Hartritmestoornissen

 • #1

  Hallo, ik ben en jongen van 20 jaar oud en heb al een aantal jaren een angsstoornis, heb ook al eens een ecg en inspanningstest gehad dat was zo’n 2
  Jaar geleden. Voelde mij de laatste tijd prima maar toen ik gister terug kwam van een feest vakantie waarbij ik weinig had geslapen en veel gedronken had ging het opeens mis. Ik stapte het vliegtuig uit en zonder dat ik mij heel angstig voelde ging mijn hart ineens tekeer en werd ik enorm duizelig het voelde zelfs alsof ik ging flauwvallen ik voelde me zwaar en een soort verlamd en was benauwd,ook was mijn zicht wazig. Toen ik mijn pols checkte ging mijn hart erg snel en toen ineens weer erg langzaam en dan weer heel snel enzovoort… na ongeveer 10 minuten en rustig zitten ging het alweer een stuk beter maar de vertragingen in mijn hartslag bleven. Nu een dag verder voel ik mij moe maar weer goed. Moet ik hiermee naar de dokter of was dit een combinatie van omstandigheden (had lang niks gegeten, veel alocohol gedronken, en 2 uur geslapen) ik ben bang dat ik een hartritmestoornis heb die de dokter op de momenten van meten niet heeft gezien, is dit terecht? Heb nog nooit eerder zulke rare hartritmes gehad.

  Reageer
  #2

  Dast was een combinatie van de omstandigheden. lang niks gegeten, veel alcohol gedronken, en 2 uur geslapen. Dan is het niet raar dat je klachten gaat krijgen

  Reageer
  #3

  Ik ben weer bij de dokter geweest die heeft mijn hartslag gevoeld en een ecg gemaakt daar komt niks geks uit is allemaal in orde. Toch maak ik me nogsteeds zorgen omdat je op zo’n ecg niet alles kan meten en ik sinds het dokterbezoek weer last heb gehad. Voelde onder andere vandaag toen ik aan het douchen was dat mijn hart enkele minuten aan het fladeren was. Hartslag ging alle kanten op en voelde daarbij ook duizelig. Moet ik een langere meting bij de cardioloog aanvragen? Want ga binnenkort op vakantie en ben bang dat er dan iets mis gaat.

  Reageer
  #4

  Een langere meting gaat ook niets uithalen want er is niet veel aan de hand. Het zijn je angsten en hyperventileren waar je last van hebt.

  Reageer
Reageer op: Hartritmestoornissen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief