Streng/knoop in nek

  • #1

    Goedemiddag,

    Ik heb veel stress gehad en 2.5 jaar thuiswerken aan een verkeerde werkplek heeft er nu voor gezorgd dat ik een hoge spierspanning in nek heb gekregen. Ik voel een soort druk aan één kant van mijn nek.

    Ik voel sinds kort ineens aan beide kanten van mijn nek (precies zelfde plekken) soort knobbels (erwten). Ze schieten ook weg als ik er overheen ga en ik kan ze niet vastpakken. Ik dacht aan knopen maar de fysio heeft dat niet echt bevestigd maar zei ook niet dat het knopen waren, hij vond meer erwten. Hij heeft mij niet doorgestuurd naar de huisarts voor verdere onderzoeken (hij zei dat hij dat soms doet) maar vond dat in mijn geval niet nodig want hij voelt niks raars en iets wat niet in mijn nek zou moeten zitten.

    Afgelopen week voor het eerst naar de acupunctuur geweest en die ging ook voelen maar die voelde het meer als een verharding (een streng) wat van verkramping komt.

    Is een verharding of "knoop" niet hetzelfde? Of zijn verhardingen niet altijd gewoon aanwezig in de nek, vooral omdat ik ze aan beide kanten van mijn nek op precies dezelfde plekken voel? De fysio zegt niks raars te voelen dus ik ga er van uit dat het dan dus heel normaal is en bij iedereen voorkomt aangezien het voor hem niet raar voelt.

    Reageer
    #2

    Als je er ongerust over bent, kun je beter even de huisarts laten kijken. Het klinkt als lymfeklieren (waar je dus vooral van af moet blijven!).

    Maar via een forum kun je daar niet met zekerheid iets over zeggen.

    Je fysio zou zowel een knoop als een verharding moeten kunnen herkennen. En trouwens ook moeten weten waar je lymfeklieren zitten en dat die aan kunnen voelen als erwtjes. Als je fysio regelmatig je nek behandelt, kunnen je lymfeklieren daarop reageren, omdat er afvalstoffen uit je spieren afgevoerd moeten worden. Ook kunnen ze reageren op een verkoudheid, puistje of wondje.

    Reageer
    #3

    Zowel de fysio en de acupuncturist zeiden beide dat ze mijn lymfeklieren niet konden voelen. Ze zeiden ik ga even aan je klieren voelen maar ik voel ze niet in de zin van ze zijn niet opgezet of ontstoken hoor (ook al ben ik al 4 weken verkouden).

    De fysio heeft ook niet specifiek gezegd dat het geen knoop was. Ik mocht alleen niet zeggen dat het een grote knikker was want het was veel kleiner zei hij, dat noemen wij een erwt zei hij. Hij weet dat ik best bang ben (een van de reden dat ik nu ook spanning in nek heb opgebouwd)en dan hij me lijkt me toch doorgestuurd naar de arts dus dan weet hij toch 100% dat het geen lymfeklier is.

    Reageer
    #4

    Ik neem toch idd aan dat de fysio dat weet. Hij wist precies waar hij moest zijn voor de klieren.
    Hij zei ook ik ben geen dokter hou me te goede maar ik voel vooralsnog geen klieren. Maar als het idd toch lymfeklieren zijn kan dat toch van stress komen? In eerste instantie dacht ik ook lymfeklieren maar toen werd er door de fysio geconstateerd dat het gespannen nekspieren/schouders waren.

    Maar ze zijn ook net nog wat kleiner dan erwten. Mijn zoontje heeft nu vanwege verkoudheid ook een bal onder de kaak/hals maar daar voel ik echt een ronde bal die niet te bewegen is (best wel als een knikker). Dit wat ik heb voelt echt anders dan dat, dit schuift weg als ik met mijn vinger er over heen ga. Als ik op deze knoop/verharding druk voel ik een koude trilling naar mijn vingers lopen.

    Hij weet ook dat ik bang ben dat het mijn klieren waren dus dan had hij wel gezegd dat het lymfeklieren zijn en dat ik effe naar de dokter moet gaan als ik me zorgen maak.

    Reageer
    #5

    Of kan je je lymfeklieren ook "gewoon" voelen?

    Reageer
    #6

    Lymfeklieren kunnen ook gewoon voelbaar zijn

    Reageer
    #7

    Maar kan je ze ook gewoon voelen als je je hoofd schuin houd en je er met je vinger over heen gaat?

    Reageer
    #8

    Ja dat kan.

    Maar je kunt er beter niet steeds aan voelen, ze kunnen ontstoken raken als je er veel aan zit

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De connectie van erwten in je nek en lymfeklieren weet hij ook want ik wees dat dingetje aan en toen voelde hij er aan en zei hij oh ik ga dan ga ik even aan je lymfeklieren voelen. Ik zei ik ben wel verkouden hoor dus het zou me niks verbazen en toen zei hij oh nou ik voel ze niet hoor.

    Op het einde zei ik ook tegen hem nou ik ben blij dat het dus een knoop of verharding is en daar ging hij niet tegen in dus..

    Reageer
Reageer op: Streng/knoop in nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief