Blackouts na stilzitten verband ondergewicht?

 • #1

  Hallo forumleden,

  Dit jaar ben ik bewust gaan afvallen waarbij mijn gewicht van 75kg naar 60kg is gedaald. Ben 20 jaar en 1.88m lang, volgens de BMI indicatie heb ik dus ondergewicht.

  Ik doe echter veel aan wielrennen en heb het gevoel dat ik alsmaar beter wordt. Zo neemt mijn hartslag af (toename van conditie) en kan ik langer doorgaan. Oftewel lichamelijk geen klachten, althans op sportief gebied.

  Toch heb ik twee klachten waarvan ik er één niet kan verklaren.

  Wanneer ik enige tijd heb gezeten en opsta om bijvoorbeeld 50m te lopen. Dan wordt ik licht in mijn hoofd en neemt mijn zicht af (soort blackout). Omdat dit de laatste tijd erg vaak gebeurd (bijna altijd) vind ik dit toch beangstigend. Hierbij heb ik het gevoel van flauwvallen, maar dit is nog niet voorgekomen.

  Omdat ik bezig was met afvallen heb ik gekeken of het voeding gerelateerd kon zijn. Maar ongeacht de hoeveelheid dat ik eet blijft het probleem zich voort doen.

  Zijn er lezers die mogelijk dezelfde problemen hebben ervaren en/of weten waar dit aan kan liggen?

  Opmerking: Ook wanneer ik rustig opsta komt het voor.

  Reageer
  #2

  Je ondergewicht zou daar mee te maken kunnen hebben. Het kan je bloeddruk zijn die dat veroorzaakt. Ik zou je toch willen aanraden om met de klachten naar de huisarts te gaan

  Reageer
Reageer op: Blackouts na stilzitten verband ondergewicht?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief