Bang voor hart

 • #1

  Ik had in febr veel stress en steeds 2 tellen het gevoel of er iets in keel dicht ging, een ader of iets. Kan het niet omschrijven. Daarna 2 maanden geen last omdat ik heel veel andere dingen aan mijn hoofd had. Nu sinds 3 weken weer terug. Ook met inademen voelt het als ik dooradem raar in longen. Net een reutel. 2 weken terug kon de huisarts niets ontdekken. Het maakt geen verschil of ik inspannend bezig ben of iets. Ik ben bekent met hypochondrie. Ik ben bang voor iets aan hart of longen.

  Reactie
  #2

  de huisarts dacht misschien hartkloppingen soms. Geen idee hoe dit voelt. Kan dat gevoel in longen en keel met elkaar te maken hebben?

  Reactie
  #3

  Als je dus druk bezig. Wanneer je met andere dingen bezig bent en er niet over nadenkt heb je er geen last van. Typisch voor stress klachten en hypochondrie

  Reactie
  #4

  Bedankt. Soms wel als ik bijv wandel met mijn man. Ook heb ik het idee dat het rare gevoel/gereutel in mijn longen erger is na eten. Lijkt net slijm wat je daar hoort. Het maakt mij wel bang. Kan dat echt door angst komen? Ook die gekke bons in keel van van een paar sec. Ben bang ook dat er iets verstopt zit in bloedvaten of ergens een tumor of iets. Soms ook gewoon tijdens autorijden day gevoel. Ik loop trouwens al bij een ghz psycholoog.  Maar deze klachten van hart/longen nooit gehad. Lijkt dus na eten of soms met wandelen erger.

  Reactie
  #5

  Ik denk dat dit toch echt stress en angst klachten zijn

  Reactie
  #6

  Oke bedankt. En nog een vraag ik hen pas een smartwatch en die geeft hartslag aan. Misschien niet handig in mijn geval. Maar zakt heel vaal in rust soms naar 51 en 1 keer zag ik 44. Is dat wel normaal? Meestal rond de 70 en bij inspanning soms 170.  Ik ben een vrouw van 36.

  Reactie
  #7

  Dat is normaal in rust. En je hartslag wisselt de hele dag door. Voor jou inderdaad niet zo handig om daar op te gaan letten. Dat zal alleen maar meer onrust veroorzaken

  Reactie
Reageer op: Bang voor hart
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief