Bange dame

 • #1

  5 jaar terug zijn bij mij VESsen geconstateerd. In kleine mate welliswaar door cardiologisch onderzoek hebben ze dit gezien. Ik voelde ze ook en werd er angstig van omdat ik echt dacht iets aan mijn hart te hebben. De cardioloog zei me dat het onschuldig was. Dat vele het hebben maar zelfs niet voelen. Ik kan me dat totaal niet inbeelden.. Is dit eigenlijk een hartritmestoornis?
  Ik heb geen hoge bloeddruk en mijn hartslag zit eigenlijk zo goed als altijd onder de 100. Wel heb ik hypochondrie en borderline. Een paar maanden terug opnieuw cardiologisch onderzoek gehad, deze keer zonder de 24h holter. Alles in orde zei hij, weer hetzelfde verhaal. Maar die vessen blijven me bang maken. Ik heb er niet elke dag last van, maar als ik er last van heb geraak ik meteen in paniek en heb het gevoel dat ik hierdoor ook meer vessen heb. het is niet zo dat na elke normale slag een ves volgt, dit varieert. De ene keer zijn het 20 slagen zonder en dan 1 met , de andere keer 2 zonder dan 1 met, de andere keer 50 zonder dan 1 met.
  Nu heb ik er bv weer last van en word ik angstig. Ik heb wel net een blikje redbull op en heb deze nacht niet echt lang geslapen.

  Is het weldegelijk onschuldig? Kan je hier aan sterven of iets aan je hart door krijgen? Hartstilstand of hartaanval ofzo?

  Reageer
  #2

  Het is een onschuldige ritmestoornis. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Redbull drinken is dan natuurlijk niet handig. Niet dat het echt kwaad kan , maar er zit natuurlijk wel caffeine in

  Reageer
  #3

  Kan een ritmestoornis dan onschuldig zijn? Dus ik hoef hier geen medicatie voor te nemen? En hebben echt veel mensen dit?

  Reageer
  #4

  Heel veel mensen hebben dit. Alleen die merken er niks. Zou je ook niet merken als je geen angststoornis zou hebben met af en toe hartoverslagen door hyperventileren. Daar hoef je ook geen medicatie voor te nemen.

  Reageer
Reageer op: Bange dame
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief