Spierknoop achterhoofd

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb al sinds januari 2022 een knoop in mijn nek, aan de rechterkant, ter hoogte van mijn achterhoofd, aan de haargrens. Doordat ik er constant aankom begint hij te irriteren en komen er puisten op. Dat zorgt op zijn beurt dan weer voor pijn. De spierknoop zorgt niet echt voor zware pijn, maar wel soms lichte steken, stramme nekspieren en wat hoofdpijn. Dat is dan enkele minuten per dag. Ik kom er ook veel aan, wat het spierproces bemoeilijkt.

  Ik ben ook gekend als hypochonder en denk voortdurend dat het een tumor is die in mijn nek zit, omdat ik hem soms kan bewegen als ik op zij kijk, maar dan lijkt hij veel kleiner. Bovendien is hij ook hard, zoals een bot. Ik zit dagelijks wel voortdurend op mijn smartphone en laptop, zeker negen uur per dag. Daarvoor kijk ik constant naar beneden, zou dat de oorzaak zijn van mijn spierknoop?

  Daarnaast heb ik ook nog eens chronische hyperventilatie, dus heb ik tal van klachten. In augustus en september dacht ik twee maanden lang dat ik keelkanker had, aangezien ik een klik voelde bij het slikken. Achteraf bleek dat allemaal afkomstig te zijn door angst, spanning en stress.

  Kan het zijn dat ik door die drie factoren (angst, spanning en stress) mijn spieren in mijn nek opspan, waarna er een verdikking komt? Dan heb ik ook vaak last van mijn rechter schouder en onderrug.

  Kan er iemand mij helpen?
  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Als je zelf al zegt dat je een spierknoop hebt,kun je beter een afspraak maken bij een fysiotherapeut om wat aan die spierknoop te laten doen, ipv je druk te maken over allerlei andere aandoeningen.
  En wat aan je houding doen,wat de knopen veroorzaakt.
  Je geeft zelf alle oorzaken al,naast angst,hyperventilatie en stress.....
  Ook daar kan een fysiotherapeut je trouwens bij helpen om daar beter mee om te gaan

  Reageer
  #3

  ik vermoed het dat het een spierknoop is, al ben ik niet zeker... kanker is zeer onwaarschijnlijk volgens mij

  Reageer
Reageer op: Spierknoop achterhoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief