Gerimpelde en gevoelige vingers

 • #1

  Hallo,

  Afgelopen 2-3 weken word ik 's ochtends wakker met stijven vingers, niet pijnlijk maar vooral moeite met sluiten van me handen en dit trekt dan al snel weg en heb ik in de loop van de ochtend geen last meer van. Ook als ik 's nachts wakker word zijn ze al stijf, geen last van slapende armen of handen.

  Nu heb ik sinds een weekje last van gerimpelde vingertoppen die gevoelig zijn bij aanraking, niet pijnlijk maar zitten verticale rimpels in. Het is niet altijd aanwezig, soms trekt dit weg en geen idee of dat te maken heeft met kou en warmte. Het is ook vooral zichtbaar als ik me vingers uitrek. Alsof het huid op mijn vingertoppen te strak zit.

  Mijn vingers en nagels zijn niet wittig en zien er gewoon doorbloed uit naar mijn mening.

  Ik ben wel ziek geweest de afgelopen maand en daarvan de eerste 2 weken met veel bedrust. Merk ook dat mijn nek, schouders en boven rug gespannen zijn. Ben nu weer rustig begonnen met sporten om het wat losser te krijgen.

  Had wel gehoopt dat die stijve vingers/handen na 2 weken over zouden zijn en gerimpelde vingers zonder een bad te nemen heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

  Enig idee wat het zou kunnen zijn en hoe ik hiervan afkom?

  Mvg.

  Reageer
  #2

  Dat is moeilijk te zeggen zo.
  Misschien heb je de afgelopen tijd te weinig gedronken. Dat zou eventueel de rimpels kunnen verklaren.
  als de klachten aanhouden, ga dan even naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #3

  Ben je er achtergekomen wat het is?? Heb namelijk precies hetzelfde. Ik drink meer dan voldoende en de huisarts wist het ook niet. Het is net alsof ik te lang in water ben geweest zonder dat dit het geval is.

  Reageer
  #4

  Hoi allemaal, ik heb sinds begin april 2021 last van gerimpelde vingers alsof ze langdurig in het water zijn geweest. Ook heb ik af en toe last van koudeintolerantie. Ik voel dan pijn bij kou of het aanraken van koude producten. Sinds januari 2021 had ik al last van uitvalsverschijnselen in handen,armen en benen en veel tintelingen. Ook nog heel veel andere vage, lichamelijke klachten. Uiteindelijk is mijn bloed geprikt op vitamines en daar kwam een overschot aan vitamine b6 uit. Ik slikte b complex en de b6 is zich gaan stapelen. Mijn zenuwstelsel is er heel erg door uit balans geraakt en mijn vermoeden, is dat de rimpelig vingers dus ook door het aangetaste zenuwstelsel komt. Mijn handpalmen zijn ook verschrikkelijk droog en ik heb ook last van een droge mond, droge neus en een koude,droge tong. De laatste klachten zijn 2 weken na het stoppen met de supplementen ontstaan. Ik ben al een paar keer bij de huisarts geweest, 3 keer bij de neuroloog en 1 keer bij de dermatoloog, maar zij schenken geen aandacht aan de rimpeling van mijn vingers en handpalmen, terwijl ik er echt veel last van heb. Ik maak me er best zorgen om. Wel heb ik gelezen dat het ontstaat doordat het zenuwstelsel een signaal geeft aan de bloedvaten om te vernauwen en dit is vaak bij koude. Ik heb de rimpeling ook bij warmte,maar wanneer ik in de ochtend wakker word of intensief sport is de rimpeling grotendeels weg. Ik vind het fijn dat ik deze topic heb gevonden, want ik vraag me echt af wat het kan zijn, behalve dat ik weet dat mijn zenuwstelsel van slag is door de supplementen.

  Tot slot heb ik ook gelezen dat het kan komen door diabetes. Binnenkort krijg ik een heel uitgebreid bloedonderzoek. Als er iets uitkomt wat aansluit bij het rimpelige vingerprobleem,zal ik dit hier laten weten.

  Lieve groetjes,

  Goldy

  Reageer
  #5

  Hoi Mo

  Zie mijn verhaal hieronder. Heb hetzelfde. Voelen je handen ook droog aan?

  Reageer
  #6

  Soms ja, maar ik drink genoeg. Weet jij al meer?

  Reageer
  #7

  Ik heb deze duim sinds januari dit jaar. Eerst dacht ik dat er misschien een stukje glas in zit. Ivm het gevoel alsof er iets in Zat. Dit is toch niet het geval denk ik. Omdat als ik er op druk ik geen steek voelt. Wel lijkt t alsof de huid van de Duim beetje strak aanvoelt en beetje glimmend is en rimpelig en voelt beetje koud aan. Ik ontloop mijn duim al een half jaar. En durf niet naar de dokter te gaan 😂

  Reageer
  #8
  • Hoi Mo, nee ik heb nog steeds geen antwoord op deze vreemde, fysieke aandoening. Ik drink ook voldoende idd. Ben er op gaan letten om wel wat meer te drinken. Bij mij doen mijn handen ook wel eens pijn, Zenuwpijn. Ik heb nu trouwens ook dezelfde vage, verticale groeven/rimpels in mijn tong. Mijn gevoel zegt dat het echt met het zenuwstelsel te maken heeft. Ik lees iedere keer alleen maar dat de gerimpelde vingers komen doordat ze in water zijn en daardoor de bloedvaten in de huid vernauwen door een signaal van het zenuwstelsel. Bij ons is het natuurlijk zonder water dat dit gebeurd. Dus dat zenuwstelsel reageert ergens op, waardoor de bloedvaten vernauwen en  de vingers gaan rimpeling. Zelf heb ik natuurlijk die vitamine b6 overschot gehad,waardoor ik wel neuropathische klachten heb gekregen. Mijn bloed is de afgelopen 3 maanden volop onderzocht, maar er is niets te vinden. Behalve een half jaar geleden de vitamine b6 vergiftiging. Heb je je op vitamines laten prikken? Ik heb het idee dat bij mij daar de hele disbalans is ontstaan. Of heb je misschien iets anders onder de leden gehad waardoor je zenuwstelsel wellicht van slag kan zijn geraakt? Heel veel sterkte. Als ik meer weet, let you know.
  1. Groetjes
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi Ted, gewoon ff naar de huisarts gaan. Misschien weet jouw arts wel wat het zou kunnen zijn 😁

  Veel sterkte iig

   

  Groetjes

  Reageer
  #10

  @Goldy, kan goed zijn om naast doktersbezoek een natuurgenezer te raadplegen. bijvoorbeeld met kinesiologie kan je laten uittesten wat je lichaam nodig heeft en kan je meer opsporen dan met gewoon bloedonderzoek. Verder kan je voedingspatroon van belang zijn. En een arts kijkt bijvoorbeeld ook niet naar je darmflora.
  Met vitamine B6 moet je inderdaad uitkijken. Je hebt het wel nodig maar kan ook gauw teveel zijn en zeker in de niet-actieve vorm. Er zijn ook B-complexe met heel weinig B6 of zonder B6.

  Reageer
  #11

  @Catootje

  Dank je wel voor je feedback. Ga ik idd ook maar weer mee aan de slag. Dacht er aan om naar een Naturopaat te gaan.

  Nogmaals dank.

  Groetjes

  Reageer
  #12

  Iemand bekend met httpovolemie?
  Zelf longcovid. Veel klachten die met disautonomie te maken lijken te hebben.vingertoppen is er een. Koude handen, voeten, neus, soms alsof hart vacuum trekt, wisselende bloeddruk, zeker bij beweging. Als ik buk direct moe en kortademig. Bij inspanning cognitieve problemen.

  Reageer
  #13

  sorry, hypovolemie

  Reageer
  #14

  Z; hier een Post-covidje. Ik loop de laatste weken met gevoelige en rimpelige vingertoppen. Als ik het zo lees zou het idd door het zenuwstelsel komen. Verkeerde signalen, waardoor alles intern van slag is. In ben snel overprikkeld wat weer vermoeidheid veroorzaakt, opgelopen door Corona, en dat schijnt allemaal te komen door een ontregeld autonoom zenuwstelsel

  Reageer
  #15

  Hoi Goldy en Mo, is jullie probleem ondertussen opgelost? Is er een oorzaak gevonden? Heb sinds begin augustus immers net hetzelfde. Rimpelige vingertoppen terwijl ik voldoende drink. Bij het ontwaken en tijdens sport trekt het inderdaad weg. Indrukken van voorwerpen die ik vasthoud blijven ook lang staan in mijn vingertoppen. Duurt heel kang voor de deukjes verooreaakt door een pen of mijn smartphone weer verdwijnen. Heb ook veel verticale ripels langsheen heel de binnenkant van mijn vingers die er vroeger niet wafen. Alvast bedankt voor jullie hulp.

  Reageer
Reageer op: Gerimpelde en gevoelige vingers
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief