Vage hartklachten

  • #1

    Beste mensen,
    Al wetende dat deze site natuurlijk geen vervanging is van een al dan niet noodzakelijk doktersbezoek, wil ik graag een beetje meer weten van jullie vooraleer ik met veel angsten naar de dokter ren.
    Tijdens deze corona-tijden houd ik mij bezig met een dagelijkse workout, is matig intensief & duurt een plus minus 40 minuten.
    Dit doe ik al 2 weken lang.
    Vandaag deed ik dat weer, zelfde tijdstip & naarmate het einde van de workout naderde voelde ik mij heel zwak, ik kan het gevoel niet nauwkeurig omschrijven, maar het voelde heel erg vaag. Zo’n zwak gevoel aan de borst/hartstreek.
    Ik heb nog even rustige oefeningen verder gedaan (rustige) & mijn workout afgemaakt, 10 minuten later ging ik avondeten.
    Op een gegeven moment had ik even het gevoel dat ik ging wegdwalen of gewoonweg ging flauwvallen, dit is uiteindelijk niet gebeurd, maar het voelde wel wat angstig aan. (Met nog steeds aanhoudende klachten van een benauwd gevoel rond de hartstreek).
    Het valt me wel op dat ik telkens ergere klachten heb (de vage klachten versterken dan) wanneer ik bv even dans uit gelukkigheid, of gewoon rechtsta.
    Dit bericht schrijvende doe ik al liggend en de vage klachten zijn er nog steeds, het verspreid zich na het ‘dansen’ vanuit het midden van mijn borstkas tot mijn schouders, links & rechts even snel & even vaag met ‘ambetant’ gevoel.
    Ik ben een meisje van 18 jaar & zoek zelf soms ook eens op doktergoogle, dat zegt dan dat er te weinig zuurstof wordt geleverd aan mijn hart & dus het wel gekende ‘angina pectoris’ bij mij aanwezig is. Zelf wil ik niet overstuur geraken maar uiteraard maakt mijn situatie me wel bezorgend.
    Ik heb 3 jaar geleden een ECG laten doen, daarop was alles normaal, maar dat wil niet zeggen dat dat in 3 jaar niet kan veranderen ...
    Heeft iemand enig idee wat het kan zijn als het niets met mijn hart te maken heeft?
    Ik weet zeker dat het geen ‘hyperventilatie’ is of een paniekaanval, dan heb ik als persoon welzeker onder controle.

    Response is uiteraard altijd welkom!!

    Reageer
    #2

    Om te beginnen zou ik je toch willen vragen om de test doen op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Voor het overige was het natuurlijk niet zo heel handig om met de klachten die tijdens inspanning ontstonden en je toch ongerust maakten, door te gaan met sporten en vervolgens meteen aan tafel te gaan.

    Je schrijft: :"dus het wel gekende ‘angina pectoris’ bij mij aanwezig is" Wie heeft dit dan vastgesteld?
    Heb je vaker angst voor ernstige aandoeningen?

    Reageer
    #3

    Beste,

    Inderdaad was dat geen slimme zet van mij. Het is zeker niet ‘vastgesteld’, maar daar lijkt het toch het meeste op, zeker nu ik omhoogkomend maagzuur heb. Ik geef daarbij persoonlijk wel toe dan ik angstig ben om te sterven, zeker wanneer ik een kwaaltje voel aan mijn hart ben ik al snel allerlei dingen aan het opzoeken, maar deze angsten vallen an sich nog goed mee.

    Dank u zeer voor uw response!

    Reageer
    #4

    De klachten die je hebt kunnen door maagzuur worden veroorzaakt. Ik denk dat de inspanningen net iets te veel voor je maag zijn geweest.
    Doe eens de test die ik gaf

    Reageer
    #5

    Beste,

    Heb de test gedaan & kwam uit op een 40, is dus geen aanwijzing tot hyperventilatie.

    Graag zou ik willen geloven dat het inderdaad teveel was voor mijn maag, maar dat opkomend maagzuur had ik 5 uur na de workout & dus ook ongeveer 4 uur na het eten. Ook ontstond dit pas nà het ongemakkelijk gevoel in het midden van mijn borst.

    Internet mag ik uiteraard best niet geloven maar de symptomen zijn echter wel dezelfde als ik ervaar, de symptomen die optreden wanneer een vrouw een hartaanval heeft of zal krijgen zijn vaak ook anders & daarbij hoorde blijkbaar ook dat opkomend maagzuur ...

    Ben precies toch een beetje zorgen aan het maken, maar toch dank u voor de test

    Reageer
Reageer op: Vage hartklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief