de kleine zenuwen in benen en voeten

  • #1

    mijn moeder heeft al jaren last van branderige zeurende pijnlijke voeten,
    volgens de artsen heeft ze last van de kleine zenuwen in de voeten en benen hier is niks aan te doen.leer er maar mee te leven zeggen ze,mijn moeder kan steeds moeilijker lopen want ze gaat echt door een hel,heeft mischien iemand raad of ervaring hier mee ,ik overweeg om een opinie in belgiee aan te vragen

    Reageer
    #2

    1. wat voor soort artsen?
    2. welke diagnose is er precies gesteld? Poly neuropathie?
    3. heeft jouw moeder suikerziekte?

    Brenda

    Reageer
    #3

    mijn moeder heeft geen suikerziekte.
    de neurologen van heerlen en maastricht hebben tegen haar gezegt het zijn de kleine zenuwen waardoor ze zoveel pijn heeft en er is niks aan te doen.
    ze heeft wel een nieuwe knie en heup een paar jaar geleden.

    Reageer
    #4

    ik heb het zelfde is niets aan te doen.

    Reageer
    #5

    Er zijn in Nederland vermoedelijk 400.000 mensen die last hebben van polyneuropathie. Polyneuropathie is een aandoening waarbij de lange zenuwen naar de benen, de voeten, armen en handen minder goed functioneren. Het is een verzamelnaam van verschillende vormen van zenuwontstekingen.

    Diabetes is de meest voorkomende oorzaak van polyneuropathie. Ongeveer 40% van de patiënten die het ziekenhuis bezoeken met de klinische verschijnselen van polyneuropathie, heeft diabetes mellitus.

    Idiopathische polyneuropathie/CIAP, hereditaire polyneuropathie, inflammatoire poly-neuropathie en polyneuropathie bij overmatig alcoholgebruik of door medicatie, zijn na diabetes waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaken van polyneuropathie.

    De incidentie en prevalentie van polyneuropathie in de Nederlandse populatie zijn niet onderzocht. De meest nauwkeurige gegevens zijn bekend voor diabetes, HMSN/CMT,Guillain-Barré syndroom en CIDP. Op basis hiervan is berekend dat in Nederland tussen 100.000 en 400.000 patiënten de klinische verschijnselen van een polyneuropathie hebben.

    Bij patiënten met diabetes mellitus dient intensieve diabetescontrole ter preventie en als behandeling van een (pijnlijke) polyneuropathie te worden nagestreefd.
    De symptomatische behandeling van een pijnlijke polyneuropathie dient volgens een vast schema te worden uitgevoerd. Amitriptyline en carbamazepine zijn bewezen effectief en de middelen van eerste keus.

    Lees: http://www.neurologie.nl/uploads/136/87/richtlijnen_-_polyneuropathie.pdf

    Reageer
Reageer op: de kleine zenuwen in benen en voeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief