hard knobbeltje in been

  • #1

    Ik ben nogal snel bang voor dingen dus ik wilde graag iets vragen.

    In december vorig jaar ontdekte ik ineens een hard(er) stukje weefsel balletje/knobbel in mijn bovenbeen (zie foto voorbeeld) in het gedeelte waar je op zit zeg maar. Ik kan het vastpakken en bewegen als ik het vast heb en het glipt ook weg. Ik heb best brede heupen en benen gekregen dus er zit best wel wat vet daar. Het is niet gegroeid en voelt nog steeds hetzelfde aan en ook qua grootte. Nu heb ik ook het idee dat aan die kant van mijn bovenbeen wat stugger (wat harder zeg maar) weefsel zit dan in mijn andere been.

    3/4 weken geleden moest ik naar de huisarts en toen had ik toch mijn broek uit dus ik vroeg direct aan de huisarts, kan je hier misschien even naar kijken. Hij heeft er aan gevoeld en zei of een lipoom van vet of een talgklier want die zitten daar ook zei hij. Als ik het idee had dat het groter werd en of pijn ging doen moest ik terugkomen voor een echo en dan kijkt hij er even naar (ik weet ook niet hoe lang het er al zit, misschien wel al heel lang). Hij vond het voor nu niet verontrustend. Maar dan ga ik daarna weer denken over wat bedoeld hij met "voor nu". Dus het kan ook niet goed zijn. Maar ik bedacht me later dat zijn beoordeling op dat moment gewoon een lipoom of talgklier was.

    Ik had gelezen op google (niet goed weet ik) dat het ook om een Liposarcoom kan gaan. Maar als hij dat idee maar een klein beetje zou hebben had hij wel een echo gemaakt of mij doorgestuurd neem ik aan?

    Reageer
    #2

    Volgens mij laad de foto niet.

    Reageer
    #4

    Als de huisarts een verdenking had dat het iets was wat verontrustend zou zijn, was er idd verder onderzoek gedaan.

    Met de foto die je stuurt,kun je weinig.
    Op die plek zitten lymfeklieren,talgklieren en kan een vetbultje voorkomen.
    Dus alles wat je huisarts benoemd heeft, is mogelijk.

    Wat je huisarts bedoelt met "voor nu", is dat hoe het er op dit moment uit ziet, niet verontrustend is.
    Dus zo lang het niet verandert of pijn gaat doen, hoef je er niet mee terug te komen.
    Blijf er wel van af, door vaak te voelen kun je zelf irriatie veroorzaken.

    Reageer
Reageer op: hard knobbeltje in been


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief