Hartslag lichte inspanning te snel stijgend?

  • #1

    Hoop heel erg dat iemand de moeite wil nemen te reageren.

    Loop vandaag met hartslagmeter omdat ik al tijdje vaak hartkloppingen ervaar

    In rust meet ik varierend 75-95.

    Bij wandelen, strijken, afwassen, naar toilet gaan etc meet ik 130.
    Start ik rustig joggen direct 160 (dan springt m'n meter op 'alarm') en dan stop ik uit angst maar met joggen en loop ik verder (hartslag dan direct weer naar 130 terug).

    Als ik weer op de bank ga zitten is m'n hartslag binnen hooguit een paar minuten terug tussen 75-95.

    Ben man, 28jr, 1.90m, 83kg, niet-roker, laatste half jaar nauwelijks gesport (daarvoor liep ik halve marathon in 2 uur). Geen medische geschiedenis. Laatste maanden lichte stress gehad.

    Stijgt mijn hartslag te snel?? Of valt alles nog binnen normaal waarden?

    Reageer
    #2

    Niemand een idee?

    Jammer, want ik maak me toch wel zorgen.
    Wil echter niet zomaar richting arts stappen, straks zien ze me als aansteller.

    Reageer
    #3

    Beste,

    Ik ervaar hetzelfde als jij. In mijn jonge jaren fanatiek hardloopster geweest.
    Nu stijgt mijn hartslag na 3 minuten joggen snel tot 170 bpm.
    Ook heb ik een vrij hoge hartslag in rust. Zit vaker tegen de 100 aan en kom vrijwel nooit onder de 80 slagen per minuut.
    Ik heb mijn hart laten nakijken door de huisarts, volgens haar is er niets mis mee.
    Het kan zijn dat stress en onbewuste spanning hier de oorzaak van zijn.
    Vooral omdat je je nu druk maakt om je hartslag en erop gefocust bent zal je hartslag al toenemen. Ik raad je aan toch even naar de huisarts te gaan, al is het maar voor je eigen gemoedsrust. Dan heb je die spanning al niet meer.

    Succes !

    Reageer
    #4

    Dag Nadine,
    Dank voor je bericht. Ben arts geweest. ECG was perfect normaal. Kan volgens hem gewoon voluit gaan met sporten.
    Echter: ecg gemaakt in rust, en juist bij inspanning stijgt hartslag.

    Afijn, ik ga er maar vanuit dat de beste man weet waar hij het over heeft. Of iemand een andere visie?

    Reageer
    #5

    Beste M28
    Hoe gaat ie nu? Hopelijk is alles weer normaal en heb je het lopen weer kunnen oppakken. Niet gauw bij de pakken neer gaan zitten. Het lichaam heeft een groot herstellend en aanpassingsvermogen. De waarden zijn niet echt abnormaal hoog en bij stress is dit een normale reactie van het lichaam.

    meer info gewenst
    Runningtherapeut MF de Groot

    Reageer
    #6

    Ik heb sinds donderdag avond ook last. Het begon met een hevige hoestbui, (wit slijm).

    Sinds dien heb ik last van hoge hartslag, ik kan niet rennen krijg dan per direct pijn in me bort. Als ik de trap op loop ben ik buiten adem en ga me hart tekeer.

    Verder voel ik me prima. Niet moe geen spierpijn. Werk gewoon door. Geen pijnelijke plekken op de borst waar ik op kan drukken.

    Ben 27 jaar. 1,73 ca 65 kg. Altijd in beweiging geweest.

    Geen idee wat het is, als het nog lang duur laat ik er maar naar kijken.

    Reageer
    #7

    Hallo Allemaal!
    Ook ik heb een te hoge hartslag als ik sport. En dan bedoel ik bij rustig inlopen vanuit rust (80/90) gelijk naar 130 en hoger. als ik dan heel rustig blijf doorlopen heb ik moeite de hartslag rond de 165 te houden. En dan heb ik moeite om niet om te vallen, zo langzaam loop ik. Ga ik harder, dan zit ik gelijk rond de 175/180.
    Ook tijdens spinning gebeurt dit. Ik heb ook altijd een enorm rood hoofd tijdens de inspanning.

    Ik had hierover links en rechts wel eens informatie aangevraagd en ik heb eigenlijk altijd te horen gekregen dat het geen kwaad kan.
    Lopen met hartslagmeters of via een schema met aerobe en anaerobe waardes is voor mij gewoon niet van toepassing omdat alle waardes aangeven dat ik een te hoge inspanning doe.

    Omdat ik verder nergens last van heb (geen stress, lichamelijk klachten of andere mogelijke oorzaken voor een hoge hartslag), ben ik eigenlijk gewoon door gegaan met lopen en spinnen.

    (Ik heb de Dam tot Dam gelopen, de 10 km van Egmond en nog wat andere trimlopen en mini-triathlons. Hartslag altijd tegen de 200 tijdens de eindfase van zo's evenement).

    Na een paar blessures en het dus weer opnieuw moeten opbouwen van mijn loopconditie (spinning is helaas afgevallen) bleek het me steeds moeilijker af te gaan/langer te duren voordat ik weer was waar ik was geëindigd voor de blessure. Het kan zijn dat de leeftijd mee gaat spelen (ik word dit jaar 50) maar ik was gefrustreerd en ik wilde dus meer dan op dat moment ging.
    Na nog eens hier en daar een balletje te hebben opgegooid kwam er iemand met de suggestie van de sportarts en een sportmedische test.
    Dat leek mij een goed plan dus ik heb dit gedaan. Het wordt niet vergoed door de verzekering, kost rond de 350 euro maar dan weet ik voor eens en altijd of ik gewoon kan door ploeteren of dat ik gezondheidstechnisch zou moeten stoppen omdat mijn hart er niet voor geschikt is.
    De sportarts in het Lucas Andreas Ziekenhuis kwam na de testen tot de conclusie dat er niets mis is met mijn hart. Het is alleen kleiner en moet dus vaker pompen om het bloed met zuurstof rond te krijgen. Mijn longen zijn prima, niks aan de hand dus. En de nuttige tip die hij had was: begin heel langzaam. Daarmee bouw je je uithoudingsvermogen op en train je je hartspier op een rustige, goede manier waardoor uiteindelijk je hartslag lager zal gaan worden. Het zal nooit rond de 140 zijn, maar 155/160 moet mogelijk zijn bij lange afstanden op een normaal tempo.
    Zo gezegd, zo gedaan. Ik schaamde me soms omdat het zo langzaam ging en iedere keer als ik boven de 165 kwam moest ik gaan wandelen. Maar het heeft wel gewerkt. Mijn hartslag werd er lager van, uiteindelijk liep ik 12 km met een gemiddelde hartslag van 170 en dat is voor mij, waar het normaal tussen de 180 en de 190 was, een hele grote vooruitgang.
    Dus mensen met een hoge hartslag, het devies is Long, Slow, Distance. Bouw het langzaam op. Uiteindelijk zal je fijner en veel meer ontspannen gaan lopen.

    Reageer
    #8

    Hallo. Had je daarvoor wel een meer normale hartslag? Ik heb 10 jaar gelopen met een hartslag nooit hoger dan 140. Laatste half jaar ineens direct naar 150,180, zelfs een keer 200 gezien. Loop ook 10/15% langzamer en met veel meer moeite. In rust 50-75.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    als ik de trap opga een beetje vlot zit ik al op 202 hardslag ben ook altijd moe en kortvan adem

     

    Reageer
    #10

    Ga dan eens met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #11

    Beste mensen,

    Ik heb hier ook opeens last van. Al een paar keer bij de huisarts geweest en die zegt dat het stress is ook vanwege mijn thuissituatie. Echter ervaar ik niet echt dat ik stress heb, de enige stress die ik af en toe is vanwege de onbekende klachten.
    In rust een normale en regelmatige hartslag van meestal 60/65. Wanneer ik mij ook maar ietsjes inspan en dan heb ik het over tandenpoetsen, boterham smeren dan vliegt mijn hartslag omhoog richting de 110/120. Hierdoor ook eerder kortademig etc.

    Iemand een idee?

     

    Reageer
    #12

    Het niet als stress ervaren wil niet zeggen dat het er dan ook niet is. Het hetnis maar net hoe je stress definieert . Stress en spanningwn kunnen dit wel veroorzaken

    Reageer
    #13

    Ik heb dat ook. Als ik wat langer sta, een trap loop, ommetje, zeer geringe inspanning. Al jaren. huisarts en ecg via 48 uur holter,. Oorzaak onbekend maar men acht het normaal .ter geruststelling ga ik wel een gesprekje aan met cardioloog. Dan hoop ik het zeker te weten

    Reageer
    #14

    Hallo allen,

    Ik heb ook altijd fanatiek gesport. Mijn voorkeur ligt bij kracht (explosiviteit), maar ik liep toch ook wel 3x in de week een rondje van 8 tot 10 km.
    Ik loop de 10km in 47 min op een hartslag van ongeveer 155.
    Nu heb ik een rusthartslag van 55 en bij de minst geringe inspanning een hartslag van 100.
    Ik heb na wat testen en onderzoeken de diagnose POTS gekregen. Ik heb meer klachten bij positiewisselingen, lang staan en traplopen. Er is niks met mijn hart, maar met de aansturing (zenuwstelsel).
    Weinig artsen zijn hier echt bekend mee.

    Groetjes Piet

    Reageer
    #15

    Bij mijn heb ik ook als label het pots sydroom gekregen. Echter merk ik bij lang staan of kleine inspanning mijn hartslag 130+ is. Hier maak ik mijn nog steeds zorgen over maar kreeg als advies bij een psygoloog te kijken helaas is het niks veranderd

    Reageer
Reageer op: Hartslag lichte inspanning te snel stijgend?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief