Hartgerelateerd?

  • #1

    Hallo allemaal een vraag.

    Ik heb sinds iets meer dan een maand last van een aantal klachten. Ik weet niet of ze hartgerelateerd zijn ja of te nee.

    Het begon met een beetje brandend gevoel die soms ophoog kwam op de borst. Niet erg en bleef ook niet lang. Maar het brandende gevoel kwam steeds vaker opduiken en kreeg ik ook last van benauwdheid op sommige momenten. Kwam ook in vlagen. Maar de klachten namen steeds meer en meer toe. Op dit moment heb ik de hele dag last van benauwdheid en brandende/stekende pijn op mijn borst. Die pijn straalt uit naar mijn rug en soms mijn kaak en linkerarm. Ik heb tintelende/slapende ledematen (vooral mijn linkerarm). Liggen doet pijn (moeilijk ademen en pijn op de borst). Ik raak snel moe bij activiteiten. Met sporten is het helemaal drama. Na misschien drie minuten ben ik nog meer benauwd dan dat ik al ben en is de pijn op mijn borst enorm. Mijn hartslag hoor en voel ik in mijn borst, keel en oor. Ik word duizelig en moet dan echt stoppen. Het duurt even voordat dat weg is. Soms heb ik last van 'aanvallen'. Dan word ik opeens heel beroert. Misselijk, hoofdpijn, trillen, bonzende hart en bijna flauwvallen.

    Is dit iets met het hart of wat anders?

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Je bloedsuikerspiegel kan een rol spelen. Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Misschien problemen met maagzuur. Veel mensen hebben, door onevenwichtige voeding, tekorten aan voedingsstoffen en door stress te weinig maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren over voedingssupplementen. Bepaalde voedingssupplementen kunnen onder andere helpen met een stabiele bloedsuikerspiegel. gewoon bloedonderzoek zegt weinig over tekorten.

    Wat eventueel ook kan spelen is dat er wat vast zit in je rug. Dan zou een osteopaat kunnen helpen.

    Reageer
Reageer op: Hartgerelateerd?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief