Pijnlijke, stijve handen en vingers

  • #1

    Hallo, 

    Ik sinds een aantal maanden geregeld last van mijn handen en vingers. In het begin schoof ik dit nog weg met de bedenking het wel weer zou weg trekken. Echter de laatste 3 maanden doen mijn handen met momenten echt veel pijn. Vooral in de ochtend zijn ze enorm stijf en pijnlijke. De ochtend stijfheid is inmiddels ook elke ochtend aanwezig. Na een tijdje trekt dit weer weg en voelen mijn handen weer normaal aan. Echter bij bepaalde handelingen krijg ik weer pijn, geen stijfheid. Gewoon pijn. Met stofzuigen en dweilen bijvoorbeeld heb ik aan de binnenkant van mijn handpalm bij de duim enorm veel pijn steken. Als hier druk op wordt gezet kan dit soms ondraaglijk worden. Met aanraking voel ik het ook zitten, ook als ik een tijd niks heb gedaan.

    Ik heb sinds een paar weken ook last van de knieën. Met opstaan na bukken kon ik moeilijk omhoog, moet mezelf soms vasthouden anders kom ik niet op. Soms knakt mijn knie dan ook. Met zitten komt er lichtelijk pijn, beetje te vergelijken met spierpijn.

    De huisarts heeft dit tot 2x toe afgeschoven op mijn rugklachten (handen en vingers). Mijn rugklachten verbeteren door fysio, maar mijn handen lijken alleen erger te worden. Ik begin zelf te geloven dat dit niks meer met mijn rug heeft te maken en wil graag weten of mensen ook deze klachten hebben en wat het evt zou kunnen zijn.

    Ik zat zelf te denken aan evt artrose/reuma... Iets in die richting. Het komt veel voor in de familie op jonge leeftijd. Ben zelf 26 jaar.

     

    Bvd

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke, stijve handen en vingers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief