gevoelige, geïrriteerde en beschadigde vingertoppen

  • #1

    Ik heb nu ongeveer 2 maanden last van mijn vingertoppen. Het gaat om mijn wijs, ringvingers en duimen.
    Het gevoel dat ik heb is erg lastig te omschrijven. Het doet niet echt pijn maar het is een soort zeurend gevoel en het klopt een beetje. Ik heb ook steeds de neiging om eraan te zitten en net als in een muggenbeet een kruisje te zetten. Op sommige plekken zit een beetje eelt en is het erg hard. Andere stukjes zijn aan de rode kant en ik zie dat dat komt omdat er een stukje huid daar dan mist. Onder de douche zijn mijn vingertoppen niet meer egaal en vertonen ze allerlei putjes.

    Vooral tijdens het typen en schrijven heb ik erg last van deze klachten. Ik smeer mijn vingers nu iedere dag goed in met calendula zalf en sinds gisteren probeer ik ook tijgerbalsem. Maar het gevoel gaat helaas niet weg..
    Ik kan me niet meer concentreren op mijn school en moet nu juist heel veel typen (scriptie). Zouden deze klachten door de kou komen? Ik heb altijd koude handen en voeten. Of is het een irritatie die vanzelf over moet gaan? Moet ik ermee naar de doker gaan? Ik vind het beetje lastig en beschamend omdat er niet veel te zien valt..

    Ik hoop dat iemand me kan helpen. Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga eens naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
Reageer op: gevoelige, geïrriteerde en beschadigde vingertoppen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief