Bang voor hartklachten

 • #1

  Hoi,

  Sinds de bevalling van mijn kind in september ben ik snel kortademig en heb ik veel last van pijn tussen de schouderbladen (met name bij inspanning en spannende situaties, maar ook soms als ik 'relaxed' ben) en ik ben vaak licht in het hoofd. Heb wel een verleden met hyperventilatieaanvallen maar daar heb ik nu naar mijn idee geen last van. Jaren geleden ook eens een fietstest gedaan en dat was toen goed, maarja dat zegt niet alles. Ben al een paar keer bij de huisarts geweest, bloed geprikt, naar hart en longen geluisterd etc en zij zegt stress. Maarja, ik vind het toch echt eng en wil eigenlijk weer naar de huisarts. Maar die ziet me weer aankomen.. wat moet ik doen?

  Reageer
  #2

  doe om te beginnen eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  Zojuist gedaan. Score is 53. Dus niet overduidelijk denk ik? Zoals ik al zei heb ik er in het verleden wel last van gehad. Ook veel bij de fysio geweest daarvoor en heb nu wel het idee dat ik (meestal) rustig en door de buik adem. Bij inspanning zit mn ademhaling wel snel hoog en dan krijg ik ook klachten als benauwdheid en pijn op borst/rug, maar soms dus ook als ik gewoon op de bank zit.

  Reageer
  #4

  42 is de grenswaarde dus met 53 is dat dan toch meer dan duidelijk

  Reageer
  #5

  Denk je hormonen wat ontregeld. Arts kijkt meer naar symptomen. Een complementair genezer kan kijken naar je hele gezondheidssituatie.

  Reageer
  #6

  Dank voor de reacties. Hormonen denk ik soms ook aan, geef ook nog borstvoeding dus de situatie is sowieso nog niet terug naar normaal. Het is gewoon vervelend omdat het zo beangstigend is. Zojuist ook met boodschappen doen, dan verkrampt mn rug (onder schouderbladen) en word ik benauwd. Maar ik probeer het te relativeren

  Reageer
Reageer op: Bang voor hartklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief