Bloeddruk 10/6, hartslag 42

 • #1

  Mijn dokter heeft me een aantal maanden geleden een betablokker voorgeschreven waarvan ik dagelijks 2,5mg moest nemen. Ik woog toen 13kg meer als nu en mijn bloeddruk was telkens 16/9 toen ik hem liet meten bij de huisarts (heb last van witte-jassen syndroom), thuis was hij rond de 13/8.

  Momenteel is hij thuis altijd rond de 10/6 en mijn hartslag is in rust rond de 45-50 (en op moment van dit typen zelfs 42). Zoals ik zei ben ik ondertussen wel 13kg afgevallen, heeft dit er mee te maken? Ik ben wel zeer sportief waarbij ik bijna dagelijks naar de gym ga, 2 dagen zware cardio, de andere dagen krachttraining met op het einde nog een 20-tal minuten matige cardio.

  Qua stressvolle factoren in mijn leven is er niets veranderd.

  Een andere reden dat hij een betablokker voorschreef is omdat ik wat meer last had van migraine-aanvallen dan vroeger. Namelijk 1 aanval om de anderhalve maand. Die aanvallen zijn er ook niet meer. En om eerlijk te zijn, dat ik geen aanval meer heb is voor mij belangrijker dan die bloeddruk (wat op zich niet zo erg is als een hoge bloeddruk, niet?).

  Mijn vaste huisarts is momenteel een tijd op verlof en ik ga liever naar hem dan naar een andere. Maar wou al eens wat meningen van jullie horen. Op zich heb ik geen last of dergelijke, maar ik verschiet wel van de lage hartslag.

  Reageer
  #2

  Hoezo hoge bloeddruk? Hij is 13/8 en je geeft zelf aan dat je last hebt van het witte jassen syndroom en dat daarom dan je bloeddruk hoger is...

  Reageer
  #3

  Dokter geloofde mijn thuiswaarden mss niet en dat gecombineerd met de migraine deed hem beslissen betablokkers voor te schrijven.

  Maakt me niet zo uit, wat me wel uitmaakt is die hartslag en de bloeddruk. Sowieso een gevolg van de betablokkers, maar is het niet wat laag aan het worden? Heeft mijn gewichtsverlies er ook mee te maken?

  Reageer
  #4

  Hij is nou lager door de betablokker. Dat moet je met de arts bespreken. Wellicht beter een andere gaan gebruiken

  Reageer
Reageer op: Bloeddruk 10/6, hartslag 42
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief