voelbare beweegbare knobbel in nek (achterhoofd)

  • #1

    Ik heb al enige tijd (iets langer dan een maand) een klein beweegbaar knobbeltje in mijn nek in het achterhoofd. Zover ik weet is die in een maand tijd niet verder gegroeit. Mijn eerste signaal is uiteraard een opgezette lymfeklier. Dit heb ik vorig jaar bij mijn lies ook gehad, toen ben ik na een week naar de dokter gegaan en die verwees me dat ik moest kijken of het na 3 weken was verdwenen, uiteindelijk deed het dat gelukkig ook. Dus ik dacht in dit geval voor dezelfde gedachte uit te gaan, en niet direct naar de huisarts te gaan ook door de coronacrisis van dit moment. Maar de knobbel is vooralsnog niet verdwenen. Ik heb verder geen pijn aan de knobbel zelf, ook geen klachten van vermoeidheid, wel al weken lichte verkoudheid in mijn keel (slijm). Het enige waar ik last van heb is af en toe een stijve nek en schouders, niet dat ik ernstige pijn eraan ondervind, maar het is een irriterende pijn zoals spierpijn. Wel kan dat ook de oorzaak zijn van een slechte houding die ik heb, heb daar sinds kort een brace voor. Nu vraag ik me af of het gewoon kan zijn dat de lymfeklier voor meerdere maanden opgezwollen kan blijven?

    PS: Zou de oorzaak van de opgezette lymfeklier ook in het gebit kunnen zitten? heb namelijk wel last van ontstoken tandvlees?

    Grtz, Jon

    Reageer
    #2

    Ontstoken tandvlees kan dat wel veroorzaken

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord. Ik was me eerst niet bewust van ontstoken tandvlees, omdat ik er niet echt bepaald last van had. maar ik ga aan de slag om het te herstellen. Hopelijk gaat de klier dan ook weer terug naar normaal.

    Reageer
    #4

    Even een update. De klier op mijn achterhoofd is volgens mij kleiner geworden, maar nog steeds voelbaar. Hij is in ieder geval niet gegroeid in al die maanden dus dat kan hopelijk alleen maar goed zijn. Wel nog steeds last van tandvleesproblemen. ondertussen heb ik wel gemerkt dat onder mijn kaak, ook wat kleine voelbare knobbeltjes zijn, ik heb ze pas later ontdekt (maandje geleden). Deze groeien niet maar zijn wel voelbaar en beweegbaar. Ik zit er wellicht teveel aan waardoor het natuurlijk ook kan aanblijven.

    Moet ik me zorgen maken als er meerdere klieren voelbaar zijn?

    Even ter info, ik heb geen last van nevenklachten zoals nachtzweten, vermoeidheid, of gewichtverlies. Vooral dat laatste heb ik de laatste maanden goed in de gaten gehouden, maar er is geen gewichtverlies te zien.

    Bedankt alvast voor jullie antwoord!

    Reageer
    #5

    Vooral geen zorgen maken, maar er wel vanaf gaan blijven

    Reageer
    #6

    Ik heb het zelfde, in de nek een beetje bij de haar grens vlak bij het oor zegmaar.
    Het is een bobbel waarvan ik dacht dat het door stress en spanning kwam (wat ik de laatste tijd veel ervaar). Ik kan er niks specifiek over vinden op internet maar uw bericht komt tot nu toe het meest overeen met mijn probleem, eindelijk. Ook wel eens last van stijve schouders en een stijve nek en een beetje hoofdpijn soms. Als enige klachten tevens.

    Tandvlees probleem kan best de oorzaak zijn, ook misschien omdat mijn verstandskiezen groeien.
    Ik voel mij eindelijk best gerustgesteld en begrepen.
    🙂

    Reageer
    #7

    Ik heb ook zo n beweegbaar knobbeltje in mn hals ,heb laatst wel last gehad van ontstoken tandvlees en aften in mn mond.Is t eigenlijk zo dat als.t een bewwegbaar knobbeltje is dat ik me.dan sowieso niet druk hoef ts maken dat t kanker is.Die.tumorren hechten zich tocb vast?

    Reageer
    #8

    Het is gewoon een opgezette lymfeklier als gevolg ontstoken tandvlees en aften. Heel normaal. Die kunnen nog een hele tijd aanwezig blijven. Belangrijk dat je er niet te veel aanzit anders gaan ze dus niet weg en kunnen geïrriteerd raken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een klein knobbeltje van achter in mijn nek, op mijn spier een beetje. Die was eerst wel wat groter maar die is nu gekrompen en voelt nu als een klein erwtje. Maar de huid in die omgeving is wel wat dikker waardoor het voelt s een grotere bobbel maar als je goed voelt is het maar een klein erwtje. Denk dat de huid geïrriteerd is. Wat kan dat zijn?

    Het doet niet echt pijn maar voelt soms wel heel licht als een blauwe plek en kriebelt soms een klein beetje. En heb de laatste tijd wat meer last van een stijve nek maar dat kan komen doordat het was gekrompen.
    Kan het een vetbobbel zijn? Daar had mijn vader ook wel eens last van.

    Reageer
    #10

    dat zou kunnen

    Reageer
    #11

    Wat zou het nog kunnen zijn

    Reageer
    #12

    Ik zou het zo helaas niet kunnen zeggen

    Reageer
    #13

    Heeft u enige ideeën in uw hoofd wat het nog zou kúnnen zijn.
    heb het misschien nu 3/4 weken en in die weken is het niet veel veranderd alleen dat het kleiner werd maar de huid er overheen wat dikker of opgezet.
    soms voel ik wel wat prikkelen maar dat is eventjes.
    Ook is het minder hard als toen het een paar weken geleden was.
    Sorry dat ik het blijf vragen en info blijf geven maar ik ben erg nieuwsgierig.

    Reageer
    #14

    Ik ben 18 jaar en ik heb dat erwtje ding ook in mijn achterhoofd/nek alleen op de rechterkant. Volgens mij net naast mijn spieren. Ik ben een hypochonder, kan dit kanker zijn. Mijn enige klachten zijn nachtzweten maar niet dat ik doorzweet raakt aan shirt of kussens alleen vaak mijn schouders

    Reageer
    #15

    precies de rechter stipje. Ik ben een hypochonder en moet gelijk denken aan kanket

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: voelbare beweegbare knobbel in nek (achterhoofd)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief