kort duizelig

  • #1

    Hallo allemaal,

    Sinds ik minder in mijn vel zit vanwege overbelasting heb ik terugkerend last van duizelingen. Meestal zit er een paar weken tussen en dan word zie ik ineens alles om me heen draaien, het circus duurt maximaal een minuut.

    Omdat de duizelingen voor de zomer steeds vaker kwamen en ik daardoor last kreeg van angst en vermijdingsgedrag ben ik gestart met antidepressiva. Ik zit beter in mijn vel en heb vaker het gevoel dat ik de duizelingen kan controleren.. Soms voel ik er een opkomen en kan door door te praten het echte draaien voorkomen.

    De laatste twee malen werd ik duizelig toen ik wakker werd.. Geen signaal, ik werd wakker en de omgeving draaide even.

    Wie is er bekend met het kringetje duizelig - angst - tobben - duizelig? Het tobben uit zich m.n. in angst dat er een erge hersenafwijking ten grondslag licht aan de duizeling en dat de huisarts het vast verkeerd heeft.. En wie kan mij iets vertellen over het samengaan van duizelingen/evenwichtsstoornissen bij psychische onbalans?

    Ook als je er niet veel nuttigs over kan vertellen maar je hebt er zelf last van gehad of zo hoor ik dat graag.

    Ik voel mij nl erg alleen met mijn probleem, ondanks de geruststelling van mijn huisarts. (bloedgeprikt, neurologische testjes enz.)

    Reageer
    #2

    heb je ooit nekklachten. Ik had last van een beknelde zenuw in mijn nek en dat veroorzaakte de duizelingen. Het leek heel ernstig dat duizelig zijn, maar viel dus uiteindelijk mee. Nekklachten weg, duizeligheid weg. Als ik stress heb of de zenuwen heb heb ik ook wel eens last van kortdurende duizeligheid en als je er veel aan denkt dat je er last van hebt kan het ook is mijn ervaring. Ik weet niet wat er met je is, maar ik zou zeker proberen rust te nemen en te kijken hoe het dan gaat. Doe ontspanningsoefeningen en ontspannende dingen. Kijk of het helpt. Laat je anders verder onderzoeken of vraag om een second opinion. Succes.

    Reageer
    #3

    Beste Marjan,
    Jouw verhaal over korte duizelingen herken ik.
    Ik ben een vrouw van 61 en heb al sinds een aantal jaren last van korte duizelingen. Hier werd ik ontzettend angstig van. Ik ben bij de dokter geweest, niets te vinden, toen bij een fysiotherapeut ik dacht dat het misschien vanuit mijn nek kwam, ik ben zelfs gekraakt, doodeng was dat, maar uiteindelijk kwam er ook niets uit.
    Ik heb me laten testen op evenwichtsstoornis, ook daar was de uitslag negatief, dus eigenlijk voor mij positief. En ondanks de goede uitslagen werd ik steeds weer kort duizelig (ook ik had wel een tijd van spanning) en dus steeds angstiger. Ik dacht echt dat ik iets in mijn hersens zou hebben ja wat weet ik nou ook niet zo snel, maar in ieder geval dacht ik aan een naderende tia of zo. Nu 2 weken geleden heb ik de knoop doorgehakt en heb ik me bij een psychologe gemeld. Het gaat nl om een paniekstoornis.
    Ik ben nog maar net begonnen, dus het is nog te kort om resultaat te hebben. Maar ik heb wel hoop, je krijgt inzicht in het hoe en waarom.
    Misschien kan ik eens horen hoe het je verder vergaan is.
    Vriendelijke groet
    Berdien

    Reageer
    #4

    Hai Berdien, wat hartstikke dapper van je dat je afgestapt bent van het idee dat het lichamelijk was. Nu heb je in ieder geval duidelijkheid en je doet er zelf iets aan. Zo zie je maar, heel veel medische dingen en ziekten kun je zelf oplossen (met een beetje hulp, maar je moet het zelf doen!)
    Knap hoor...!

    Reageer
    #5

    Sandra,

    Kun je me wat meer info geven?

    Reageer
    #6

    ik herken die korte duizeligheid. Bij mij is óók nog sprake van BPPD (benigne paroxismale positie duizeligheid) waar ik nu al 4 maanden last van heb. Ik ben al bij de huisarts, 3 fysiotherapeuten, chiropractor en KNO-arts geweest maar ik ben er nog steeds niet vanaf. Ik ben wel heel bang om de duizeligheid op te wekken waardoor ik de oefeningen niet durfde doen. De andere hele korte duizeligheidaanvallen waar jij het over hebt heb ik terwijl ik bv. stil zit of lig en dat heeft niets met BPPD te maken. De angst om duizelig te worden en "het niet onder controle te hebben" speelt dus een grote rol. Ik heb me nu voorgenomen om - na 4 maanden rechtop slapen in bed en geen "rare" bewegingen met mijn hoofd durven maken - de thuisoefeningen te gaan doen. Ik wil hier toch echt wel heel graag vanaf!! Waarschijnlijk speelt bij jou ook de angst een grote rol en zal de psycholoog voor jou veel effect opleveren. heel veel succes en sterkte!!

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik weet niet of iemand dit nog leest, ik vroeg me af wat voor oefeningen je het beste kunt doen, ik slaap ook bijna rechtop omdat ik steeds duizelig ben bij opstaan, het wordt ook angst voor. Ik heb ook last van paniekstoornis, nu heb ik daarvoor Venlafaxine 75 mg, heb het idee dat ik daar niet meer genoeg aan heb.

    Ik heb ook nekartrose en veel hoofdpijn. Ik weet dat duizelig zijn daar ook van kan komen. Bij achterover houden van het hoofd komt het ook, zakt daarna weer weg. Het is beangstigend en ik let op iedere beweging die ik doe.

    Maar goed, welke oefeningen zijn daarvoor geschikt?

     

     

     

    Reageer
    #8

    Ik heb af en toe bij het stilzitten of in bed liggen, last van een zeer korte duizeling.

    Duurt een seconde, ik reageer daar onmiddellijk op, door te bewegen met mijn hoofd. Dat gaat automatisch, alsof je je hand brandt aan de kachel, dan trek je die ook in een reflex terug. Daarna is het ook over.
    Ben wel bekend met draaiduizelingen, dat jaagt me geen angst aan, dit vind ik wel erg vervelend omdat ik niet weet wat het is. Heb mijn huisarts wel eens gevraagd, maar werd niet duidelijk op gereageerd.
    Heeft iemand hier ervaring mee??

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: kort duizelig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief