Blackouts tijdens lezen

 • #1

  <table class="Bs nH iY bAt" role="presentation" cellpadding="0">
  <tbody>
  <tr>
  <td class="Bu yM"></td>
  <td class="Bu bAn">

  Hoi allen,
  Ik zit met het volgende:
  Sinds een paar jaar heb ik last van blackouts. Deze worden alleen getriggerd wanneer ik lees (dit kan een mailtje zijn, of een boek). De blackout duurt 1-2 seconden en het valt mij op dat wanneer ik hardop een boek lees, dat ik na de blackout moeite heb om mij te herpakken met het uitspreken van het eerstvolgende woord op de pagina. Wanneer ik het woord wil uitspreken, loop ik vast en stotter ik. Na twee maal proberen het woord uit te spreken, lukt het meestal wel.
  Belangrijk:
  ik zie tijdens mijn blackout een van de twee dingen: volledig zwart voor mijn ogen, of deja vu van hetgeen wat ik zag voordat ik de blackout kreeg.
  Ook merk ik dat het sinds de laatste 6 maanden verbaal niet meer zo lekker gaat. Wanneer ik een verhaal aan het vertellen ben, verdwijnen de meest simpele woorden uit mijn hoofd welke ik op dat moment wil gebruiken in mijn verhaal en val ik stil. Soms, weet ik alleen het Engels woord en kan ik met geen mogelijkheid het Nederlandse woord ervoor vinden in mijn hoofd en moet ik het gaan terug vertalen (mijn moedertaal is Nederlands). Ook kan ik midden in een verhaal zitten en val ik stil omdat het hele verhaal verdwenen is uit mijn hoofd welke ik wilde vertellen en heb ik tijd nodig om terug te halen wat ik wilde vertellen en waar ik was gebleven.
  Omdat ik bekend ben met Cavernomen in mijn ruggenmerg, heb ik een MRI laten maken van mijn hoofd (wetende dat dit ook in de hersenen kan groeien, hoewel de kans klein is). De MRI kwam schoon terug (gelukkig), maar meer onderzoek wilde de neuroloog niet doen; 'kom maar terug als je blackouts langer gaan duren dan 1-2 seconden'.
  Tja, begrijpelijk. Maar zoals bij ieder ander in deze situatie knaagt het, 'zouden ze echt niks over het hoofd hebben gezien?'.
  Zijn er mensen die zich herkennen in mijn klachten?

  </td>
  </tr>
  </tbody>
  </table>

  Reageer
Reageer op: Blackouts tijdens lezen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief