Hartoverslag/fladder en boeren

  • #1

    Hallo,

    ik ben al lang bekend met het af en toe voelen van een rare 'borrel' in de maagstreek. Gisteren tijdens het eten had ik weer zo'n aanval waarbij ik direct mijn pols voelde. Ik merkte dat mijn hart snel sloeg en onregelmatig. Dit duurde een seconde of 5 en was toen weer weg. Op dat moment werd ik wat licht in mijn hoofd en voelde ik wat druk in de borst/keel. Ik weet nu dus zeker dat het niet een maag borrel is maar wel echt het hart. Ik heb vandaag ook alweer zo'n overslag/ritme storing gehad. Ik heb daarbij ook al tijden last van mijn maag met veel boeren en pijnlijke ribben/borst spieren. In 2023 heb ik een ECG, echo en een fietsproef gehad. Mijn hart was technisch gezien in orde. Wat kan dan deze rare overslag/hartversnelling veroorzaken? Is het toch een hart probleem? of veroorzaakt mijn maag deze symptomen? Volgende week krijg ik nog een 48 uurs holter. Ik ben overigens begin 40, man en verder gezond. Wel veel spanning (hypochondrie). Opvallend is dat ik deze ritmestoringen/overslagen nooit in de nacht heb.

    Moet ik me ongerust maken

    Reageer
    #2

    Het holteronderzoek zal uitwijzen of het overslagen zijn.
    Maar je klachten passen ook heel goed bij chronische hyperventilatie

    Reageer
    #3

    "Gisteren tijdens het eten had ik weer zo’n aanval waarbij ik direct mijn pols voelde. Ik merkte dat mijn hart snel sloeg en onregelmatig." Het zal toch echt ook met je maag te maken hebben.

    Reageer
    #4

    Dat vermoeden heb ik ook. Kan dit kwaad voor het hart? en heeft mijn lage bloeddruk nog invloed op deze overslagen? (bloeddruk is meestal rond de 90/60).

    Reageer
    #5

    Nee dat kan geen kwaad. Wel vervelend natuurlijk. Denk ook niet dat je bloeddruk daar iets mee te maken heeft

    Reageer
Reageer op: Hartoverslag/fladder en boeren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief