Knobbels en spierspanning

  • #1

    Beste lezers,

    Sinds een jaar heb ik last van harde knobbels op mijn buik, borst, rug en zij. Op veel plekken enkele maar in mijn zij een groepje van 8 ongeveer. Vooral het feit dat het er eerst niet was en nu in een jaar tijd overal te voor schijn komt. Wat kan dit zijn?

    Daarnaast kamp ik het laatste half jaar met ernstige spierspanningen die in veel hoofdpijn en vermoeidheid resulteren. Mijn nekspieren verkrampen regelmatig en de spierspanning in mijn nek belemmerd mij in mijn energie, einde middag ben ik gewoon op.
    Fysio en needling etc allemaal al geprobeerd, maar het mag na 4 maanden nog niet baten en het blijft een probleem met mijn nek. Heeft iemand suggesties wat het kan zijn en wat voor oplossing er aangedragen kan worden?

    Daarnaast heb ik dagelijks last van een licht gevoel in mijn hoofd en is de spierspanning erg hoog, wat resulteert in zeergespannen nekspieren en hoofdpijn. Ook verkrampen mijn spieren snel met inspanning, met sporten bijvoorbeeld krijg ik ondanks een goede warming up kuitkrampen. En soms schiet de kramp ook in andere lichaamsdelen.

    Heeft iemand ervaring met deze symptomen of kan iemand mij op weg helpen? De dokter verwijst terug aangaande de knobbels naar de bevestiging van vetbulten uit het ziekenhuis na aanleiding van de echo, de buikpijn zijn volgens hem verstoppingen en gaan weer over, de spierspanning heeft te maken met de spanning die ik zelf heb vanwege wat ik voel en waar ik bang voor ben volgens hem. Niet echt de bevestiging of duidelijkheid die me op weg helpt helaas, het is inmiddels een dagelijkse sleur geworden.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Je schrijft dat het niet de duidelijkheid en bevestiging geeft die je op weg helpt.
    Ik denk van wel,alleen is het een lange weg.....

    Al je klachten zijn onderzocht en verklaard. Ernstige dingen zijn dus uitgesloten,blijven nog de vervelende klachten over.

    En dat zijn klachten die een lange adem vergen en daarnaast veel geduld en vooral zelf discipline.
    Want afgezien van de vetbulten,zul je aan de andere klachten zelf pro actief moeten gaan (en blijven!!) werken.
    Je fysio kan dat echt niet in vier maanden oplossen.
    Als je van jezelf een hoge spierspanning hebt en daarnaaast nog wat extra stress,kun je wel jaren bij de fysio lopen om je klachten onder controle te houden. Fysio,in combinatie met consequent zelf oefeningen doen.
    Daarnaast kan voeding, behalve voor je buikklachten, ook invloed hebben op je spieren.
    En als je door alles bij elkaar niet lekker in je vel zit,heeft dat weer invloed op zowel je spieren als je spijsvertering. En zo kom je in een cirkeltje terecht.

    Eigenlijk heb je dus alle handvatten gekregen,je moet ze nu alleen op de juiste manier gaan gebruiken.

    Om je voeding eens te laten beoordelen, zou je naar een diëtist kunnen gaan.

    Daarnaast weer terug naar de fysio, voor onderhoud aan je spieren en om oefeningen te krijgen waarmee je zelf aan de slag kunt. Of je zou ontspannings oefeningen kunnen gaan doen, bijvoorbeeld yoga of mindfulness lessen volgen. In het begin onder begeleiding, als stok achter de deur en om te zorgen dat je ze op de juiste manier doet.

    Qua sporten zou ik ook even advies van de fysio of een goede trainer vragen. Die kan je helpen de tegenhangers van de overbelaste spieren te trainen,zodat er meer balans in je lichaam bestaat.

    En misschien als je veel stress hebt omdat je toch bang bent voor ernstige ziektes, zou het verstandig zijn om ook daar aan te werken. Bij bijvoorbeeld de praktijkondersteuner van de huisarts of een psycholoog.

    Waarschijnlijk is dit niet een antwoord waarop je gehoopt had,maar ik denk dat je echt zelf aan de bak moet om actief je klachten te verminderen.En ik kan er ook gelijk bij zeggen dat dit een proces is wat echt tijd kost! Je moet er een lifestyle van maken, anders val je net zo hard weer terug...

    Succes!! Groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Een natuurgenezer kan naar je hele gezondheidstoestand kijken. Bijvoorbeeld met kinesiologie kan iemand testen waar het euvel hem in zit. Denk bij spierspanning aan tekorten aan voedingsstoffen, zoals magnesium, maar kan ook met je schildklierfunctie te maken hebben. Niet altijd op te sporen met simpel bloedonderzoek en ligt er ook aan wat ze precies meten. Wat vetknobbels betreft kan dat te maken hebben met tekorten aan bepaalde vetzuren. Zou me sowieso verdiepen in goede voeding. Veel mensen denken gezond te eten maar iedereen verstaat daar weer wat anders onder. Denk ook aan het belang van een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Wandelen werkt bijvoorbeeld ontspannend.
    een osteopaat kan bij bepaalde klachten meer bereiken dan een fysiotherapeut. Bijvoorbeeld als er spanningen in het buikgebied zitten.
    Wil zelf nog een galreinigingskuur doen. Zou niet weten of het bij jouw klachten ook kan schelen. Wel veel mensen die galstenen hebben, die je hele gezondheid ondermijnen.
    Denk verder aan de invloed van electrosmog, zoals van wifi, smartphone, electrische wekker enz. Ook belangrijk om te slapen op een bed en matras zonder metalen erin.

    Reageer
Reageer op: Knobbels en spierspanning


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief