Hoge onderdruk

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb al enige tijd een hele hoop problemen met mijn gezondheid. Ik ben pas 27 jaar en 5 jaar last van een hoge bloeddruk. Ik heb vandaag voor het eerst een 24 uurs bloeddruk meting, dankzij een huisarts switch die mij direct doorstuurde naar een internist. Mijn bloeddruk was voor medicatie gebruik 150/99 of 155/102.
  Maar dat is het niet het enige, ik ben afgelopen september in 2 maanden tijd om een onverklaarbare reden 20kg afgevallen. Ze kunnen in het ziekenhuis niet vinden waarom. Ze hebben me echt binneste buiten gekeerd. Ik heb nog steeds erg veel pijn onder mijn rechter rib, ik heb last van misselijkheid, verminderde eetlust en diarree. (De misselijkheid etc kwam pas na het afvallen) De pijn straalt uit naar mijn lies, blaas en been. Mijn galblaas is 3 jaar geleden weggehaald.
  Zou die pijn iets met de hoge bloeddruk te maken kunnen hebben?
  Ik heb ook chronische migraine en hoofdpijn, maar volgens de artsen staat dat los van de hoge bloeddruk.

  Misschien kunnen jullie me een beetje helpen.
  Groetjes Liza

  Reageer
  #2

  Aanhoudende pijn zou voor een verhoogde bloeddruk kunnen zorgen. Hoofdpijn is een van de kenmerken van hoge bloeddruk.
  De glasblaas is dan wel verwijderd, maar dat wil niet zeggen dat je dan geen klachten zou kunnen hebben van de overgebleven galwegen. Dat komt wel vaker voor. Je klachten passen daar wel bij.
  Is er een echo of een scan van je bovenbuik gemaakt?
  Is er een darmonderzoek gedaan?

  Reageer
  #3

  Er is een mri gemaakt van het bovenste deel van de buik, een echo, veelvoudig bloed afgenomen, ontlasting ingeleverd, gastroscopie met biopsie en een lactose intollerantie test gehad.
  De hoofdpijn klachten heb ik vanaf mijn 16de, het is rond mijn 19de chronisch geworden. Hoge bloeddruk werd rond mijn 21ste geconstateerd.

  Na dat mijn galblaas was weg gehaald ben ik klachten vrij geweest. Dus ik vind het erg vreemd dat die klachten dan na 3 jaar terug komen en dan zo hevig zijn. Ik lig soms echt krom van de pijn.

  Reageer
  #4

  Het komt toch nog wel eens voor dat er nieuwe klachten ontstaan omdat de overgebleven galwegen toch verstopt kunnen raken. Maar dat zou dan met de onderzoeken eigenlijk gevonden moeten zijn. Maar het wordt nog wel eens over het hoofd gezien..

  Je zou voor een second opinion naar een andere MDL arts in een ander (academisch) ziekenhuis kunnen gaan.

  Reageer
  #5

  Ik ben in behandeling bij het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Ik heb met mijn MDL arts afgesproken eerst de testen van de internist af te wachten, ze willen eventueel weer opnieuw mijn buik scannen maar dan op een andere manier? En de pijn klachten even aan te kijken. Als er niks veranderd moet ik terug komen en dan gaan ze kijken wat ze verder nog voor me kunnen doen. Ik heb pijnstillers gekregen, maar die doen niks.
  Maar ja, ik weet inmiddels gewoon niet zo goed meer wat ik moet doen. Ik zit inmiddels werkeloos thuis en moet opzoek naar een nieuwe baan, maar zo gaat dat niet. Dus ik dacht misschien vind ik hier wat antwoorden.

  Het lijkt mij best logisch dat na lang aanhoudende pijn de bloeddruk oploopt. Pijn is toch een soort van stress op het lichaam.
  Als er over een poos nog steedd klachten zijn en ik ga terug en er komt weer niks uit ga ik wel een second opinion overwegen.

  Reageer
Reageer op: Hoge onderdruk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief