Langdurig duizelig

 • #1

  Al ruim 4 weken heb ik veel last van duizeligheid. Ik maak me hier veel zorgen om.. ik ben er vorige week mee naar mijn huisarts gegaan maar hij doet er verder niets mee. Ik heb gezegd dat ik in angst leef hierdoor. Hij geeft de duizeligheid de schuld van angst/hyperventilatie terwijl ik pas de angst kreeg nadat de klachten begonnen zijn. Vanochtend was ik weer enorm duizelig en nam contact op met de huisarts. Deze belde zojuist en schrijft me medicatie voor tegen angst. Wederom wilt hij niet de oorzaak onderzoeken.

  Ik weet niet meer wat te doen. Mijn leven is verpest. Ik durf het huis niet meer uit en zit in de ziektewet.

  Iemand tips wat ik kan doen?

  Zelf denk ik dat er wel degelijk een lichamelijke oorzaak voor de duizeligheid is.

  Reactie
  #2

  Doe eens de volgende testen:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Bij de hv test scoor ik 60.

   

  Reactie
  #4

  Dat is de oorzaak van de klachten wel duidelijk. Hyperventilatie/stress/spanningen
  Je kunt voor de hyperventilatie naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen

  Reactie
  #5

  Maar tijdens de eerste keren duizeligheid was er verder niets aan de hand. Pas nadat het weken aanhoud ontwikkel ik veel angst en andere klachten. Kan dat dan evengoed hyperventileren zijn?

  Reactie
  #6

  Kan te maken hebben met je voedingspatroon. Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Verder uitkijken met allerlei toevoegingen als kunstmatige zoetstoffen. Verder kan je denken aan tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine B12 en D. Zou dat in elk geval laten prikken. Een orthomoleculair therapeut zou naar het hele plaatje kunnen kijken. Bloedonderzoek kan maar een paar dingen aan het licht brengen. Daarnaast kunnen electromagnetische velden ontregelend werken. Ook een lichte scheefstand van de atlas kan klachten gevn.

  Reactie
  #7

  Mogelijk dat je door iets bent gaan hyperventileren. Dan ontstaat de angst en blijf je vervolgens hyperventileren. de klachten die dan ontstaan veroorzaken nog meer angst en stress en zo gaat dat dan door

  Reactie
  #8

  Hoi John,

  Ik zit nog steeds met de duizeligheid klachten. Vanavond had ik een verjaardag en toen nergens last van. Kom ik thuis en lig ik moe naat voldaan in bed word ik ineens weer overvallen door externe duizeligheid..

  Direct mijn saturatie gemeten en die was gewoon 98% hartslag 88. Dan ben je toch niet aan het hyperventileren?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Naat is maar

  Externe is extreme

  Reactie
  #10

  En waarom zou je dan niet hyperventileren? Dat kun je aan de saturatie en je hartslag niet zien

  Reactie
  #11

  Mij is vertelt dat wanneer je hyperventileerd je saturatie stijgt doordat je te snel ademt en daardoor meer zuurstof in het bloed komt... Maar buiten dat. Ik ging met een rustig en prettig gevoel naar bed. Waar komt die duizeligheid dan vandaan? Ik voelde me ontspannen. Komt dat dan toch door hyperventilatie?

  Reactie
  #12

  Alleen als je chronische hyperventilatie hebt heeft dat invloed op het zuurstofgehalte. Bij "normale" hyperventilatie verandert er niets aan het zuurstofgehalte maar is er een teveel aan ongebonden koolzuurgas.
  Dus kan het toch hyperventilatie zijn

  Reactie
  #13

  Wel vreemd dat mijn arts alles gooit op chronische hv.. terwijl dat dus helemaal niet aan de orde is dan

  Reactie
  #14

  Niet helemaal. Je kunt chronisch last hebben van hyperventilatie, maar die dan toch aanvalsgewijs optreedt. Dan heb je er toch regelmatig last van, maar heeft het niet altijd invloed op de saturatie. Saturatie meten is geen goede meetmethode. Bij hyperventilatie zou dan een bloedgas meeting gedaan moeten worden

  Reactie
Reageer op: Langdurig duizelig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief