Nekpijn met uitstraling naar schouder, arm en hand

 • #1

  Hoi hoi,

  Ik ben 26 jaar en heb sinds een week acute nekklachten.

  Even een korte samenvatting van mijn klachten:

  - vorige week woensdag plots hevige pijnscheuten beginnen krijgen aan de rechterkant van mijn nek achteraan. Deze steken kwamen om de paar minuten en ik schreeuwde het uit van de pijn. Een aantal uren verder werd de pijn constant en kon ik mijn nek bijna niet meer naar rechts en achterover buigen. Uiteindelijk woensdagavond nog naar spoed gegaan, onmiddellijk pijnstillers gekregen via infuus en diazepam mee naar huis gekregen. De diagnose van de spoedarts was een overspannen spier en ik moest een afspraak maken met de kine om alles los te maken. De diazepam hielp trouwens niet. Ik moest beginnen met een half pilletje en dit echt nemen vlak voor ik ging slapen. Als ik in bed lag kon ik hier wat suf van worden, maar daar merkte ik totaal niks van.

  - volgende dag (donderdag) kwam ik bij de kine en zij begon rustige te voelen en te bewegen met mijn nek en haar mening was dat de pijn van een geknelde zenuw komt. Zij durfde niet echt veel bewegen met mijn nek en raadde mij aan om naar de huisdokter te gaan voor een afspraak voor een MRI en indien de pijn zou verergeren moest ik terug naar spoed gaan. Ik had intussen ook al sinds de vorige avond zenuwpijnen in mijn elleboog (alsof ik ergens had tegen geslagen) en dit trok zo verder naar mijn pink en ringvinger met ook tintelingen. Deze tintelingen zijn niet constant aanwezig, maar bv. wel wanneer ik gewoon in de zetel zit. Daarnaast ook een zeer vermoeid gevoel in mijn schouder en bovenarm. ‘S avonds voor het slapen gaan een volledig pilletje diazepam genomen, maar ook hier merkte ik geen verschil van en ik werd gewoon opnieuw wakker rond 2u ‘s nachts.

  - afgelopen zaterdag, dus 3 dagen nadat de pijn begon, kreeg ik plots een hevige druk op mijn achterhoofd en dit trok naar mijn linkeroor (een druk alsof ik in het vliegtuig zat). Daarnaast ook weer zenuwpijnen wanneer ik mijn hoofd iets of wat achterover of naar rechts boog en deze pijnen trokken zo naar mijn elleboog en pink en ringvinger. Bijgevolg terug naar spoed gegaan. Spoedarts nam het nogal serieus en dacht eigenlijk aan een nekhernia. Hij heeft een ct scan laten uitvoeren, maar daar was niets op te zien. Uiteindelijk concludeerde hij dus ook dat de pijn dan wel van een spier moet komen. Tradonal meegekregen om te proberen, maar hier voel ik totaal geen verschil van. Naar het schijnt is dit zware medicatie waar ik toch ook wel wat moe en suf van zou moeten worden, maar ‘s nachts lag ik weer klaarwakker in bed.

  - de volgende 2 dagen (zondag en maandag) hield de pijn gewoon aan en ik merk volledig geen beterschap. Ik neem een aantal brufens per dag en deze helpen wel even, maar dit neemt de pijn niet volledig weg.

  - vandaag (dinsdag) terug naar de huisarts geweest. Hij denkt ook wel aan een overspannen spier, maar hij wilt voor de zekerheid toch een MRI laten maken en ik kan hier gelukkig deze vrijdag al voor gaan. De uitslag krijg ik pas volgende week woensdag.

  Ik heb gisterenavond ook een soort bult ontdekt op de voorkant van mijn rechterschouder (aan het uiteinde van mijn sleutelbeen) en de huisarts zegt dat dit wel een gevolg kan zijn van de druk op mijn schouder.

  Wat mij vooral ergert is dat ik totaal geen beterschap merk. Ik heb dan ook nog eens een bureaujob, maar wanneer ik even aan tafel zit om te eten krijg ik al zo een vermoeid gevoel in mijn schouder en bovenarm en dan moet ik weer even een modderkussen in mijn nek leggen.

  Ben benieuwd of ze op de MRI iets meer gaan zien dan op de CT scan.

  Herkent iemand zich in mijn verhaal of heeft iemand gelijkaardige pijnen?

  Komt dit bij jullie van een spier of eerder van een geknelde zenuw (nekhernia)?

  Alvast bedankt voor jullie reacties!

  Groetjes,

  Jessica

  Reactie
  #2

  Klinkt als een hernia achtig iets.

  Reactie
Reageer op: Nekpijn met uitstraling naar schouder, arm en hand
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief