Hartoverslagen

 • #1

  Hoi allemaal,

  De afgelopen maanden had ik weleens een kleine overslag/extra slag van mijn hart, dat je hem even "omhoog" voelt schieten in je keel en een wat hardere bonk op de borst. Soms heb ik er 2 achter elkaar. Echter de laatste tijd heb ik het een week voor mijn menstruatie dagelijks een paar keer. Meestal in rust of de overgang van inspanning naar rust. Ik heb daarnaast last van angst en hyperventilatie, en ik merk dat ik na die overslagen heel bang ben. Ik ben bang dat er iets mis is met mijn hart. Al hoor ik in mijn omgeving dat iedereen die overslagen weleens heeft. Ik ben trouwens 20 jaar. Kan iemand mij helpen?

  Reageer
  #2

  ik ben 38 en heb het al vanaf mijn 18de

  heel eng en het went nooit. Al veel onderzoeken gehad maar de artsen zeggen dat t niet gevaarlijk is. Ik word er ook angstig van. Inderdaad een week voor de menstruatie is het het ergste. Ik vermoed dat het ook hormonaal gedeeltelijk bepaald is. Ik heb zoveel dingen uitgeprobeerd qua voeding enz maar het haalt niks uit.

  helaas er dus mee leren leven.

  ik hoop dat je een beetje gerust gesteld bent.....dat je niet de enige bent. Verder kan ik je er helaas niet mee helpen. Alleen hoe moeilijk het ook is er proberen zo min mogelijk aan te denken en gewoon weer door gaan als je het voelt. Anders word het alleen maar erger er word je er op een gegeven moment geobsedeerd door. Helaas ken ik daar alles van

  groetjes

  Reageer
  #3

  Ik de k dat het toch klachten zijn die door de angst en de hyperventilatie worden veroorzaakt

  Reageer
  #4

  Bedankt voor jullie antwoorden Romy en Tandor!

  Reageer
Reageer op: Hartoverslagen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief