Hartoverslagen

 • #1

  Beste,

  Ik ben 24 jaar en erg sportief. Ik fitness 5x per week en padel zo af en toe. Ik heb sinds februari 2024 hartoverslagen. Dit begon vooral tijdens / kort na het padellen. Verder geen last gehad tijdens fitness of op andere momenten.

  Vanaf maart 2024 kreeg ik ook soms overslagen als ik een drankje dronk. Ik ben geen grote drinker, dus daar ligt het niet aan. Moet zeggen dat ik die periode wat minder sliep en wat stress had daardoor.

  Sinds half april gaat het qua stress en slapen veel beter, maar toch blijf ik hartoverslagen hebben. Dit dus vooral tijdens / na het padellen, na het drinken van een drankje of tot een uur na een fitness workout. Tijdens het fitnessen nooit last. Het gaat dan om 1 tot 10 hartoverslagen per dag, zonder klachten of iets, het is puur de overslag die ik opmerk door een hartbons.

  Ook zeggende dat ik wel eens een week geen overslag had, of een aantal dagen, maar de afgelopen week let ik er enorm op en heb ze dus de afgelopen week elke dag wel weer gehad. Ik ben verder bekend met strakke bekkenbodem/middenrif spieren.

  Ik lees overal op internet dat hartoverslagen vaak onschuldig zijn, zeker in de frequentie dat ik ze heb, maar ik vraag me af of dat in mijn geval ook zo is, gezien ze dus wel aanhouden, maar niet per se verergeren. Heb in de maand maart toen ik minder sliep ze wel eens erger meegemaakt.

  Ik vraag me af of dit dus door bijvoorbeeld ademhaling kan komen, of door middenrifspieren, of dat het door een hartaandoening komt, zeker omdat ik het ook opmerk als ik een drankje drink. Ik heb wel enige stress hierdoor.

  Reageer
  #2

  Ademhaling en dan met name hyperventileren kan een oorzaak zijn.
  Met je hart is niks mis als je 5 x per week kunt fitnessen en dan ook padellen. Misschien die je wat te veel waardoor je ademhaling wat problemen heeft

  Reageer
  #3

  Thanks voor de snelle reactie! Een te hoge ademhaling door spanningen kan ik me wel in vinden, zeker tijdens het padellen bijvoorbeeld. Ik vroeg me dan nog wel af hoe het kan dat wanneer ik een drankje drink ik ook last krijg. Dat kan toch niet door ademhaling komen op dat moment? Daardoor dacht ik dat het wellicht hartgerelateerd is.

  Reageer
  #4

  Erbij te vermelden dat het niet altijd is als ik iets van alcohol drink, maar wel 7/10x. Daarnaast ook goed om te weten, als ik meerdere drankjes drink verergert het niet, maar verdwijnen ze juist vaak, of verminderen. Het is vaak als ik begin met alcohol drinken.

  Reageer
  #5

  Ook tijdens het drinken kan er iets mis gaan vooral als je dus al vaker hyperventileert

  Reageer
  #6

  Kan dat dan ook door onbewuste angst komen als je er op gaat letten of iets? Want voor mijn gevoel stress of hyperventileer ik niet en dan toch krijg ik ze 7/10x als ik alcohol drink, waardoor ik dus enigszins stress dat het hartgerelateerd is.

  Reageer
  #7

  Ik merk bijvoorbeeld soms ook in rust dat ik een hartoverslag krijg als ik bijvoorbeeld een boertje moet laten of een borrelingetje heb. Soms ook als ik voorover buk. Komt dit ook door die hoge ademhaling, samen met strakke middenrifspieren? Of kan het dan toch wel iets met het hart te maken hebben?

  Reageer
  #8

  Als laatste toevoeging heb ik dus vaak ook spiertrekkingen rondom het middenrif, wat die spierspanning aanduidt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat het toch alles met hyperventileren en spierspanningen te maken heeft. En eventueel angsten

  Reageer
Reageer op: Hartoverslagen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief