Spierknoopjes?

  • #1

    Hallo,

    Ik zou graag wat hulp willen...

    Het begon met een knobbeltje hoog in de borst. Huisarts gegaan, borsten laten nakijken en zei het is niks. Ik voel ook niks in de lymfeklieren etc maar dat knobbeltje kon ik op dat moment niet vinden (natuurlijk) maar omdat hij er om heen niks kon vinden zei hij dat het niks was. Het zat me toch niet lekker omdat hij het knobbeltje niet vast had gepakt. Ik weer een nieuwe afspraak gemaakt en toen kreeg ik andere omdat hij op vakantie was. Zij heeft ook weer hetzelfde gedaan (en knobbeltje vastgepakt) en zei het echt niks was. het was een bindweefselknobbel.

    Toen vond ik weer dat mijn oksel er raar uit zag etc. Maar er was natuurlijk helemaal niks aan de hand. In de afgelopen 3.5 jaar is er een hoop gebeurd. Vader overleden, moeilijk kindje (allerlei instanties geweest en hij blijkt een beperking te hebben (vanaf 2 jaar pas praten, schreeuwen, gooien en nog geen hele dagen naar school omdat hij nog niet zindelijk was dus elke dag om 11:30 uur thuis), 3 jaar thuiswerken (bureau niet goed) met oppas thuis, baby geboren, aangekomen, niet sporten en dus weinig bewegen. En dan moest ik ook nog eens in deze periode wachten op de uitslag van baarmoederhalsonderzoek (die was gelukkig goed).

    Tot op een dag ik ineens mijn nek aan één kant opgezwollen "aanvoelde". Niet geheel toevallig achteraf. Moeilijk uit te leggen maar het voelde dik ofzo maar je zag echt niks aan de buitenkant. Het was niet dikker aan die kant dan aan de andere kant. En ik voel op en aan een soort druk of iets van strak aan die kant van de nek/hals maar totaal geen pijn. Ik dacht meteen aan lymfeklier en ja hoor heel het cirkeltje begon weer. Ik opgezocht en ik kwam uit op een website waar in stond dat mensen lymfeklieren ook kunnen verwarren met gespannen spieren. Het "voelt" gezwollen aan maar is het dan niet. En het gekke is, dat heb ik 10 jaar geleden dus ook gehad maar toen had ik er ook hyperventilatie bij.

    Afspraak gemaakt bij de fysio en die zei dat mijn spieren erg gespannen waren en strak, schouders ook. Hij zei ik ben geen dokter maar ik voel geen klieren en ook niks raars in je nek wat er niet moet zitten. Zat er iets raars had ik het wel tegen je gezegd.
    Na 4 behandelingen zei hij je kan wel blijven komen maar je moet het nu ook een beetje zelf doen. Wel gevraagd waarom ik nog steeds dat "gezwollen gevoel" heb. Hij heeft toen nog even echt goed gevoeld en zei dat aan die ene "gezwollen" kant de grote spier nog wel een paar centimeter dikker was dan aan de andere kant maar het was echt heel weinig. Ik was inmiddels ook gestopt met werken maar ben nu sinds een week (na 2 maanden) weer 2 uurtjes per dag aan het werk. Maar sinds dit weekend, na een week werken aan dat verkeerde bureau weer last van die druk in die nek/strakheid met uitstraling naar arm soms.

    Maar nu voelde ik 2.5 week geleden ineens in mijn nek een soort knikkertjes/erwten op mijn spieren (waarschijnlijk had ik die al hoor maar vast dat nu ineens weer pas op). Ik ervaar ze als een soort heuveltjes/verhardingen, als ik er over heen ga dan schiet het weg (ik hoop dat ik het goed uitleg). Het doet totaal geen pijn ofzo. Ik maak mij dus daar weer druk om. Mijn moeder zei tegen me joh maak je niet druk, die heb ik ook joh.
    Zijn dit spierknoopjes/triggerpoints, dat leest ik namelijk op internet? Door de stress of heeft iedereen die gewoon? Ik ga wel over 2 weken weer terug naar de fysio.

    Ik was overigens 2 dagen weg met mijn moeder 2 weken geleden en toen aan het einde van die 2 dagen zei ik tegen mijn moeder van hey ik heb eigenlijk helemaal die druk of strakheid niet gevoeld aan die nek omdat ik dus ontspannen was denk ik.

    Reageer
    #2

    Je kunt dit beter aan je fysiotherapeut vragen.
    Die kan voelen of het spierknoopjes of triggerpoints zijn.
    Het klinkt wel zo, als je zegt dat ze er niet zijn als je ontspannen bent en wel als je in een verkeerde houding zit te werken of stress hebt.
    Ik zou trouwens eens met je werkgever overleggen over een betere thuiswerkplek.
    Ook als je thuis werkt,hoort dat op een ergonomisch en arbo technisch verantwoorde werkplek te kunnen.

    Reageer
    #3

    Inmiddels ben ik bij de fysio geweest vandaag. Ik kan de "knikker" van de buitenkant echt goed voelen als je over de plek gaat met je vinger. Hij ging eerst even mijn klieren voelen (ik zei dat ik al voor de twee keer verkouden ben in drie weken en dat ik ook aan het hoesten ben, heel het gezin, dus zou niet gek zijn als dat zo was) maar hij zei ik kan eigenlijk geen dikke klieren voelen hoor.

    Hij voelde aan de "knikker/bobbel" en zei hoe zit dat aan de andere kant dan. Oh ja daar ook wel. De spier aan de rechterkant boven was ook flink gespannen, zelfs erger dan de andere kant (terwijl ik links eigenlijk last heb), kon ik zelfs voelen qua aanraking van de spier. In dit geval zou het dus kunnen komen van de verkeerde werkhouding weer (ik ben weer gaan werken) en het toch veel naar links "werken" waardoor je die spieren meer gebruikt ofzo. Ik vroeg of het kwam omdat ik nu 2 x per week ga baantjes zwemmen maar dit is meer van een verkeerde zit/werk houding.

    Aan het einde zei hij dat hij dan ook nog wel eens iemand naar de dokter doorstuurt voor verdere onderzoek mocht hij dat nodig vinden omdat hij iets niet vertrouwd of iets raar voelt maar dat was in dit geval niet nodig. Hij voelt geen rare dingen die er niet zouden moeten zitten dus vindt hij het in dit geval niet nodig. Gewoon even een poosje aankijken en indien nodig terugkomen voor massage maar het eerst even de tijd geven aangezien ik nu zwem en er een nieuw bureau thuis komt (eentje wel op de goede hoogte voor mij).

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Gisteren had ik het idee dat ik last had van een afte aan de binnenkant van me lip. Echter werd ik vanochtend wakker met een beetje pijn aan het topje van me lip en zag ik dat daar ook een soor afte zat. Ook zit er nog een extra bij aan de binnenkant van me lip. Zijn dit aften of iets anders en moet ik me zorgen maken? Ik zit er wel heel te tijd aan te voelen met me tong.

    Alvast bedankt voor de reactie!

    Bijlagen:
    Reageer
    #5

    Hierbij nog een foto

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    zouden aften kunnen zijn

    Reageer
    #7

    Wat zou het anders kunnen zijn?

    Reageer
    #8

    Een puistje

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heel erg bedankt voor de snelle reactie! Het kan dus niks ernstigs zijn? Ik ben gisteren ook bij de tandarts geweest en die heeft niks gezien of gezegd

    Reageer
    #10

    Niks ernstigs in ieder geval

    Reageer
    #11

    Hoi

    Daar ben ik weer het lijkt wel alsof ik meer plekje heb gekregen en ook iets wits onder me tong.

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Ga dan met de klachten naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #13

    Hoi John,

    Even terug naar mijn verhaal (het gaat hier ineens over aften haha).

    Misschien een vraag naar de bekende weg maar kan jij mij misschien vertellen waarom de fysiotherapeut eerst gaat voelen aan de lymfeklieren? Is dat om dat te kunnen uitsluiten of het een opgezette lymfeklier is ipv spierknoopje?

    Die voelde hij uiteindelijk niet dus is dat dan voor hem een 100% zekerheid dat het dan een knoop is? En voelde hij de lymfeklieren wel, had hij me dus doorgestuurd naar de huisarts voor verdere onderzoek maar deze dingen zijn toch twee totaal verschillende dingen. Overigens voel ik er ook eentje aan de andere kant van mijn nek.

    Donderdag ga ik acupunctuur proberen.

    Reageer
    #14

    Dat is dus een lichamelijk onderzoek om vast te stellen wat er dan zit...

    Reageer
    #15

    Ja precies, als hij geen lymfeklieren voelt en ook niet het idee heeft dat het een knoop is maar dus ook niet weet wat het dan wel zou moeten zijn had hij me idd doorgestuurd voor zo’n lichamelijk onderzoek bedoel je toch? En als het de lymfeklieren waren had hij me ook sowieso wel doorgestuurd.

    Reageer
Reageer op: Spierknoopjes?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief