt.
  Hoofdpijn met name aan de zijkanten (vooral links) en een heel klein beetje aan de bovenkant
  Diaree
  Het gevoel alsof ik niet helemaal Door adem. Terwijl dit volgens mij, en testen wel blijkt

  Zolang ik lig zijn de klachten gelukkig minimaal, maar zodra ik ga staan voel ik me energieloos, krijg ik een beetje hoofdpijn met als gevolg dat ik de eerste paar minuten wazig zie (kan niet echt focussen) ik voel een soort druk op de aderen in mijn neus, en voel me ook lusteloos.

  Wat ik wel merk is dat als ik onder de douche ga ik mezelf wel weer redelijk goed voel, zonder uitstralende klachten

  Ik heb een bloedonderzoek gehad, waaronder ook de b12 getest was en deze uitslagen waren gelukkig goed, hier heb ik me wel flink wat zorgen voor gemaakt. Verder maak ik me nu ook wel eens zorgen dat er iets niet goed in mijn hoofd kan zitten gezien de klachten en de reacties op Internet.

  Mijn vraag is wat verstandig is om te doen, gezien de klachten die op zijn komen spelen. Ik ben verder nog niet met een psycholoog of therapeut in aanraking geweest. Verder gebruik ik ook geen medicijnen of pijnstillers.

  Ik ben zelf 22 jaar en vraag me nu dus af wat verstandig is voor mij

  Geschreven door Tom van hoof op
 209. Beste Tom,

  Je klachten passen wel goed bij hyperventilatie. Spanningen en stress kunnen de oorzaak zijn. Maar ook een zelf aangeleerde verkeerde ademhaling. Er zijn 2 opties:
  1. Als je veel last hebt spanningen en stress laat je dan verwijzen naar een psycholoog.
  2. Als het gaat om een verkeerde ademhaling ga dan naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in hyperventilatie.

  In de columns over angst die ik heb geschreven kun je ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen vinden die je dus ook kunt gebruiken bij hyperventilatie.

  Als je een aanval krijgt en dus dat gevoel hebt dat je onvoldoende lucht in je longen krijgt waardoor je dieper moet gaan ademhalen kun je die aanval afbreken door een simpele oefening. Adem rustig 5 tellen door je neus in en 10 tellen door je neus uit. Blij dit herhalen totdat je voelt dat het weer afzakt.

  http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

  Geschreven door Tandor op
 210. Hallo Katrien,

  Heel vervelend zo’n hoofdpijn. Moeilijk te zeggen waar ze vandaan kan komen. Het lijkt wel op migraine klachten. De arts die dat zou kunnen/moeten onderzoeken is dus de neuroloog. Vraag dus een verwijskaart bij de huisarts en ga naar een neuroloog die gespecialiseerd is in migraine. op de website van het ziekenhuis kun je die informatie vinden.

  Geschreven door Tandor op
 211. Dat is heel goed mogelijk. Hoe oud ben je?

  Geschreven door Tandor op
 212. Als je 23 bent zou je niet meer moeten groeien. Wat zegt de dokter hierover?

  Geschreven door Tandor op
 213. Als je inderdaad nog steeds blijft groeien zou er iets aan gedaan moeten worden. Heb je al een afspraak gemaakt met de neuroloog?

  Geschreven door Tandor op
 214. Ik kan heel goed begrijpen dat je er bang voor bent. Maar er zal toch iets aan gedaan moeten worden. Daarom lijkt het me ook verstandig om toch zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de neuroloog om te zien wat er aan gedaan zou kunnen worden.

  Geschreven door Tandor op
 215. Dat is moeilijk te zeggen. Alleen een onderzoek dmv bijvoorbeeld een MRI kan daar uitsluitsel over geven. Er zal eerst moeten worden vastgesteld wat er precies aan de hand is. Dat doet de neuroloog. Als dat dan is vastgesteld kan pas worden gekeken welke oplossingen ervoor zijn.

  Geschreven door Tandor op
 216. Deze site is juist bedoeld om vragen te stellen.

  Voordat je je nou helemaal druk gaat maken over een eventuele operatie, is het verstandig om eerst maar eens naar de neuroloog te gaan en te laten onderzoeken wat er precies aan de hand is. Of een operatie nodig is zal dan pas moeten blijken. Het is wel belangrijk dat je zo snel mogelijk naar de neuroloog gaat.

  Geschreven door Tandor op
 217. Succes!
  Laat even wat weten als je bij de neuroloog bent geweest.

  Geschreven door Tandor op
 218. Ik snap heel goed dat je bang bent. Maar uit hetgeen vandaag gebeurde is dan wel duidelijk dat er iets aan gedaan moet gaan worden.

  Ik wens je sterkte en natuurlijk beterschap.

  Geschreven door Tandor op
 219. Je bent nu in ieder geval op een veilige plek en er gaan onderzoeken plaats vinden om de oorzaak op te sporen. Wat er dan aan gedaan moet worden zal dan na morgen duidelijk worden.

  Geschreven door Tandor op
 220. Ik zal morgenvoormiddag aan je denken. laten we hopen dat het allemaal snel is opgelost en voorspoedig gaat verlopen. In welk ziekenhuis ben je?

  Geschreven door Tandor op
 221. Nou dat haar is wel het kleinste probleem. Dat groeit weer na hoor.

  Geschreven door Tandor op
 222. Dat snap ik natuurlijk wel, maar daar wordt het probleem niet mee opgelost. Er zal toch iets aan gedaan moeten worden.

  Geschreven door Tandor op
 223. Dat is goed om te horen.
  Even volhouden dus. Ik wens je in ieder geval sterkte voor morgen en succes!
  En natuurlijk beterschap.

  Geschreven door Tandor op
 224. ik ben 15 jaar en zie heel zelden aan de rechterkant wazig en krijg even later heftige hoofdpijn en dan gaat het later over wat kan het zijn? dit is al de 4e keer dat ik het heb en deze keer ging het met misselijkheid tepaard.

  Geschreven door Anoniem op
 225. ik bedoelde gepaard sorry hahah:)

  Geschreven door Anoniem op
 226. Als de misselijkheid te paard ging zou dat niet slecht zijn dan was je ze kwijt LOL

  En nu even serieus:
  Het lijkt op een migraine aanval. ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 227. Hoi
  Ik ben 12 bijna 13 jaar en ik heb nog nooit zo’n hoofdpijn gehad. Alles wat ik doe doet pijn. En ik ben een paar per dag erg misselijk. Elke keer heb ik kots nijgingen alleen het komt dan niet. En ik heb 1keer veel overgegeven. Ik kwam 2 dagen eerder al onder de douche vandaan en ik had in 1 keer een vlekje die ik nog nooit heb gezien. Iets van rood paars niet groot. Toen ging ik 1 of 2 dagen later in bad om dat ik er hoofdpijn had en misselijk was.toen had ik in 1keer allemaal van die zelfde vlekjes op mijn armen. Iets van 10 per arm ofzo maar in mijn gezicht was er niet meer. Toen ging ik uit bad en toen trokken ze weg later op de daag ging ik met mijn zusje in bad en ik daar waren ze weer. Toen ik een die nacht in bed lag begon ik in een keer helemaal te snaken kon me zelf niet stil houden, ik had het niet koud. Daar voor had ik al dat ik de hele avond kippenvel had, inhad het niet koud. Ik voel me ook in een keer helemaal zwak ofzo ben ik niet maar zo voelt het. In mijn armen mijn benen en in mijn rug. Ik zou echt niet weten wat ik heb, misschien u?

  Groetjes

  Geschreven door ROBIN op
 228. Dat lijkt op een virusinfectie. Wat zeggen je ouders ervan?

  Geschreven door Tandor op
 229. Nou die wisten het niet wat ik had

  Geschreven door ROBIN op
 230. En hoe is het nu?

  Geschreven door Tandor op
 231. Bedankt voor het antwoorden!

  Ja het gaat nu wel beter

  Geschreven door ROBIN op
 232. Hallo ik ben froukje de geyter en ik heb last van linkerkant van mijn hoofd dat doe daar veel pijn ben al bij de dokter geweest en ik heb bloedarmoede waar komt die pijn vandaan

  Geschreven door Froukje op
 233. Hallo Froukje

  De bloedarmoede zou de oorzaak van de hoofdpijn kunnen zijn

  Geschreven door Tandor op
 234. Hallo, ik ben 16 jaar en voel een rare druk op mijn voorhoofd, wanneer opzoek op internet wat het kan zijn zie ik steeds tumor staan wat me best bang maakt. Paracetamol helpt niet en ik heb er ook niet iedere dag last van

  Geschreven door melis op
 235. Ik denk niet dat je meteen in paniek hoeft te raken. Als je neusverkouden bent kan et een bijholteontsteking zijn. Maar ook migraine is mogelijk. Ga met de klachten ven langs bij de huisarts

  Geschreven door Tandor op
 236. Ik ben een meisje van 14 jaar.
  ik heb al een ongeveer een anderhalf
  jaar het gevoel dat er een soort van
  dingetje los zit in mijn hoofd. het zit net boven mijn slaap en een beetje aan de buitenkant van mijn hoofd. ik heb er soms last van, soms is er niets aan de hand. ik heb geen pijn of zoiets maar vooral als in een stille ruimte ben hoor ik een tikje als ik met een bonk tegen de grond aan kom ofzo. het zit aan allebei de kanten en soms aan de ene kant meer dan de andere. ik weet niet wat het is en of het hoort of niet. ik heb er verder geen last van. geen pijn of steken of hoofdpijn. ik ben gewoon bang dat er iets los zit ofzo.
  reageer alsjeblieft!

  Groetjes
  P.

  Geschreven door Anoniem Meisje op
 237. Hoofdpijn heeft ook vaak te maken met stress enzovoort. Onvoldoende daglicht, helaas kunt u hier weinig aandoen. Beste oplossing is contact opnemen met uw huisarts.
  Voor eventuele doorverwijzing naar het ziekenhuis. Veel water drinken helpt ook nog wel eens bij hoofdpijn.
  Ik hoop dat ik een beetje heb kunnen helpen.
  Groetjes leerling verpleegkundige.

  Geschreven door LeerlingVerpleegkundige op
 238. Hoi, ik ben zelf 18 jaar heb nu al 2 weken lang hoofdpijn aan die rechterkant en rechtsboven me oog ik val moeilijk in slaap en word snachts vaak wakker als ik dan opsta heb ik spierpijn in me armen, schouders en nek en begint de hoofdpijn opnieuw Iemand weet wat dit inhoud ? Groetjes.

  Geschreven door Kimberly op
 239. Dat is moeilijk te zeggen, misschien krijg je de griep. Ga eens langs bij de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 240. hevige pijn achter rechter oor rechts
  ter hoogte bovenkant oor.
  wat is de oorzaak?

  Geschreven door verkest Gilberte. op
 241. Moeilijk te zeggen. Misschien een oorontsteking. Ga even naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 242. Hallo iedereen,
  Ik heb afgelopen 2 weken ongeveer 6 1/2 uur geslapen op een schooldag en ik heb tijdens de lessen heel veel drukking in mijn (achter)hoofd gevoeld. afgeopen nacht heb ik goed geslapen, maar nu voel ik nog een drukking rechts achter in mijn hoofd.
  Ik ben bijna 17 jaar en ontzettend bang voor een tumor of iets dergelijks. Daarom durf ik oo niet naar de huisarts te gaan. Moet ik nog een paar dagen goed slapen en dan kijken hoe het gaat, of meteen naar de huisarts?

  Geschreven door Chaya op
 243. Ik zou eerst maar eens proberen enkele dagen goed te slapen. Je hebt gewoon te weinig geslapen.

  Geschreven door Tandor op
 244. Ik heb last van hoofd pij aan de rechter achter zijde van mijn hoof wat houd dat in

  Geschreven door Thijs op
 245. Volgens mijn moeder en mentor heb ik het erg druk gehad de laaste tijd en heb nu een zeer stijven hoofd huit en nek en schouder pijn

  Geschreven door Thijs op
 246. Je nek- en schouderspieren kunnen deze klachten heel goed veroorzaken.

  Geschreven door Tandor op
 247. De doktert dacht dat ook ik ga morgen even op bezoek bij de huis arts wat zouw ik er tot die tijd aan te kunnen doen fijn voor je reactie

  Geschreven door Thijs op
 248. Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan. Die kan er iets aan doen.

  Geschreven door Tandor op
 249. En een massage en ’s dit dan een hersen tumor hof niet want men nek is net zo hard als en blank

  Geschreven door Thijs op
 250. goedemiddag dokter ik hoor 24 uur een wasmachine geluid aan mijn linker helft thv oog kas moet ik me zorgen maken

  Geschreven door mohamed… op
 251. Het zou een probleem met je gehoor kunnen zijn. Ga eens langs bij de huisarts en laat je oor nakijken.

  Geschreven door Tandor op
 252. Daar ben ik weer de dokter zij dat het niks ergs is maar is dit dan een tumor of niet met deze klachten

  Geschreven door Thijs op
 253. Hallo Thijs,
  Als de dokter heeft gezegd dat het niets ernstigs is, is het zeker GEEN tumor.

  Geschreven door Tandor op
 254. Oke fijn voor uw reactie kan het kloppen dan je de stijf hijd im je nek en schouders nog aantal dagen of weken kan blijven en hoofdpijn blijft veroor zaken

  Geschreven door Thijs op
 255. Dat kan heel goed Thijs. Daarom zou het misschien goed zijn om naar de fysiotherapeut te gaan. Die kan er iets aan doen .

  Geschreven door Tandor op
 256. Mooi ik ben nu door 2slimmen mensen op men Gmak gesteld suuper bedankt als ik vragen heb kom ik weer langs strekte voor de andren

  Geschreven door Thijs op
 257. Kam het wel eens zijn met die klachten dat je klijn beetje druk achter de ogen hebt

  Geschreven door Thijs op
 258. Ook dat is mogelijk Thijs.

  Geschreven door Tandor op
 259. En een heel klein beetje licht in je hoofd

  Geschreven door Thijs op
 260. Ook dat is heel goed mogelijk.

  Geschreven door Tandor op
 261. Ik zie nu aven toe wat stretjes vooor men linker oog

  Geschreven door Thijs op
 262. Je had al wat druk achter je oog, dus dat zou kunnen. Laat wat aan je nek- en schouderspieren doen.

  Geschreven door Tandor op
 263. Oke maar nu is het meer kloppende hoofd pijn

  Geschreven door Thijs op
 264. Zal ik zeker doen

  Geschreven door Thijs op
 265. Druk is weg heb nu zwaarden oog leden,maar nu beging ik me echt zorgen te maken ik raak in paniek

  Geschreven door Thijs op
 266. Het is mogelijk dat je een migraine aanval hebt. Neem een paracetamol en ga even liggen.

  Geschreven door Tandor op
 267. Ben nu opschoof ga wel effen in de Aula zitte

  Geschreven door Thijs op
 268. Mensen, als je allergieen hebt, en je hebt hoofdpijn, kan je een allergie opbouwen. Ik heb sallicylaten allergie. Als ik fruit eet of heel veel ander voedsel krijg ik hoofdpijn en blaren/ wondjes op mijn tong. Misschien even testen als dit herkenbaar is?(:

  Geschreven door Merlin op
 269. Ik heb gistren voor het slaapen gaan een paracetamol op en ik werd vanochtend wakker en de pijn was bijna weg,behalve als ik heel hard schut met mij hoofd van links naar recht ik voel me ook niet duizelig wat houd dit in [color=fuchsia][/color][color=blue][/color]

  Geschreven door Thijs op
 270. Thijs,
  Het lijkt er toch op dat je een migraine aanval hebt gehad. Ga volgende week even naar de huisarts en bespreek dit met hem/haar

  Geschreven door Tandor op
 271. Ik heb nu nog allen pijn als ik men hoofd heel hart schut maar ik ben volgende week met school weg dus dat moet de week erop dan maar

  Maar dit is echt niks ernstig

  Geschreven door Thijs op
 272. Voor de rest kan ik ook gewoon functie neerpen ik train gewoon en speel gewoon wedstrijde voetbal

  Geschreven door Thijs op
 273. Je kunt en moet gewoon alles doen. Zorg wel dat je paracetamol bij de hand hebt voor als je hoofdpijn zou krijgen. Het is niets ernstigs maar wel vervelend natuurlijk.

  Geschreven door Tandor op
 274. loop al een jaar met heel veel hoofpijn rond wazig zien ben bang dat het een hersentumor is maar wordt niet geholpen door de huis arts

  Geschreven door anja op
 275. wat moet ik hier mee doen is gewoon niet om uit tehouden en geef ook allemaal over

  Geschreven door anja op
 276. Als je al een jaar met heel veel hoofdpijn loopt, vraag dan de huisarts om een verwijzing naar de neuroloog.

  Wat is heel veel hoofdpijn? Hoe vaak heb je ze?

  Geschreven door Tandor op
 277. iedere dag

  Geschreven door anja op
 278. Dat is dan wel heel vaak.
  Ga dus terug naar je huisarts en vraag een verwijzing naar de neuroloog.

  Geschreven door Tandor op
 279. Ik heb gistren 38,4 koorts gehad en ben ik vroeg naar bed gegaan en had van ochtent een normaal grades maar hoe komt dit dan heb aven toe last van men beuk bui pijn

  Geschreven door thijs op
 280. Misschien heb je een virusinfectie opgelopen. Wellicht een buikgriepje

  Geschreven door Tandor op
 281. Mijn vriendin heeft nu 3 weken last van Hooft pijn. De pijn komt van uit haar linker oog. Ze is al bij de huisarts geweest. Neusspray en paracetamol. Maar is 3 weken neusspray niet schadelijk? Haar huis arts zegt hier gewoon mee door te gaan???
  Hoe kan ik haar helpen?

  Geschreven door Mikey op
 282. 3 weken neusspray kan geen kwaad hoor. Maar als de klachten onverminderd blijven aan houden, wel weer terug naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 283. beste , ik heb kloppende hoofdpijn langs de linker kant achter , hevig bij bukken of naar links kijken
  wat kan dit zijn
  groetjes

  Geschreven door Van Loon Francois op
 284. Dat klinkt als migraine. Ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 285. Ik ben meisje van 13 jaar oud ik ben moe ik heb duizeligheid
  en ik heb hoofdpijn. maar ik zit achter de ipad is dat slecht ?

  Ik hoop dat uwe deze mail antwoord

  Geschreven door cagla op
 286. Als je teveel achter je ipad zit wel ja.

  Geschreven door Tandor op
 287. ik heb altijd hoofd pijn ik ga er mee slapen en ik sta er mee op en ik heb da al ongeveer 3maand en ik heb ook veel en dikwijls een druk boven de ogen

  Geschreven door monique stevelinck op
 288. Hallo Monique,
  Hoe oud ben je?
  Ben je met de klachten ook al bij de huisarts geweest?

  Geschreven door Tandor op
 289. Ik heb als ik me goed herinner de pijn die ik zo ga beschrijven een paar keer vaker gehad in het verleden.
  Bij mijn kruin iets meer boven op het hoofd in de rechtse hersenhelft heb ik vorige week tot 2x toe (1x ’s avonds 1x ‘middags) een stekende precieze pijn gehad. Nu vandaag heb ik deze pijn weer gevoeld zowel 1x aan de rechter kant als aan de linker kant. Ik ben 21 jaar en leef niet ongezond maar ook niet perfect gezond volgens atletische maatstaven.

  Ik heb geen last van misselijkheid, duizeligheid of pijn/drukkend gevoel in m’n nek of andere delen van mijn hoofd.

  Toch hebben al die berichten die ik op internet heb gevonden als ik hoofdpijn achterhoofd intyp mijn angstig gemaakt en wilde weten wat jullie er van dachten?

  Geschreven door Jimmy op
 290. Hallo Jimmy,

  De klachten zouden veroorzaakt kunnen door een vorm van migraine, maar spanningshoofdpijn kan een oorzaak zijn. Dat is moeilijk te zeggen zo. Ben je met de klachten wel eens bij de huisarts geweest?

  Geschreven door Tandor op
 291. In de binnenkant van mijn oog (het onderste flapje zegmaar) zat bij mij een grote buld, ik ben naar de huisarts gegaan en die heeft het weggesneden, als je bang bent voor naalden dergelijks je word verdoofd met druppels, dan met een prik daar voel je niks van door de verdovende druppens, dan zetren ze een klem rondom de bult en halen zo het bultje weg, bij mij was de oorzaak een verstopt talgkliertje… bij mij zaten er twee dus moest k nog een keer naar de doketer, als mensen dit herkennen, naar de huisarts, het gaat niet vanzelf weg maar is volgends mij ook niet gevaarlijk of iets dergelijks[color=fuchsia][/color]

  Geschreven door chantal op
 292. Ik heb al 2 maanden hoofdpijn ik ben al naar de huisarts geweest maar die wist het niet ik ben nog maar 11 jaar en ik wil graag dat het ophoudt weet u wat dit is?

  Geschreven door Indi op
 293. Dat is moeilijk om dat zo te zeggen.
  Ga terug naar de huisarts en vraag om een doorverwijzing

  Geschreven door Tandor op
 294. Hallo
  vraagje ik heb al een hele tijd hoofdpijn in me achterhoofd rechts ben een paar weken bij de acupunctuur geweest en heet daar wat naaldjes gezet voelde gespannen aan in de nek maar daar ben ik mee gestopt voelde me daar niet lekker bij en vanaf die tijd vooral savonds last van een soort hoofdpijn Kunt u mij vertellen wat dat II s maak me zorgen
  Vriendelijke groet
  Wil

  Geschreven door wil op
 295. Dat is moeilijk te zeggen. Het lijkt erop dart er iets niet helemaal goed is gegaan met de acupunctuur. Ga met de klachten eens naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 296. Ik bleek toch een hersentumor te hebben , mijn hoofdpijnklachten – clusters
  een andere vorm van hoofdpijn destijds werden nooit serieus genomen door mijn huisarts , was stress etc jaren later de epilepsieaanval en daarna werd de tumor ontdekt in de CT scan zo groot als een sinaasappel zo,n 9 cm.

  Geschreven door ELS op
 297. ik heb 4 dagen al stekende hoofd pijn kan het door een te trage schildklier komen

  groetjes Dineke

  Geschreven door dineke van zijp op
 298. ik heb al 4 dagen stekende hoofdpijn kan het door een te trage schildklier komen

  en wat is er aan te doen

  Geschreven door dineke van zijp op
 299. Ik heb een vraag ik kreeg gisteren opeens een paar steken in m’n hoofd waardoor ik daarna hoofdpijn had en nu doet het linkerdeel van mijn gezicht pijn een beetje z’n doof gevoel en als ik eraan kom voelt het branderig aan weet misschien iemand wat dit is

  Geschreven door Anoniem op
 300. Het zou een ontsteking kunnen zijn van de aangezichtszenuw. Ga langs bij de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 301. Ik heb ook zon bult, gewoon een talgbult, niet ernstig. Je kan het, als je er echt flinke hinder van ondervindt, laten weghalen. Maar dit is absoluut niet noodzakelijk. Ga voor 100% zekerheid toch maar even langs huisarts.

  Geschreven door Bas op
 302. Dubbelzien, kotsmisselijk, vreselijke hoofdpijn, geen evenwicht meer kunnen houden etc. En zelfs dan is een hersentumor niet 100% zeker

  Geschreven door Bas op
 303. Sanne,

  Dit is waarschijnlijk hyperventilatie door teveel stress. Rustig aandoen verhelpt de klachten.

  Geschreven door Bas op
 304. Misschien een hoop stress of heel erg druk.

  Geschreven door Vul uw na op
 305. ik heb hoofd pijn gekreeg aan mijn rechter kent van mijn hoofd bijn 2 dagen dat doest pijn ken je aub help me

  Geschreven door rafi op
 306. Je kunt een paracetamol nemen tegen de pijn. als de klachten blijven aanhouden ga dan naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 307. Hallo,
  Ik heb al 3dagen hppfdpijn, 1ste dag heel erg en koorts, de rest van de dagen veel hoofdpijn als ik met me ogen naar boven wil kijken, naar onder, naar links, of naar rechts, ik hoop dat iemand er een verklaring voor heeft.

  Geschreven door Dani op
 308. Dat lijkt op en virusinfectie. Griepje. Voor de pijn kun je eventueel paracetamol gebruiken. Voor de rest is het een kwestie van uitzieken. Als de klachten over enkele dagen nog niet weg zijn, of als ze erger gaan worden neem dan even contact op met de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 309. Mooi stuk,alleen,mijn vader, die overleden is aan een hersentumor graad 4, had weldegelijk hoofdpijn als eerste klacht. Maar daarbij moet ik wel vermelden dat het dan echt gaat om onuitstaanbare , niet te houden hoofdpijn. Mijn vader bezocht amper een dokter maar ik zie het beeld nog op mijn netvlies dat mijn vader snachts echt schreeuwde en door het huis heen rende: "ik heb NU een dokter nodig! deze pijn is ondragelijk!". dus inderdaad moet je niet denken bij elk hoofdpijntje dat je mogelijk een hersentumor hebt,dat is absoluut niet het geval

  Geschreven door P. op
 310. hallo , ik heb sind enkele weken een raar gevoel in mijn hoofd ttz aan de linkerkant is het gelijk het lichtjes verdoofd is ,het duurt maar enkele seconden ,gaat weg om daarna terug te keren ,heb ook al meerdere scheuten aan mijn ogen gehad ,vind je het nodig om de dokter te raadplegen ?
  Ik maak me wel ongerust

  Geschreven door Dryepondt Carine op
 311. Als je aanhoudende klachten het en je daar zorgen over maakt, ga dan inderdaad naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 312. ik heb constant pijn aan mijn linkerkant van mijn hoofd en dat heb ik nu 1 jaar ik ben daarvoor naar de huisarts gegaan maar hij heeft mij niet geholpen. Wat zal dat zijn die pijn?

  Geschreven door Vul uw naam in…Nabila op
 313. Dat is moeilijk te zeggen.
  Je moet in ieder geval wel terug gaan naar de huisarts en vragen om een verwijzing naar de neuroloog als je daar al zo lang last van hebt en de huisarts er niets aan kan doen.

  Geschreven door Tandor op
 314. Hallo, ik ben een meisje van 15 jaar en bij mij hebben ze 3 jaar geleden gezegd dat ik margarine heb, maar ij heb de laatste 3 dagen zeurende hoofdpijn aan mijn recht deel van mijn hoofd, en ik vroeg me af of ik naar de dokter moet of dat dot vanZelf overgaat
  Mvg susie

  Geschreven door susie op
 315. Het kan een migraine aanval zijn. Als de klachten blijven aanhouden ga dan inderdaad even naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 316. Het is nog steeds zo maar nu als ik lach begint het ook pijn te doen, ik ben echt heel ongerust want zoiets heb ik nog nooit meegemaakt

  Geschreven door susie op
 317. Op naar de huisarts dus. klinkt nog steeds als een migraine aanval

  Geschreven door Tandor op
 318. Hoi ik heb de laatste tijd last van kloppende hoofdpijn.ik denk niet dat het migraine is. Alhoewel ik wel op het moment een beetje gevoelig voor licht en geluid ben maar ik moet niet braken en ik ben ook niet misselijk ofzo.kan iemand mij helpen ik weet niet wat het is

  Geschreven door Donna op
 319. Het zou toch migraine kunnen zij hoor. Of spanningshoofdpijn. Ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 320. Hoi ik ben 27 en heb al 4 weken last van zware hoofdpijn en druk op me oor het word steeds erger de kno arts weten het niet neuroloog weet het niet en dokter niet ook heb ik een ontsteking onder me kies in wortelpunt we dachten het komt daar door de kaak chirurg zeg weer dat me kaak gewricht niet goed is maar dan nog raat dat ik steeds om valt me evenwicht niet goed en durf niet na buiten niks ziten elke keer binnen als ik na buiten gaat of hoor veel geluid autos en vrachtwagen krijg ik een druk op me linker oor enduizelig en val steeds om zweterig handen en voel me eng thuis ook en ben ook heel angstig maandag ga ik na de dokter toe verder onderzoeken ik moest toen onder mriscan alleen krijg hyperventilatie eronder dus stopte ermee mischrien dat jullie iets weten . Het was gewoon op een dag gekomeb en daar voor had ik steken aan me hart maar voelde me nog goed ging overal heen en opeens storte ik in elkaar zo erge hoofdpijn en oor dat de medicijnen niet helpen paracetemol niet onsteking pillen niet en pillen van de tanderts niet tegen onsteking niemand weet wat het is

  Geschreven door Vul samanta op
 321. Ik krijg erge hoofdpijn als ik op mijn hoofd
  lig, op mijn achterhoofd. Het voelt alsof er iets wordt afgesloten ofzo. hoe kan dit?

  Geschreven door anna op
 322. Het kan zijn dat er iets niet goed gaat met je nekspieren of je nekwervels. Maar dat is zo niet te zeggen. Ga dus naar je huisarts en laat ernaar kijken

  Geschreven door Tandor op
 323. Hallo ik heb een vraagje over hersentumor deze laatste maanden heb ik heel veel last aan mijn hoofd heb al pijnstillers genomen maar soms helpen niet ik heb hoofdpijn en voel me zo moe en mijn emotieties veranderen soms verdrietig soms niet en zo verder schrijven en spreken is ook lastig geworden soms heb ik moeilijk mee en k had een soort epileptsie nu nog altijd soms trilt mijn arm zomaar of soms val ik lijk flowmaar voel mij ver van dezs wereld net als ik hier mentalis niet ben. Kunnen jullie mij hier helpen ben bang om naar dokter te gaan

  Al vast bedankt

  Geschreven door hoda op
 324. Ik heb een vraagje laatste tijd heb heel veel pijn aan mijn hoofd soms neem ik pijnstiller die mij wel niets doen ikvoel me altyd zo moe of emotioneel verandert snel soms heb ik een soort epileptie aan mijn arm of been kan moeilijk praten of schrijven nu kunnen jullie me helpen ben bang om naar dokter te gaan al vast bedankt

  Geschreven door hoda op
 325. Als je wilt weten wat er aan de hand is zul je toch naar de dokter moeten.

  Je wilt enerzijds wel weten wat er aan de hand is maar durft vervolgens niet naar de dokter. Beetje vreemd…

  Geschreven door Tandor op
 326. Ik heb al 9 dagen koppijn soms alleen aan mijn rechterkant soms heb ik dat aan 2 kanten dat veranderd zich altijd en als ik wakker word voel ik ook soms duizelig ik ben na de dokter geweest en hij zegt dat het niks is hij zegt dat komt van stres

  Geschreven door mario lopez op
 327. Typ hier uw bericht…[quote=pascalevan beukering]ik heb een grote buld bij mijn oog wat moet ik doen???????[/quote]

  Echt wel weghalen hoor. Ik dacht ook dat het geen kwaad kon maar het kan juist gevaarlijk zijn, juist omdat het dicht bij de oog is. iets met zenuwen die bij het oog zitten.

  Geschreven door Liz op
 328. Heey ik heb last van een drukkende stekende hoofdpijn op mijn linker wenkbrauw. Weet iemand hoe dat heet of wat je daar tegen kan doen?.

  Geschreven door Denise op
 329. Moeilijk te zeggen.
  Het zou een bijholteontsteking kunnen zijn. Als de klachten blijven aanhouden ga dan naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 330. ik ben 80 jaar en neem al 55 jaar stopjes perdolan er voor soms ook anderen en valium geen dokter kan mij helpen zal er mee moeten leven heb veel stres en denk zelf de laatste dagen aan zelfmoord maar stop op tijd met te veel valium voor de kinderen
  voor mij vind ik het niet erg meer toch oud

  Geschreven door Marijke De GreefVul uw naam in op
 331. Help me wie op wie weet wat ik heb 6 weken terug storten ik inelkaar dokters en zieke huis weten niet wat het is neuroloog niet kno arts niet maar ik heb zeker veel stres gehad en nog maar die dag deed ik nog alles voelde me best wel oke, alleen steken in me hart paar dagen maar ik dacht hyperventilatie weer of zo, Ik was buiten en voelde me niet goed het leek net alsof ik ging vallen en leek net of ik geen zuurstof kreeg in me hoofd en ging trillen en dacht dat ik dood ging en kreeg ook benauwt dus ambulance gebeld nou ze kwamen en ze zeide je heb een hyperventilatie heel extreem later ging het een beetje alleen slapen dacht ik van dalijk word ik niet meer wakker me angst was heel erg nu nog ik ging na de dokter want had ook last van me oor een druk dus ze zei je moet na de neuroloog hij zei we doen mriscan ik kreeg daar onder een hyperventilatie dus hij trokte me eronder verdaan later zei de dokter nou dan doen we tog ct scan met contrast alleen kreeg ik erge allergie allemaal ballen in me gezicht dus moest gelijk daar ff blijven en ze hadde spul ingespoten tegen de contrast in de nacht nog dikke ogen ik weer na eerste hulp gegaan had erg pijn en kreeg prednison maar na 2 dagen was ik gestopt want hield erg veel vocht vast en was hele elende 4 dagen later krijg de uitslag we zien niks maar op ct scan kunnen ze niet alles op zien heb ik gehoort ik moet als nog mriscan nu willen ze met een roesje doen maar ben erg bang dat ik dood gaat of in blijf hangen of iets ? Ik ben erg bang dat ik dalijk een hersenbloeding tumor heb of zo Ik kan me moelijk voor centreren en kan niet eens na buiten want geluid is irritant en licht ook weten jullie mischrien wat ik heb we zitten nu 6 weken verder en heb zware hoofdpijn soms duizelig en raak alles ff kwijt als iemand paniekerig doet raak ik gestrest en zo zware hoofdpijn al zoveel medicijnen gehad help niks ook ben ik erg moe en geen zin in iets laat ma aub weten als iemand dit herkent

  Geschreven door sam op
 332. Hallo ik ben een meisje van 18. 4 maanden geleden kreeg ik in 1 sec een paniek aanval sinds dien ben ik totaal veranderd opeens ben ik lesbisch hou niet meer van mijn vriend wil opeens een kind. Ik dacht eerst dat ik een man was aan de binnen kant. Zelfmoord gedachtes. Depressie huilbuien en hoofdpijn. Rusteloos. Heb een mri gedaan omdat ik denk dat het een hersentumor is weet iemand nog meer wat het kan zijn of iemand hier ook ervaring mee ? K

  Geschreven door marieke verhagen op
 333. Ik den k dat je psychisch een beetje inde war bent door je paniekaanval. Op een hersentumor lijkt het helemaal niet. Laat je door de huisarts naar een psycholoog verwijzen.

  Geschreven door Tandor op
 334. ik zit al bij een psycholoog maar dat helpt niet.

  Geschreven door marieke op
 335. Ik maak regelmatig lang vliegreizen..Tijdens het langzamma dalen van de kist ervaar ik veel pijn in de oren Ik geeuw, gaap, kauw kauwgum, niks helpt. De pijn blijft hevig, en trekt vanaf mijn rechteroo=r naar het midden van mijn achterhoofd. Dat doet nog meer pijn. Was de laatste keer zo bang dat er een ader of iets zou knappen in mijn achterhoofd.
  Weet iemand een oplossing voor de pijn? Bedankt!

  Geschreven door liz op
 336. dag, ik heb al een paar dagen vreselijke steken aan mijn rechterkant van het hoofd en straal uit bij mijn slaap en uit mijn oor.
  zelfs aanraking aan mijn hoofd doet pijn ook het aanraken van mijn haren,zoals de haarworetel,

  mvg aziza

  Geschreven door aziza op
 337. Ga eens met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 338. Hallo allemaal ik heb de nu al een jaar last van hoofdpijn niet elke dag maar well heel vaak en als ik hoofdpijn heb dan duurt het meestal 2 tot 4 dagen en het is ook heel heftige hoofdpijn alsof er iets van binnen groeit, heb ook heel veek problemen met dingen onthouden,evenwicht houden,concentratieproblemen,vindt het ook moeilijk om mensen te begrijpen, en de hoofdpijn wordt ook steeds heftiger, zou dit een hersentumor kunnen zijn ??????

  Geschreven door Jan op
 339. Je klachten doen mij eerder denken aan migraine aanvallen. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing naar de neuroloog.

  Geschreven door Tandor op
 340. Hallo allemaal ik ben een meisje van 16 jaar, ik had 3 weken geleden last van hartkloppingen ik hoorde precies mijn hart in mijn keel bonken en toen kwam het hevige hoofdpijn en kort ademen een paar dagen later kreeg ik een bobbel in de linkerkant van mijn nek. Ik ben naar de huis arts gegaan maar ze zei dat mijn bloeddruk goed is en dat die bobbel vanzelf weggaat. e had gelijk maar nu voel ik me benauwd en ik krijg uit het niets een branderig gevoel in mijn onderbuik boven mijn borsten en rechterbeen weet iemand wat het is of heeft iemand ervaring gehad met deze symptomen? Alvast bedankt !

  Geschreven door Irina op
 341. Het zou kunnen dat je door de stress bent gaan hyperventileren. Dat zou je klachten wel kunnen verklaren. Probeer de ademhalingsoefeningen en de spierontspanningsoefeningen eens uit op:
  http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

  Geschreven door Tandor op
 342. Ik heb al 8 dagen last van hoofdpijn. Soms ben ik voor het slapen gaan een beetje rillerig naar verder voel ik mij goed en aan eetlust geen gebrek. Ik slik nu 8 paracetamols per dag. De klachten worden niet minder. Dus blijf ik paracetamol gebruiken.
  Ik heb wel een twee keer een biertje op maar die smaakt niet. Ook heb ik vandaag voor het eerst geen koffie op.
  Wat kan ik doen?

  Geschreven door Vul uw naam in…W. Fromm op
 343. Ik denk dat goed zou zijn om met de klachten naar de huisarts te gaan.

  Geschreven door Tandor op
 344. ik heb sinds een aantal weken een hevige hoofdpijn in mijn nek en mijn hele hoofd , als ik mijn hoofd beweeg is het net of ik
  ja hoe zal ik het noemen , het wordt alleen erger als ik me beweeg . ik zit aan de diclofenac kalium en ibuprofen de hele dag om aan die helse pijn te verzachten , om ff geen hoofdpijn te hebben. ik heb pillen gehad van de ha maar die waren op en ik heb er nog steeds last van . af en toe moet ik mijn beide handen op mijn hoofd leggen en drukken om die helse pijn niet te voelen , echt mijn hele hoofd explodeert . het komt van de rand net onder mijn schedel achter . daar zitten een paar zere plekken , mijn slaap doet ook heel zeer als ik er opdruk . eerst kwam de pijn van de rand en de linker kant van mijn hoofd inmiddels het hele hoofd , het gaat niet over door de pillen . elke dag die helse pijn wens ik niemand toe , zelfs de ergste vijand nog niet . bah hoe KOM ik er vanaf want ik wil van die pillen af . HELP

  Geschreven door NATASHA ILONA op
 345. Ga terug naar de huisarts als de klachten aanhouden en vraag dan een verwijzing naar de neuroloog.
  Het is overigens beter om de diclofenac te combineren met 500 mg paracetamol. Dus 3 x per dag 1 diclofenac samen met 500 mg paracetamol.

  Of 3 x daags 1 ibuprofen samen met een paracetamol van 500 mg.

  Geschreven door Tandor op
 346. herseninfarct

  Geschreven door a smits… op
 347. Ik heb een hersen een infarct gehad en nog heel suf hoort dit

  Geschreven door a smits… op
 348. [quote=hanneke]heb een vraag mijn kind van 4 heeft al 3 weken dagelijks pijn in het achterhoofd en bonzende pijn wat kan hier de oorzaak van zijn??[/quote]

  Geschreven door a smits… op
 349. Wanneer heb je die infarct gehad en hoe oud ben je? Ben je niet in behandeling bij de neuroloog?

  Geschreven door Tandor op
 350. Dat is een moeilijke vraag….
  Is je kind gevallen?

  Geschreven door Tandor op
 351. Ik heb 6 maanden last van raar gevoel in mijn hoofd. Op bepaalde plekken extreme druk, net of mijn hersenen bij elkaar worden getrokken. Ben de hele tijd heel wazig voor Mijn ogen,afwezig kan me niet concentreren op dingen. Vooral boodschappen en koken is heel vermoeiend. Het is heel vermoeiend om ergens naar te kijken. Je kan het geen hoofdpijn noemen. Maar echt extreme druk gevoel in mijn hoofd en steken. Ben ook extreem moe waardoor ik amper lang op mijn benen kan staan.
  Heb ook branderig gevoel tussen mijn borsten ( slokdarm) en onder mijn linkerborst. En extreme pijn in mijn onderrug.
  Mijn spieren van mijn hele lichaam doet zeer en voel me slap. Heb ze weinig energie dat ik bijna mijn bed niet uit kom. Sinds kort heb ik ook last van branderig gevoel met plassen en lichte bloed in urine. En het prikkel gevoel uit mijn clitores is verdenen ik kan tijden het vrijend niet meer op gewonden raken. En mijn tepels zijn ook niet meer gevoelig.

  Ik heb verschillende onderzoeken gehad.
  Uitgebreide bloed onderzoek, hartfilmpje. Maar die waren allemaal goed.
  Is iemand misschien bekend met deze klachten??

  Geschreven door annoniem op
 352. Hoe oud ben je?
  Heb je veel spanningen of stress?

  Geschreven door Tandor op
 353. Kan een pseudo tumor sereberi een echte tumor worden?

  Geschreven door Hanan op
 354. Hallo, ik heb sinds vorige week laat van drukkende hoofdpijn aan de linkerkant in me achterhoofd. Deze pijn is wel constant, wordt niet erger tijdens sporten en soms is hij even weg. Ik weet dat ik hiermee naar de dokter moet maar kent iemand deze klachten? Of weet iemand wat het zou kunnen zijn?

  Geschreven door eva op
 355. Het is natuurlijk moeilijk kom daar zo iets over te zeggen. als de klachten aanhouden, ga dan even naar je huisarts.

  Geschreven door John Leppink op
 356. Hoi Marieke,
  Weet je inmiddels al wat meer over wat er met je aan de hand is?

  Geschreven door hopeloos op
 357. Hoi samantha,
  weet je inmiddels iets meer over wat er aan de hand was?

  Geschreven door nikki op
 358. Denk eens aan een chronische blaasontsteking.

  Geschreven door wolfje op
 359. Hallo,
  Heb van vorige week last van lichte druk/hoofdpijn in mijn hoofd. Ook kom ik iedere nacht rond 1.30-3h wakker en kan ik vanaf dan bijna niet meer slapen. Vorige zondag had ik verschrikkelijke hoofdpijn, had zelfs een last om te voetballen..
  Nu loop ik al bijna twee weken moe rond. Last van zware ogen/licht hoofdpijn/telkens wakker komen s nachts.
  Nu weet ik niet of ik hoofdpijn krijg doordat ik niet meer voldoende kan slapen.
  Zou ik toch best een afspraak maken met mijn huisdokter? Maar veel zal mijn huisdokter me niet kunnen helpen zeker?
  Alvast bedankt

  Geschreven door Jens op
 360. Als je aanhoudende klachten hebt is het goed om even naar de huisarts te gaan.
  Slaaptekort kan natuurlijk de hoofdpijn in stand houden.

  Geschreven door John Leppink op
 361. 3 Aanvallen in een week is veel, maar helaas wel mogelijk.
  De vermoeidheid en het slecht slapen kunnen daar ook een gevolg van zijn. Er zijn meer mensen die na een migraine aanval meer eetlust hebben en dus meer eten.

  Geschreven door John Leppink op
 362. ik heb heel vaak stekende hoofdpijn en vanochtend bij gym toen verkrampte mijn grote teen (dat deed zo veel pijn)

  Geschreven door Sara op
 363. en mijn lichaam is ook heel erg slap als mijn ouders me aanraken dan doet het gelijk pijn, na de hockey ben ik heel erg uitgeput en kan dan niet meer op mijn benen staan

  Geschreven door Sara op
 364. Ga dan eens naar je huisarts met de klachten.

  Geschreven door John Leppink op
 365. Hallo , ik heb nu al een jaar elke dag hoofdpijn, paracetamol helpt niet ibruprofen ook niet niks helpt , ik ben ook vaak moe en heb brandende ogen zo nu en dan. Weet iemand hier meer van..

  Geschreven door melis op
 366. Misschien is het goed om eens naar de huisarts te gaan met de klachten en je ogen eens te laten meten bij een opticien.

  Geschreven door John Leppink op
 367. Dit heb ik al gedaan en met mijn ogen is alles oke , omdat ik nog erg jong ben gaan ze van niks ergs uit maar voor mij is het erg vervelend elke dag hoofdpijn zonder te weten wat de reden daarachter is, heb ook veel last pijnlijke gewrichten

  Geschreven door melis op
 368. Als de klachten blijven aanhouden zou ik toch teruggaan naar de huisarts.

  Geschreven door John Leppink op
 369. Hoi Melis,
  Ik ken niets van de bekende pillen helpen.
  Alleen MAXALT SMELT Tabletten zijn heelerg goed .Maar de huisarts schrijft ze niet graag uit ,dus je moet echt duidelijk maken dat je
  ze nodig hebt.

  Geschreven door Rick op
 370. Mijn zusje lijdt al 20 jaar aan ondraaglijke dagelijkse migraine. Talloze behandelingen, onderzoeken en medicatie gehad. Niets helpt. Ze is nu “uitbehandeld” en heeft een zelfmoordpoging gedaan omdat ze niet meer met deze pijn kan leven. Voor ons onverteerbaar … er moet toch IETS zijn wat deze pijn veroorzaakt?

  Geschreven door zusje op
 371. Meerdere malen gedaan , denken dat het pschygisch is loop nu al een halfjaar bij de pschyloog maar merk geen verandering en ik weet dat het niet pschygisch is.. het enige wat ik tekens krijg te horen is datxze het niet weten , maar mn hoofdpijn is de laatste tijd zo erg dat mn ogen er van branden en ik elke ochtend kotsmisselijk wakker wordt , iemand een idee,?

  Geschreven door melis op
 372. Ik ben een meisje van 12, en ik heb nu al langer dan 2 maanden elke dag hele erge hoofdpijn, en ook ben ik elke dag heel moe en ziek ik vaaak wazige vlekken voor mijn ogen bij het opstaan als ik even zit ofzo… Op school krijg ik vaak di.gen ook helemaal niet mee omdat ik dan niet oplet omdat ik daar dan veel te moe voor ben en te erge hoofdpijn heb… Ook met gym gaat mijn hoofd helemaal bonken… Ik ben al bij de dokter geweest en die heeft bloedgeprikt alleeen ze hebben niks gevonden en nu moet ik een hobfdpijnvoekje bij gouden weet iemand misschien iets over deze klachten?

  Geschreven door annoniempje op
 373. Dat is moeilijk te zeggen. Er zal verder onderzoek gedaan moeten worden naar de oorzaak. Het hoofdpijnboekje is in ieder geval alvast een begin.

  Daarnaast zou een meting van je ogen niet verkeerd zijn. Misschien dat je zicht minder is geworden, waardoor je regelmatig hoofdpijn hebt.

  Geschreven door John Leppink op
 374. Ja., maar ze hebben ook al naar mijn ogen gekeken en er was niks mis mee, en mijn mentor wilde gisteren mijn boekje eebs zien en ze zei dat t echt niet nornaal is… En ze zei ook dat ik in elke les meer lag dan zat, en dat ik echt niet meer vrolijk ben enzo…

  Geschreven door annoniempje op
 375. Moeilijk te zeggen wat de oorzaak kan zijn. Je zult helaas even moeten afwachten totdat je met het hoofdpijnboekje met de dokter bent geweest. Heel vervelend voor je

  Geschreven door John Leppink op
 376. Ik ben 19 jaar en ik heb al meer dan drie maanden hoofdpijn. De hoofdpijn is constant! Hij verdwijnt heel soms maar 9 van de 20 is die aanwezig. Ik heb het alleen aan de linker kant. Het bonkt/ steekt/ zeurende hoofdpijn/ de dokter denkt dat het geen migraine is.. Ik ben door verwezen naar de neuropeloog. Als bijwerking heb ik kokhalzen.. Heb dit sinds dat een familielid is overleden. Herkent iemand zich terug hierin? Pijnstillers helpen niet!

  Geschreven door Esmona op
 377. Dat lijkt dan toch meer dat je klachten te maken hebben met verdriet en spanning. Laat de neuroloog zijn of har onderzoeken doen. Kijken wat er uit gaat komen. Als er niets uit komt zou ik een verwijzing voor een psycholoog vragen.

  Geschreven door John Leppink op
 378. Ik heb de laatste tijd erg hoofdpijn aan de linkerkant (van hoofd) en ik heb ook vaak een traanoog aan de kant waar de hoofdpijn zit! Wat is het?

  Geschreven door Liam op
 379. Het is bonkende stekende hoofdpijn!

  Geschreven door Liam op
 380. Het kan een ontsteking zijn.
  Ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door John Leppink op
 381. Ik zeg maak je geen zorgen gewoon is een chek up van je hoofd maken als er niks is moet je er gewoon mee leven , ik zit ook al jaren met stekende klopende dagen durende hoofdpijnen maar je wat ga je doen ?

  Geschreven door Muro op
 382. Ik begrijp u heel goed , maar ha kan ook niks doen en een neuroloog ook niet als er niks te zien is op scan! Ik heb dat pijn al jaren ben nu 40 j dokter zegt het komt van de stress en ja pillen helpen die pijn niet verlichten, ik raad u aan u nek goed laten masseren en s’avonds iets warm op zetten helpt bij mij.

  Geschreven door Muro op
 383. Laat is nakijken of je astma hebt. Van Inspanningsastma wordt je verschrikkelijk moe en de hoofdpijnen komen dan van het te kort aan zuurstof even als het slecht concentreren en een slechte conditie. Je kunt er zelfs misselijk van zijn, veel koud hebben en maar weinig eten (geen trek hebben).

  Geschreven door Hulp op
 384. Al weleens bloed laten prikken op ziekte van pfeiffer of bloedarmoede

  Heb dezelfde klachten gehad en had toen ziekte van pfeiffer

  Geschreven door Jel op
 385. hei,ik ben een meisje van 11 jaar. ik heb heel vaak hoofdpijn achter in mijn hoofd. het bonkt meestal achterin. ik heb er heel erg last van. het gaat dan ook wel 4 uur door ofzo. en daarna word je smorgens weer wakker met barstende hoofdpijn… weet iemand raad? huh? nu ook ineens achterin mijn linkeroog?! help me!

  Geschreven door kay op
 386. Als je er veel last van hebt, ga dan met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door John Leppink op
 387. Ik ben een 32 jarige vrouw. Ik heb soms last van mijn hooft. Ik vind het erg dat ik als mijn hooft duw, doet dat ook erg pijn. Ik ben al een paar keer bij de docter geweest. Maar geen echt dianose. Wie mijn kan helpen?

  Geschreven door s.nepali op
 388. Probeer eerst even duidelijk te omschrijven welke klachten je hebt.

  Geschreven door John Leppink op
 389. Laat je eens nakijken op ziekte van Lyme. Vooral dat van je gewrichten doet me hieraan denken. Deze ziekte geeft tal van vage klachten. Je kan misschien ook fybromyalgie hebben. Vraag een verwijzing bij je ha dn laat het es goed uitzoeken. Bij beide ziektes hoor je nl vaak dat het tijden duurt voordat ze dit gevonden hebben.

  Geschreven door Koffie Kaatje op
 390. Dit klinkt mij niet als “psychisch” in de oren. Je moet je goed laten nakijken in het ziekenhuis! Laat je ha je doorsturen naar een uroloog, misschien iets aan je nieren..? Bloed plassen is altijd een reden om je goed te laten nakijken door de uroloog!

  Geschreven door Koffie Kaatje op
 391. is je schildklier nagekeken? Misschien een probleem in je hormoonbalans? Je kan ook even na laten kijken of je genoeg vitamines opneemt uit je voeding, evt. kan het zijn dat je te weinig zuurstof krijgt, door allerlei onschuldige oorzaken. Internist of Neuroloog kunnen je verder onderzoeken en er is een speciaal centrum voor slaaponderzoek bijv., het kan zijn dat je slaapcyclus niet goed loopt, je slaapapneu hebt, etc etc, dan ga je daar een paar uur of een nachtje slapen met een EEG zeg maar aan dopjes op je hoofd en kunnen ze kijken of je slaapkwaliteit wel ok is.

  Dat kan soms heel makkelijk verholpen worden.

  Verder kan het zin dat je last van je nek hebt of iets hartklachten? dat geeft ook hoofdpijn.

  Een nek-hernia, of een simpelere beklemming geeft hoofdpijn, wat vaak met fysio weer heel goed kan worden verholpen. Hernia s gaan vaak ook zelfs na zeer lange tijd weer weg en kunnen steeds terug keren.
  Allergieen?

  Geschreven door Rowan op
 392. wbt hartklachten, kan het een onschuldig iets zijn, wat met medicatie wat kan verminderen, vaak is het weten van de oorzaak en het accepteren, al verlichtend bij hoofdpijn.

  Dan als laatste kan je onbewust dingen niet verwrrkt hebben uit je verleden, wat dan als hoofdpijn naar buiten komt, of boosheid ,verdriet, kunnen ook als hoofdpijn naar buiten komen, dan bedoel ik niet dat je een solk-probleem hebt, maar dat je per ongeluk de emotie niet aan gaat en je lichaam het uit met hoofdpijn,wat niet hetzelfde is als spanningshoofdpijn, en wat een haptonoom goed met kan kijken of je daar last van hebt, deze raakt je hoofd aan, bij het opwekken van emoties om te zien of er iets bij je bovenkomt dat er aan vast zit, tenminste het is een toegepaste techniek, er zijn veel meer technieken, mogelijk is deze al oud 😉 POTS of MCAD? Lyme?

  bijwerkingen? dat je het hebt van de pijnstillers tegen de hoofdpijn.
  heb je voor dit begon, last gehad van uitval of spraakproblem

  Geschreven door Rowan op
 393. zucht, tja….als dat niet zo is, zou ik doorzetten. Ga anders naar een centrum waar ze bekend zijn met de niet voor de hand liggende oorzaken. Maastricht doen ze dan met je elke specialist je ziet en ernaast de psychische kant onderzoeken, dan heb je evaluatie met alle artsen, en weet je zeker of het lichamelijk is of niet, of dat het beiden is, en heb je behandelplan. Verder is een klinisch genetica bezoeken ook een idee.

  Accepteer niet zomaar dat ze je met psychisch afschepen, ik heb een zeldzame ziekte en zelfs met de diagnose, 1 van de symptomen is zeer frequente migraine en andere soorten hoofdpijn, krijg ik ook dat ze me steeds psychosomatiek op plakken en de diagnose die ik heb en waar het bijhoort totaal negeren.

  Geschreven door Rowan op
 394. je kunt een disbalans hebben waardoor het opeens erger word, of het kan zijn, dat je overgevoelig bent geworden voor bepaalde voeding, dat geeft dan ook meer migraine dan normaal.

  Echter de vermoeidheid en het eten,….dat doet denken aan schildklierproblemen. en daardoor word ook je migraine erger.

  Ga even naar de dokter en laat je vitamines, hormoonniveau s en op voedsel-intolerantie nakijken.Je schildklier moeten ze de TSH en de vrije T4 prikken, als er steeds niets uitkomt kan het toch zijn dat je schildklier problemen hgeeft en kun je vragen of ze voor de zekerheid een echo maken. Bij mij waren waarden meer dan 10 jaar netjes, maar per ongeluk zagen met echo, toen ik een gezwel daar kreeg, dat ik weldegelijk een schildklierprobleem had.

  de Thyrax die ik slik geeft mij zoveel minder klachten! Je huisarts wil vast wel met je meekijken wat de beste weg is, de extreme moeheid kan ook bloedarmoede zijn of ziekte v pfeifer bijv.

  Geschreven door Rowan op
 395. even naar de huisarts. Deze kan meer dan je denkt. Deze weet ook of je mogelijk in een spiraal zit die het in stand houd.

  Geschreven door Rowan op
 396. ik zou je laten nakijken op POTS, dit is een zenuwstelsel ontregeling, die dat soort klachten,kan, geven.

  Het is goed behandelbaar. Neuroloog heeft er testjes voor .

  Geschreven door Rowan op
 397. Hoi
  Ik wordt nu al een week lang elke ochtend wakker met ernstige hoofdpijn aan de linkerkant van mijn hoofd en het lijkt uit mijn linkeroog en/of nek te komen. Mijn moeder weigert me naar de huisarts te laten en ik kan niet zelf gaan want ik weet niet eens wie onze huisarts is.
  Wel wil ze een oogtest bij me laten doen (mijn moeder) maar ik denk niet dat dat het is want dan zou je toch juist later op de dag als je ogen moe zijn hoofdpijn krijgen?
  De pijn zit ook wel een beetje in mijn kaken nu ik er over nadenk, maar echt vooral in mijn hoofd en nek. Soms gaat hij over als ik paracetamol in neem maar niet altijd.
  Weet iemand waar dit vandaan komt en/of hoe ik er vanaf kom? De dokter is dus echt geen optie.

  Geschreven door ruttemetutje op
 398. Het is moeilijk om zo te zeggen waar de klachten vandaan komen. Een oogtest is niet meteen voor de hand liggend. Je zou toch eigenlijk naar de huisarts moeten gaan. Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet dat je niet naar de huisarts mag. Dat is wel heel vreemd. Heeft je moeder ook gezegd waarom dan niet mag?

  Geschreven door John Leppink op
 399. Laatste 3 dagen ga ik echt KAPOT van de hoofdpijn.De eerste dag deed het GIGANTISCH PIJN toen nam ik meteen een paracetamol , 2e dag viel het mee maar deed nog steeds pijn dus nam ik weer een paracetamol, vandaag deed het weeeeer pijn dus nam ik weer een paracetamo, naast het hoofdpijn heb ik ook last van mn ogen ik zie allemaal zwarte vlekjes enzo bijv. ik probeerde een boek te lezen maar ik zag de helft van de woorden niet. of ik zie soms niet eens de hoofdjes van mensen. mn ouders zeggen dat het komt omdat ik veel met mn telefoon bezig ben enzo, ik weetniet wat ik moet doen willen jullie mij helpen? waarschijnlijk ga ik naar de huisarts maar ik wil nog 1 dagje kijken of het echt door mn telefoon komt, want ik ga een dagje zonder mn tel doen… please help me!

  Geschreven door anoniem op
 400. Je klachten doen mij meer denken aan een migraine aanval.
  Ga morgen even naar je huisarts

  Geschreven door John Leppink op
 401. Hallo, ik ben 17 jaar en heb een week hoofdpijn op een plek rechts boven, ik kreeg toen ik in bed lag opeens pijn op die plek de volgende dag was het over maar de volgende avond deed het weer pijn en sinds dien is de pijn niet weggegaan. Nu doet het soms pijn maar als het geen pijn doet is het er wel.. Ik voel me ook niet echt 100 ik maak me zorgen weet iemand wat dit kan zijn?

  Geschreven door Anoniem op
 402. Ga even met de klachten naar je huisarts. Die kan je dan even onderzoeken en zeggen wat er aan de hand is.

  Geschreven door Tandor op
 403. Maandag werd ik wakker met een hevige hoofdpijn aan de linker kant van me hoofd achter me oog en veel moeyen overgeven de dokter denkt dat het migraine is en dat mijn tintelingen in me arm en linker been van een spier afkomt maar de medicatie helpen niet en het is nu zaterdag en de hoofdpijn is nog steets niet weg ik heb al eens eerder migraine gehad maar toen was het niet zo hevig als nu ik maak me toch best zorgen

  Geschreven door anouk op
 404. Migraine zou toch wel kunnen.
  Als de klachten aanhouden ga dan wel terug naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 405. Hallo ik heb jaren huidaandoening lijkt op 1000 naalden op me lichaam prikt

  Geschreven door said op
 406. Ben je hier al voor naar de dokter of een dermatoloog geweest?

  Geschreven door Tandor op
 407. Weet je wat het ook kan zijn dat heeft mijn man na allerlei onderzoeken van hoofdpijnklachten lag het aan zijn ogen. Zijn ogen zijn achteruit gegaan en daar door had hij hele erge hoofdpijn klachten. Terwijl hij zelf heel goed kin kijken en hij had het nooit gedacht probeer eens je ogen te testen.

  dit is natuurlijk niet bij iedereen zo

  mvg

  Geschreven door sharmayne op
 408. Ik had vanochtend het gevoel dat ik knock out ging daarbij was ik misselijk voelde ik een bepaalde verlamming in de rechter hersenhelft en werd mijn linkerarm gevoelloos. Het was even schrikken. Ik heb ontzettend veel last van draaiduizeligheid en het is echt op sommige momenten vechten tegen flauwvallen, kan dit duiden op een hersentumor?

  Geschreven door Linn op
 409. Daar kan natuurlijk niemand zo antwoord op geven. Als je je zorgen erover maakt ga dan naar je huisarts. Er zullen toch eerst wat testen en onderzoeken gedaan moeten worden

  Geschreven door Tandor op
 410. Hoi ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb bijna altijd hoofdpijn s’ morgens het ergste vooral als het warm is heb ik vaak veel hoorfdpijn ik word er niet goed van ik be niet al naar de dokter geweest maar die zijn dat er niets aan de hand was maar ondertussen heb ik nog steed hoofdpijn weet iemand raad

  Geschreven door Tessa op
 411. Als je er toch last van blijft houden, zou ik toch weer terug gaan naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 412. Het is nu 5 jaar geleden dat mijn vriendin thuis kwam en nogal verward deed.
  Ze vertelde dat ze die morgen met hevige hoofdpijn was opgestaan en op de weg al 3 keer een bijna aanrijding had gehad .
  ’s Middags naar de huisarts die haar doorstuurde voor longfoto’s en bloed prikken , maar dat kon pas de andere dag.
  Dus foto gemaakt en bij het bloed prikken deed ze haar verhaal , de verpleegster rade haar aan naar de 1ste hulp te gaan .
  Dat hebben we gedaan en ze kwamen er al snel achter dat het toch wel iets ernstigs was,na verder onderzoek bleek ze een cva te hebben gehad , resultaat 2 weken ziekenhuis en daarna 3 maanden intern revalideren in een revalidatiecentrum.Uiteindelijk heeft ze een zeer lichte beperking er aan overgehouden .
  Dus hoofdpijn , het is soms een raadsel !

  Geschreven door Marc op
 413. Had hoofdpijn klachtw druk op bij de slapen elke avond bij dokter zij vocht achter oor.neusspray na huis druk in me hoofd bleef na week terug, had ik middenoorontsteking. Zware antibiotica na week de druk bleef soms ondragelijk weer terug ze stond voor raadsel antibiotica sloeg ni aan . nu weer neusspray moet ik maand gebruiken maar druk in me hoofd blijft nu met pijn aan linker kant pfff

  Geschreven door Ramona op
 414. Ik ben 15 jaar en was altijd heel druk en actief maar sins een maand lig ik alleen maar op de bank met hoofdpijn moe en misselijk een week of 2 geleden zijn ook mijn arm en been aan de linkerkant uitgevallen ik heb er geen gevoel meer in na 2 keer naar de dokter geweest te zijn krijg ik over 3 weken pas een mri scen de dokter denkt nogsteets dat het niks is maar ik maak me tog best zorgen

  Geschreven door anouk op
 415. Heeft de dokter nog geen bloedonderzoek gedaan?

  Geschreven door Tandor op
 416. Ze hebben 3 buisjes bloed geprikt alleen ik krijg de uitslag pas na de mri scen of het moet heel erg zijn dan bellen ze me op

  Geschreven door anouk op
 417. Dan zit er niet veel anders op dan toch maar even af te wachten

  Geschreven door Tandor op
 418. ik had 2,5 maanden lang hoofdpijn, het was in de ochtend het ergst, en met voorover bukken, alsof er een bom ontplofte. er werd mij gezegd spannings hoofdpijn. maar ik begon ook dubbel te zien na een klap op mijn hoofd, dat trok weg maar voor de zekerheid werd er een mri gemaakt, werd gebeld of ik de dag erna kon komen want ze hebben iets vreemds gezien, ik erheen. er zat een 5cm diameter bal in mijn hoofd, dat gezwel werd drie dagen laternoperatief verwijderd, en hier ben ik dan een week later nu, ik ben net te dun en had veel last van doorligolekken van de negen uur durende operatie. maar de hoofdpijn met bukken en in de ochtend zijn weg, wel is mijn zicht verminderd door de operatie, ze hebben in dat gebied een tunneltje moeten maken. verdee had ik geen enkele neurologische problemen zoals reflex verlies of gevoels verlies. het bleek gelukkig niet kwaadaardig te zijn, en heb over drie maanden een nieuwe mri om te kijken of het teruggroeit, die kans is wel degelijk aanwezig

  Geschreven door Erik op
 419. Niet als reactie bedoeld, maar wist niet waar ik anders moest reageren.

  Mijn vader heeft hevige clusterhoofdpijn. Soms ligt hij nachtenlang te huilen met pijn. Daarbij heeft hij ook nog een hernia en vaak problemen met zijn knie. Mijn moeder heeft migraine… Ik baal er soms wel heel erg van, omdat ik heel vaak meer moet doen omdat zij daar niet toe in staat zijn, maar ik probeer ze zo goed mogelijk te helpen..

  Nikita

  Ps: ik ben 13

  Geschreven door Nikita op
 420. Hallo,

  Al vanaf ik klein was heb ik migraine, slik hier ook maxalt 10mg voor en dit heeft altijd goed gewerkt. De laatste maanden heb ik last van hoofdpijn wat steeds rechts bij mijn slaap zit en achter mijn oog, deze hoofdpijn komt maandelijks op in het weekend, is snachts veel erger en duurt altijd drie dagen. Maxalt, paracetamol, advil, niets verminderd de pijn. De hoofdpijn bonkt niet, het is meer een scherpe pijn wat altijd optreed bij mijn slaap (soms links soms rechts). Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Of heeft iemand tips over medicijnen die ik kan proberen?

  Geschreven door Berg op
 421. Dat lijkt toch op een migraine aanval.
  Ben je man of vrouw?

  Geschreven door Tandor op
 422. Ik ben een vrouw

  Geschreven door Berg op
 423. “deze hoofdpijn komt maandelijks op in het weekend”
  zou dit iets met je menstruatie te maken kunnen hebben?

  Geschreven door Tandor op
 424. Nee ik slik op advies van de dokter de pil door, omdat ik inderdaad migraine krijg als ik ongesteld moet worden. Nu word ik maar 1 keer per half jaar ongesteld.

  Geschreven door Berg op
 425. Ik vraag me toch af of het niet iets me je hormonen te maken heeft.
  Ik zou je willen adviseren om het toch met je huisarts te overleggen.

  Geschreven door Tandor op
 426. Hoi Nikita,

  Wat naar om te horen. Zowel voor je ouders, als zeker ook voor jou zelf.
  Ik denk alleen niet dat je reactie opvalt tussen deze reacties.
  Misschien is het een idee om zelf een nieuwe vraag op het forum te plaatsen (met betrekking tot de hoofdpijn)
  Wat betreft dat je veel huishoudelijke taken moet overnemen: misschien is er een organisatie in de buurt die je wil helpen.
  Succes en sterkte!

  Geschreven door een wereldburger op
 427. Hallo, ik heb al ongeveer 3-4 weken last van hoofdpijn pijn zit ongeveer achter mijn rechteroog
  Het bonkt niet, geen pijn met bukken, alleen pijn als ik naar rechts of naar links ga bewegen met mijn hoofd (schudden) verder gaat alles gewoon goed. Pijn is er ook niet altijd.

  Gr hans

  Geschreven door Hans op
 428. Het zou toch een bijholteontsteking kunnen zijn.
  Ga even met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 429. Ik heb al 4 of 5 maanden last van hoofdpijn. In het begin was het een kloppende pijn aan mijn linkerzijde hoofd precies bij mijn oorgedeelte. Hier had ik veel drukte en dat voelde ik bij mijn linkeroor ook. Daarnaast heb ik ook soms brandgevoel bij me linkeroor en linkerhoofd maar dit is niet altijd zo. Het was plotseling twee weken weg en daarna kwam het terug met drukte en pijn in mijn linkerzijde. Nu heb ik veel water gedronken en is de drukte weg alleen de pijn blijft. De pijn voelt aan alsof mijn linkerzijde hoofd opgeknapt is net als hoe ik tegen een stalenbuis ben geknalt met mijn hoofd. Soms gaat het pijn weg en heb ik steken door het hele hoofd en meren deels voel ik alsof het vast loopt een soort kramp. Als dat begint wordt mijn hoofd ook zwaarder en ik maak me best veel zorgen. Ik ben naar de huisarts gegaan paar keer. Ik kreeg migraine pillen dat hielpt niet echt en later huisartsenpost gebeld die geeft aan spanningen laat je insmeren met balsem. Iemand een enige idee?

  Geschreven door Anoniem op
 430. Dat is moeilijk te zeggen. Stress en spanningen kunnen dit soort klachten wel veroorzaken. Als de medicijnen van de huisarts niets hebben geholpen, ga dan wel terug naar je huisarts. Er zal dan toch nog eens moeten worden gekeken waar de klachten vandaan kunnen komen.

  Geschreven door Tandor op
 431. Hey, ik ben een meisje van 16, ik heb al 2,5 jaar elke dag hevige hoofdpijn die aan blijft houden of erger word ook ben ik de hele dag door moe.
  Sinds 3 maanden heb ik hele erge druk tussen mijn borsten die niet uit te houden is.
  Daardoor heb ik ook moeite met ademen omdat dat zeer doet…. en kan ook nauwelijks iets eten omdat ik dan het gevoel heb dat is steeds moet overgeven…..
  kan iemand me raad geven?

  Geschreven door Ellis op
 432. Ik denk dat je met die klachten eens naar je huisarts moet gaan.

  Geschreven door Tandor op
 433. Hey, ik ben al naar de huisarts geweest. Maar hij weet nog steeds niet wat het is vandaar dat ik dit vroeg

  Geschreven door Ellis op
 434. Ja ze hebben ook een bloed onderzoek gedaan 2x zelfs en daar komt ook niks uit

  Geschreven door Ellis op
 435. Heb je de test al gedaan die ik doorstuurde?

  Ga in ieder geval terug naar je huisarts. Hij/zij moet je dan doorsturen als ze zelf niet weten wat het zou kunnen zijn.

  Geschreven door Tandor op
 436. Ik heb idd ook de test gedaan mijn score was 62 en mocht niet meer als 40 zijn….ook dat zal ik met de dokter overleggen

  Geschreven door Ellis op
 437. Als ik dan met deze uitslag naar je klachten kijk, kunnen ze dus inderdaad allemaal veroorzaakt worden door hyperventilatie.
  Dat is goed nieuws…….er is dan niets ernstigs aan de hand maar het zijn wel vervelende klachten.
  Kijk hier voor de symptomen van hyperventilatie:
  https://web.archive.org/web/20211230082704/http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

  Lees ook eens de columns over angst. Daar kun je oefeningen vinden die je ook heel goed kunt gebruiken bij hyperventilatie.
  http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

  Geschreven door Tandor op
 438. ik heb ook dezelfde probleem hele dag hoofdpijn een branderig pijn op me hoofd en acherzijde en het gaat niet weg zou iemand me hier kunnen helpen ik heb al alles gedaan maar het luk niet

  Geschreven door winta op
 439. Wat heb je tot nu eraan gedaan?

  Geschreven door Tandor op
 440. Ik heb in 2011 een vuistgrote hersentumor gehad. 80% in Gent verwijderd in Ned. vond men het te gevaarlijk.
  Nooit hoofdpijn gehad. operatieduur: 12 uur; na 4 dagen liep ik al weer met mijn honden rond.
  Verpleegsters zeiden, dat ik een medisch wonder was, dat ik er zo goed vanaf gekomen was. Geen verlammingen of zo, alleen mijn hormonen wordt geregeld met pillen, daar mijn hypofyse weg is.
  Enigste zichtbare is, dat mijn rechterooglid niet automatisch omhoog kan. De zenuw die dat regelt is door de druk van de tumor geknapt. Ik kan het alleen met mijn vingers omhoog krijgen.
  Iedere 3 mnd een MRI scan of het restant niet gegroeid is. Dit kon men niet verwijderen, vanwege 2 grote bloedvaten die er doorliepen en mijn andere oogzenuw. Was te gevaarlijk

  Geschreven door Peter op
 441. hey,
  Ik heb ondertussen al 20dagen last van hoofdpijn,dit is niet contant maar komt wel elke dag een paar keer. Medicijnen werken ondertussen al niet meer, de hoofdpijn zit verder als een band om mijn voorhoofd maar vooral bij de slapen.verder heb ik al iets langer last van buikpijnen en sinds kort doet het ook pijn om te slikken. De dokter heeft intussen al vastgesteld dat ik vitamine d te kort heb en dat ik een te lage bloeddruk heb ik ben ook heel vaak vermoeid en ben ook al eens ziek geworden van de oververmoeidheid . Weer jij wat dit kan zijn ?

  Geschreven door anoniem op
 442. Ik heb sinds mijn 20 ste een angst en paniekstoornis. Hierdoor heb ik vaak last van een onwerkelijk gevoel. Ben hiervoor in therapie geweest en slik medicatie. De angst en paniek heb ik redlijk onder controle. Hier komt bij dat ik een hypochonder ben. Werkelijk elk pijntje is voor mij al een teken dat ik iets erg mankeer. Ook hier probeer ik mee te dealen. Maar nu komt het…ik heb nu al zo’n twee weken een drukkende hoofdpijn. Het is niet echt een pijn maar meer een druk op heel mijn hoofd.Ik ga ermee slapen en wordt ermee wakker. Het gevoel van onwerkelijkheid is vele malen erger dan normaal en denken is lastig. Ik vergeet ook dingen. Ik ben moe en bang. Iedereen om me heen zegt “het is niks ernstig” maar natuurlijk ben ik bang want wat als het nou wel een tumor is? Ik wil niet naar de dokter want ik ga al zo vaak. Ik heb de laatste jaren erg veel stress gehad, misschien heeft het daar mee te maken? Maar kun je daar ook vergeetachtig van worden?

  Geschreven door San op
 443. Paracetamol helpt overigens niet.

  Geschreven door San op
 444. Je geeft eigenlijk al aan waar de schoen wringt:
  Lage bloeddruk, vitamine tekort en oververmoeidheid….. Als de klachten aanhouden ga dan terug naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 445. Stress kan heel veel problemen veroorzaken.
  Ik denk toch dat je met de klachten naar je huisarts zou moeten gaan.

  Geschreven door Tandor op
 446. Geachte,

  Heb al 2 maanden last van hoofdpijn aan de rechterzeide van mijn hoofd. Een soort drukkend gevoel van binnen naar buiten. Ook doet mijn rechter oog pijn en ljkt het alsof mijn traanbuis dicht zit.

  Nu is het zodanig zo dat ik er al verschillende keren mee bij de huisarts ben geweest. Antibiotica gehad voor bijholte en een neus spray. Nu denken ze dat het medicijn afhankelijke hoofdpijn is terwijl ik sinds gister na twee weken weer ibuprofen heb gepakt omdat ik kon huilen van de pijn. Snachts wordt ik er wakker van en mijn leven gaat er aan kapot. Help?!

  Geschreven door Adje op
 447. Ben je met de klachten ook al bij een KNO arst geweest?
  Zo niet, ga dan naar je huisarts en vraag een verwijzing

  Geschreven door Tandor op
 448. Hoi. Heb al bijna 2 maanden last van een constante druk op mijn hoofd. De druk begint vanaf mijn nek tot vanboven op mijn hoofd. Daarbij heb ik ook constant het gevoel dat ik ga flauwvallen. Verschillende malen bij de huisarts geweest , maar weet ook niet wat het kan zijn. Ben ondertussen via spoed binnengegaan en daar hebben ze een hoofdscan genomen, was niets op te zien . Ben bij neuroloog geweest en moest met een bloeddrukholter om te kijken of er iets was met mijn bloeddruk, was allemaal in orde. De neuroloog dacht dat mijn spieren in mijn nek vastzaten dus ben naar de kinesist aan het gaan . Twee maanden later zit ik nog steeds met de druk in mijn hoofd en heb nog steeds het gevoel,dat ik ga flauwvallen. Weet iemand iets meer ?

  Geschreven door Jasmine op
 449. Hoi,

  Ik maak me normaliter niet zo snel zorgen, maar ik vind dit toch wat vervelend en rot. Ik heb sinds vorige week maandag een constant stekende pijn in mijn achterhoofd. Ibuprofen en paracetamol hielpen niks dus ik heb geprobeerd zoveel mogelijk rustig aan te doen en super vroeg naar bed te gaan om veel te kunnen slapen. Van dat veel slapen kwam de eerste nacht niet veel door de stekende pijn achter in mijn hoofd aan de rechter kant. Na enkele dagen (donderdagavond) leek de druk iets af te nemen, maar de volgende ochtend werd ik wakker en had ik de stekende pijn aan de zijkant van mijn hoofd rechts, ter hoogte van mijn slaap. De stekende pijn is nu nog steeds aanwezig (zaterdag) en niks helpt. De pijn straalt uit naar de bovenkant van mijn hoofd, maar zit ook rondom mijn rechteroog en slaap en ik heb daarbij ook pijn met slikken. Ook bij deze pijn helpt geen paracetamol of ibuprofen. Is het noodzakelijk naar een dokter te gaan? Ik heb geen spanning of stress..

  Groeten.

  Geschreven door N op
  • Wat was het uiteindelijk

   Geschreven door Anoniem op
 450. Als de klachten zolang aanhouden zou ik daar inderdaad even mee naar de huisarts gaan.