Black out?

 • #1

  Hallo, een vriendin van me heeft weleens om de maand een blackout althans hier lijkt het op.. De volgende symptonen zijn aanwezig:

  -Spieren verslappen (Ze kan dan niet meer fatsoenlijk staan bijvoorbeeld)
  -Word zwart voor de ogen
  -Ze weet vaak niet meer wat er is gebeurd maar wel dat ze die ?blackout? heeft gehad..

  Dus eerst verslappen haar spieren, ze kan dan niet meer fatsoenlijk staan.. Daarna word het zwart voor d'r ogen en dan komt ze langzaam weer bij.. Ze weet vrij weinig wat er gebeurt maar weet wel dat ze zo'n ?blackout? heeft gehad..

  Als iemand hetzelfde heeft of me hier wat meer uitleg over kan geven over of dit gevaarlijk is of niet zou ik dat op prijs stellen.

  Bij voorbaat dank

  Reactie
  #2

  Het feit dat ze amnetisch is na het flauwvallen geeft aan dat er meer aan de hand kan zijn.
  De eerste gedachte is flauwte als gevolg van te weinig eten (anorexia), het gewone flauwvallen dus eigenlijk, (bijvoorbeeld als gevolg van hevig bloedverlies tijdens de menstruatie > ijzerpillen nemen) maar daarna komt de gedachte bij mij op van een lichte vorm van epilepsie.
  Is ze nooit bij de huisarts geweest hiermee? Is toch gevaarlijk als je bijvoorbeeld in het verkeer zit.

  Reactie
  #3

  Is haar bloedsuikerspiegel wel eens gecontroleerd. Als zij te weinig glucose in het bloed heeft (niet goed eten of misschien diabetes) kan ze flauwvallen. Maar dan zou ze wel alles nog kunnen weten, dat is inderdaad een beetje raar.
  Wat veel ernstiger kan zijn is als het hart het niet goed doet en af en toe uitvalt. Daarvoor moet zij echt naar een dokter toe.
  Maar het kan ook weer orthostatische hypotensie zijn als gevolg van een wat lage bloeddruk, en dat kan helemaal geen kwaad.
  Flauwvallen is toch serieus genoeg om door de huisarts te laten onderzoeken. ga erheen want hij kan al snel een paar van de mogelijkheden uitsluiten en misschien wel een diagnose stellen. Het kan namelijk gewoon gevaarlijk zijn. Normaal is het in ieder geval niet.

  Reactie
  #4

  Heel erg bedankt voor al jullie reacties, ik zal even kijken.

  Reactie
  #5

  Mijn vriend krijgt korte black outs na hevig hoesten (hij is astmapatiënt). Kan het zijn dat een bloedvat even wordt afgesloten door de druk in het hoofd?

  Reactie
  #6

  hallo, ik heb vorige week een blackout gehad tijdens het autorijden. Ik ben de berm in gereden en tegen een lantaarnpaal gereden. Gelukkig was het een eenzijdig ongeval.Ik weet nergens van maar zit wel met een hoop vragen.Weet niet wie mij kan helpen en hoe hier mee om te gaan.Huisarts heeft melatonine voorgeschreven zodat mijn nachtrust beter wordt.Heeft iemand een advies??

  Reactie
  #7

  Ik denk dat veel mensen je graag verder willen helpen. Zou je meer informatie willen geven over aan wat er aan het ongeluk voorafging? Heb je bijvoorbeeld een ziekte, heb je vaker last van black-outs, heb je een fijne baan, heb je last van stress en overbelasting, heb je het druk thuis en privé, ontspan je voldoende? En dergeijke. Des te meer je vertelt, des te meer wij kunnen afleiden wat er aan de hand kan zijn. En je hebt vast zelf ook wel een idee wat er aan de hand kan zijn, zeker als het niet helemaal onverwacht is gebeurd voor je. Ik ben benieuwd. (trouwens, ook mogelijke doktersbezoeken, onderzoeken en uitslagen kunnen extra info geven, dus als je die hebt...)

  Reactie
  #8

  bedankt voor je reaktie. Nee ik ben eigenlijk nooit ziek en ik heb ook nog nooit een black out gehad. Ik was net 3 weken op vakantie geweest dus in mijn beleving uitgerust. 2 dagen was ik om 09.00 uur begonnen en de bewuste dag weer om 05.30 wat mijn gewone tijden zijn. Ik ben 55 jaar en sinds ik werk van af mijn 18e nooit ziek gemeld.Mijn kinderen zijn de deur uit en ik vind mijn werk nog steeds leuk. Ik slaap alleen erg slecht maar dat werd richting overgangsproblemen gerelateerd. Heb enkele jaren hormoonpillen geslikt maar was daar mee gestopt omdat ik me er niet beter door voelde. sNachts word ik steeds wakker en zweet dan heel erg. Stap dan mijn bed uit om wat af te koelen drink wat water en probeer dan weer te slapen> Als het wekkertje gaat sta ik op en ging met de auo naar mijn werk.Huisarts heeft nu de molen in werking gezet voor verder onderzoek. Bloedonderzoek, hart, longen en een afspraak bij de neuroloog maar dat kan pas in januari. Ik heb zelf geen idee waar het vandaan komt.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als bijkomend symptoom nachtzweten is een huisartsen bezoek toch wel verstandig denk ik. Met 55 jaar is de overgang wel achter de rug zou je zeggen. Tot januari wachten met deze klachten is niet nodig, de huisarts kan met eenvoudige onderzoekjes al veel ontdekken. Neem de klachten serieus, als u altijd gezond bent, uitgerust bent, en u valt spontaan flauw en u heeft al enige tijd last van nachtzweten, dan is dat een goede reden dit met de huisarts te bespreken om te ontdekken of er iets ernstigs aan ten grondslag ligt.

  Reactie
  #10

  slaap-apneu?

  Reactie
  #11

  Kort geleden ongeveer 3 maanden waren we met vakantie in het buitenland.

  Op een dag gingen we swemmen het was lekker warm weer maar water was wel tegen 28-30graden ik sprong het water in en swam ongeveer 15 meter verderweg,plotsling was ik uit geschakeld ik kon niets meer bewegen
  ik voelde dat ik de deiepte in ging en zag allen maar wit om mij heen en ook stopte ik met ademing, in mijn gedachten vochte ik om weer boven water te komen maar het ging niet ik ging steed dieper in en plotseling kreeg in weer mijn gevoel weer terug ik probeerde so snel mogelijk boven
  uit het water te komen. Ik snak naar ademen, eindelijk kon ik weer zwemmen en in zwom naar de kant toe.Tot nu toe wis ik niet wat met mij gebeurd was.

  Reactie
  #12

  Ik heb een soortgelijke probleem. Ik hoop dat er nog mensen zijn op dit forum. Als ik uitrek (2 x gebeurd) krijg ik een black out of val ik flauw.
  Ik herinner mij niets meer. Maar wordt trillend wakker met zwart voor mijn ogen. En dan weet ik dat het weer gebeurd is.
  Advies, weten jullie wat het probleem is?

  Reactie
  #13

  Hallo Wim, heb jij je klachten al eens met de huisarts besproken?

  Reactie
  #14

  ik hep het zelfde mee gemaakt en maand geleden rij de snel eg op ging de afslaan dat weet ik nog maar toen ik bij kwam zat ik met me stuur te vechten en ben 4-5 keer overme hoofd gekoppeld met me auto ,,gelukig ik mankeer niks maar ben nu wel bang op het verkeer te komen ,, en kort daa na ben ik in de nacht waakker geworden met een kramp in me been dacht ga even wat drinken en me benen uitlopen maar nee ik was beneden en kon de trap niet meer op lopen ik was weer weg .. mijn vraag is ..is er wat aan te doen ik word alleen maar banger ,dank je

  Reactie
  #15

  Al eens een MRI laten maken?

  Reactie
Reageer op: Black out?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief